מעבר לאוסטרליה

inbalkre

New member
מעבר לאוסטרליה

שלום לכולם,
אני, בעלי והילדים (בני ארבע ושנתיים) אמורים לעבור למלבורן בתחילת יוני לצורך התמחות של בעלי למשך שנה ב Royal Melbourne Hospital
יש המון נושאים שמטרידים אותי והמון שאלות אבל העיקרי זה הנושא של גני הילדים.
1. כמה זה ריאלי לגור בפרבר Parkville שקרוב לבית חולים ולשים את שני הילדים בגן, חמישה ימים בשבוע כאשר רק בן זוג אחד עובד, בשכר של 9000$ ברוטו בחודש?
2. אשמח להמלצות על גני ילדים בפרבר Parkville , במיוחד כאלו שיש בהם עוד ילדים ישראלים או מטפלת דוברת עברית, לא צריך להיות בהכרח גן יהודי.
המון תודה מראש לכל המשיבים, אשמח לכל פיסת מידע

ברוכים הבאים

1. לדעתי זה על גבול הריאלי. פארקוויל הוא פרבר יקר, הייתי אומר אפילו אקסקלוסיבי, כיוון שהוא קרוב גם לכל בתי החולים הטובים וגם לאוניברסיטת מלבורן. בנוסף, גני הילדים כאן נוטים להיות יקרים, ושני ילדים לעשרה ימים בשבוע - כבד, כבד....עם זאת, השכר שאת מציינת הוא לא רע בכלל, כך שייתכן שתסתדרו. כרגיל, זה מאד תלוי על מה תהיו מוכינים להתפשר מבחינת רמת חיים.
&nbsp
אגב, שווה להזכיר שבתי הספר כאן מתחילים שנה לפני אלה של ישראל, כך שאם במקרה ילדך הגדול יהיה כבר בן חמש כשתגיעו, יש בהחלט מצב שהוא כבר יילך לבית הספר, מה שמשמנה עבורכם את התמונה.
&nbsp
2. אני מאד אופתע אם יש בפארקוויל גן ילדים עם גננת דוברת עברית, או ילד דובר עברית. פארקוויל איננו אזור שבו יש ריכוז ניכר כלשהו של ישראלים. גן יהודי בוודאי אין שם.
כל מוסדות החינוך בעלי צביון יהודי או ישראלי כלשהו (ואין המון כאלה) נמצאים באיזור אחר של העיר - איזור caulfield/bentleigh. גם שם לא זול (לא המחיה ולא הגנים) ובנוסף הנסיעה היומית של בעלך לבית החולים ובחזרה צריכה לעבור דרך כל התנועה דרך מרכז העיר, שזה לא הכי כיף, אבל אם אתם רוצים "לשמור" על העברית ועל הצביון היהודי של חינוך ילדיכם למשך השנה הזאת, אז זה המחיר.
יש לכם כמובן אופציות מגורים רבות אחרות (למשל - סתם דוגמא מקרית - בפרבר Ivanhoe שנמצא מרחק אוטובוס אחד או 35 דקות באופניים מהרוייאל מלבורן הוספיטל ושיש בו גן ילדים עם ילד דובר עברית (שלי)). אם תרצו לפרט מה חשוב לכם יותר ומה פחות, אפשר יהיה לסייע לכם יותר בפירוט.
&nbsp
ובסופו של דבר, כולה שנה, לא סיפור גדול...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

inbalkre

New member
מעבר לאוסטרליה

המון תודה על התשובה המפורטת. אתה צודק, אנחנו באמת צריכים לעשות חושבים לגבי סדר העדיפויות שלנו.
ידוע לך אם באוסטרליה ניתן להתקבל לבית הספר כמה חודשים לפני גיל 5 ?(הוא יהיה בן 4 ושמונה חודשים כשנגיע)
בנוסף, אשמח אם תוכל לרשום לי את שם הגן שבו נמצא הילד ושלך ואם אתם מרוצים מהגן.
כרגע זה באמת לשנה אבל תמיד יש אופציה ליותר...
שוב, המון תודה!!

מעבר לאוסטרליה

מנסיון עם הבן הגדול שלנו, אפשר להיכנס לביה"ס גם לפני גיל 5, אבל אם אתם מגיעים ביוני, שזה אמצע שנת הלימודים, אז אני די בספק אם זה אפשרי (או רצוי) להכניס ילד בן פחות מחמש וללא רקע באנגלית לכיתה של ילדים גדולים ממנו בשנה לפחות.
שנת הלימודים באוז מתחילה בסביבות סוף ינואר, כך שנראה לי שינואר 2017 זה התאריך שלו...
&nbsp
לגבי גן, אנחנו מרוצים ממנו (גם הגדול הלך לשם) אבל אנחנו לא הכי בררניים, וזה גן אחד ממאות ברחבי העיר הזאת. הוא שייך לשרת הפופולארית הזו:
http://www.goodstart.org.au/?gclid=CNawprmct8gCFZd7vQodRW0Pdg
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

inbalkre

New member
תודה רבה

קצת לקח לי זמן אבל תודה רבה , התשובות שלך עוזרות ועושות לי קצת סדר אז אני אמשיך, :).. האם זה לא מקובל להשכיר דירות מרוהטות במלבורן? מהחיפוש שלי באתרי הדירות מצאתי בודדות ובמחירים מופקעים!! פשוט נראה לי קצת מגוחך לרכוש תכולת דירה שלמה רק בשביל שנה, ידוע לך אם יש חברות להשכרת ריהוט או שהמחירים לא יקרים ועדיף לקנות הכל ובסוף השנה למכור?(למרות שזה נשמע כאב ראש גדול)
תודה!

למעלה