עבודה בעגלות

עמית ש2

New member
עבודה בעגלות

אני מבין שהרבה אנשים שואלים על העגלות אז החלטתי לספר אל התחום:
מי שפונה לעגלות הם בדרך כלל חיילים משוחררים שהרוויחו משכורת צבאית של 300-750 ש"ח לחודש ולהם מוכרים את החלום הבא:"לך לעגלות בחודשיים שלושה תרוויח
כמו שחברים שלך מרוויחים בארץ בשנה"
אנשים רבים מתפתים (לדעתי כ20% מהצעירים) והחברות תיאום מראות את ה1% שהצליח בגדול בתחום.
כשמגיעים לתחום רואים:
לא באמת מרוויחים את המשכורות שדובר אליהם בארץ: אם סיפרו על משכורות של מעל ל1000$ אז בחודשים הראשונים גם 500$ לא תקבלו...
המשכורות המקומיות לא פחות טובות מהמשכורות שבעגלות.
המשכורת היא אל בסיס עמלות בלבד (ברוב המקומות)- אין מכירות אין משכורת: ולמי שיגידו מה הבעיה למכור שינסו למכור מפית נייר ב15 ש"ח...
מחיה יקרה מאוד: אני נימצא באוסטרליה והמחירים הם פי 2/3 מהארץ.קניות של אוכל לשבוע מסתכמות ב80$ (17$ לחצי ק"ג חומוס ו4 ככרות לחם)
בחלק מהחברות (לא בחברה שאני עובד בה)היחס הבין אישי לעובדים הוא לא תקין, יש מספר חברות שמגיסות בכוונה פי 5 מכוח העבודה הדרוש להם מתוך ידיעה שמרבית העובדים לא ישערו.

מצד שני יש גם את הדברים החיוביים:
מי שמצליח בעגלות יכול לחסוך הרבה מאוד כסף במונחים ישראלים.
לומדים שניתן למכור כול דבר בכול מחיר שרוצים.
משפרים את האנגלית.
משפרים את היכולת הבין אישית.
מכירים ארץ ותרבות חדשה.

טיפים לעולם העגלות:
1) חפשו חברה שיש מגע יום יומי עם הבעלים ולא רק אם מנהל עגלה/מנהל כוח אדם כך שבכול מצב תוחלו למצוא את בעלי החברה ולדון אתם בכול "אי הבנה".
2)חפשו חברה שמתחיבת להכשיר אותכם באמת ולא רק לתת לכם ספיצים ויום יומיים של הכשרה.
3) תגיעו לבד תעזבו ביחד- על תגיעו אם חברים תגיעו לבד ותאספו חברים ישראלים, זרים ומקומיים כדי לבלות/לטייל/ למצוא עבודה חדשה.
4)תכינו אופציות אחרות רבות כחול הניתן לעבודות אחרות בארץ היעד כך שתוחלו לאזוב את החברה שאליה אתם מגיעים ולהישאר לעבוד באותו אזור וחשוב מעוד גם לשדר זאת למנהלים שאתם לא כבולים אליהם ושאם אתם רוצים אתם מסוגלים לעזוב ולהסתדר לבד.
5)כסף- תכינו כסף לפני הנסיעה אין לדעת מה יקרה במהלך השהות וההוצאות אינם ידועות מראש.

אחרי שעבדתי חודשיים בעגלות החלטתי לעבור לעבוד החווה עדיף חוות צאן /בקר יש לי רקע בתחום ואני מחפס פרטים על:
איפו מוצאים עבודה כזו באוסטרליה?
מה השכר?
עד כמה המקומות מבודדים?
מה צריך להכין ליפני הנסיעה לחוות?

עמית
[email protected]
תודה מראש...

zaske

New member
וכרגיל

א. ויזת תיירות לא מאפשרת עבודה בעגלות, או כל עבודה מסוג שהיא. מי שמקבל הצעת עבודה על ויזת תיירות, שיזכור שזה אומר שגם המעסיק שלו עבריין. שלא יתפלא אם המעסיק יחליט לעשות לו העלמת שכר וכו'.
ב. לידעתי, בכל ויזה אחרת - יש מגוון רחב יותר של עבודות, לא חייבים לעבוד רק בחקלאות , ואז אפשר להנות ממשכורת קבועה.
ג. אתה נוסע לאוסטרליה ואוכל חומוס? (מילא ישראלים שנסעו לטווח מאוד ארוך) - שתהיה בריא.
אגב,אני תוהה -
האם "אין מכירות אין משכורת" זה חוקי לפי חוקי העבודה באוסטרליה? אני בספק רב, עד כמה שידוע לי יש שכר מינימום באוסטרליה.

ChaoticShelly

New member
מעניין...

מעסיק ישראלי לא מחויב על פי חוק לפעול על פי חוקי העבודה באוסטרליה כאשר הוא פותח חברה שם?

לפי מה שאני יודעת, לווא דווקא רק באוסטרליה:
1. עבודה בעגלות ברוב המקרים אינה חוקית. מחפשים חבר'ה צעירים עם אזרחות אירופאית בשביל שהעובד יהיה חוקי, אבל העבודה עצמה לא.
2. מבטיחים שכר גבוה אבל שוכחים לציין ששכר הדירה, הדלק והמזון יורדים מהמשכורת. באוסטרליה זה אומר שאם הרווחת $500 בשבוע, רוב הסכום כבר ירד מהשכ"ד וזה בלי הוצאות על מזון ותחבורה.
3. כיוצא מסעיף 2, מבטיחים להרבה חבר'ה שאפשר לטייל תוך כדי העבודה. בפועל קשה מאד לחסוך כסף לטיולים, בייחוד כשרוב השכר הולך למגורים.
4. איפה הוא קונה חומוס שיוצא לו כל כך יקר? לא חסרים מהגרים לבנונים וסורים שמוכרים במכולות חומוס בזול. לפחות בבריסביין.

ברק301

New member
???

קראתי את המשפט הראשון שלך 3 פעמים
ולא הצלחתי להבין מה את אומרת :
עבודה בעגלות אינה חוקית ?
העובד יהיה חוקי, אבל העבודה עצמה לא ?

יש חוק באוסטרליה שאוסר לעבוד בעגלות ? שאוסר למכור מוצרים ?
עגלות זה דבר חוקי, זה שיש בעלי עגלות שעוברים על החוק, או עובדים לא חוקיים, זה נכון
אבל מה לא חוקי בעבודה ? אפילו אם היו מוכרים שם שירותי מין זה היה חוקי

ChaoticShelly

New member
אני אסביר את עצמי...

לא התכוונתי שעבודה בעגלות אינה חוקית, התכוונתי שהחברות שמעסיקות אנשים במכירה בעגלות לרוב עוברות על החוק מה שמסכן את עובדי החברה שלרוב לא בודקים לעומק את העיניין.

אז הכל טוב ויפה, יש לך עובד שיכול לקבל אשרת עבודה - אבל עובד בעבודה שעוברת על החוק ולרוב נעשית בשחור.

Javali

New member
מכירות ומשכורת

התרגיל הוא מאוד פשוט. העובד, בהנחה והוא חוקי, פותח ABN. מהרגע הזה הוא לא עובד אלא קבלן. הוא המעסיק של עצמו ולא חייב לשלם לעצמו שכר מינימום. בהתחשב באופי העבודה והקשר בין בעל העגלות לעובד זו שאלה מעניינת האם ההסדר הזה יחזיק מעמד מבחינה חוקית. אבל בשביל לבדוק את זה מישהו צריך לתבוע וזה לא בהכרח כדאי.

תודה עמית

המידע שמסרת מן הסתם יעזור להרבה חברה שמחפשים דרך לממן את הטיול שלהם.
לגבי עבודה בחוות אין לי הרבה מידע לצערי.
עוד דרך להתפרנס לא חוקי זה פרסום עבודות כמו ניקיון, בנייה, ביביסיטר...

למעלה