תסלח לי אבל ההודעה שלך מצחיקה אותי
ים? מה זה ים עם כלב? באמת? לא באזור בוסטון... מותר לקחת כלב לים מחודש נובמבר ועד חודש מאי כשהטמפרטורה בחוץ מתחת לאפס מעלות, ממאי ועד נובמבר, כשהחופים פתוחים אסור! נקודה.
הנה הודעה שכתבתי פעם על העיר שלי ברוקליין, עיר נחמדה ליד בוסטון... תקרא ותהנה, ואל תשכח לכתוב מכתב תודה חם לעיריית הרצליה
לגבי גידול כלבים בברוקליין
לקח לי שבוע לכתוב את ההודעה הזאת מרוב עצבים...
נתחיל בשתי הנחות יסוד, הראשונה היא שרוב האנשים שחיים בברוקליין חיים בדירות ואין להם גינה, משמע, הם באמת "בונים" על שיחרור כלבים מרצועה בפארקים של העיר, זה לא משהו ש"נחמד שיהיה" אלא צורך אמיתי ויום יומי... אחרת הכלב, מלא האנרגיה שלא מקבל הוצאת מרץ, יאכל להם את הרגלים של הכסאות והשולחנות ואת כל הנעליים בבית. הנחת היסוד השניה היא שקהל הקוראים של ההודעה הזאת הם אנשים שומרי חוק וסדר שלא נהנים לפחד כשהם רואים שוטר, ושאין להם בארנק 400$ מיותרים לקנסות.
פרק א' – שעור הסטוריה
ברוב הפארקים של ברוקליין יש איזור מגודר עם נדנדות, להלן "גן המשחקים" ולידו יש מגרש דשא גדול שמשמש לספורט וגם לשיחרור כלבים מהרצועה. לכל גני המשחקים יש גישה ישירה מהרחוב ולא צריך להגיע אליהם תוך מעבר בשטח המגרש, במילים אחרות, אם אתה לא רוצה להיות ליד כלבים משוחררים – אתה לא חייב.
פעם, לפני המון שנים (בערך 10), בעלי הכלבים והעיריה חיו בשלום. אני זוכרת שנהגתי ללכת עם ילדי הקטנים לפארק אחרי הצהריים, וכשנמאס להם להתנדנד, יצאנו לדשא ללטף כלבים, זה היה חלק משגרת ההליכה לפארק שלנו.
לא ברור מה קרה, אגדה אורבנית מספרת על כלב שנשך ילד, ויש ויכוחים מי היה אשם בנשיכה הזאת, בכל מקרה לילד שלום, אבל הנשיכה הזאת הביאה לשינויים גדולים ביחס לכלבים הברוקלניאים ולבעליהם. בעיקבות הנשיכה ההיא העיריה יצאה עם תוכנית שנקראת "תוכנית הכלב הירוק", שעיקרה הוא איסורים והגבלות על הכלבים ובעליהם.
פרק ב' – שלב ראשון של תוכנית הכלב הירוק – צימצום שעות
בשלב הזה החליטו לצמצם את שעות השחרור מהרצועה. הוחלט שב-80% מהפארקים יהיה מותר לשחרר מזריחת השמש ועד השעה 9 בבוקר (כן, בערך שעתיים ביום), ב20% מהפארקים מותר לשחרר עד השעה 1 בצהריים, ורק בפארק אחד, ורק בעונת החורף, מותר לשחרר כלבים מהרצועה עד השעה 5 אחרי הצהרים. עכשיו יקומו אנשים עובדים, שעסוקים בשעות כאלה בקטנות כמו פרנסה, וישאלו מה עם שעות הערב? והתשובה תהיה ... יוק... אין שעות שיחרור מהרצועה באופן חוקי בערב בכלל, באף פארק בברוקליין... למה? ככה! (תזכרו את ה- למה? ככה!... זה הפיזמון של השיר שלנו...)
פרק ג' – שיטור והכוונה
האופי האנושי לא אוהב שינויים, ובמיוחד אם אתה רגיל לחזור מהעבודה ב-6 בערב ולקחת את החבר על 4, לריצה נעימה בפארק הנעים של ברוקליין, ופתאום משנים לך ולחבר שלך את שיגרת חייכם... ומה לעשות ש-8 בבוקר זה לא בדיוק השעה המועדפת עליך לבלות בפארק... אז אתה לא ממהר להתמסר לחוקים החדשים... אווווו... כאן נכנסו לפעולה השוטרים האמיצים של עיריית ברוקליין, ובאומץ רב חילקו קנסות של 400$ לעוברים על החוק החדש (בשביל להיות אמינים ומאוזנים, נודה על העובדה שבפעם הראשונה הם נותנים רק אזהרה (אבל לוקחים ממך פרטים), בפעם השניה הקנס הוא 50$ ובפעם השלישית אתה נופל על כל הקופה ב-400$.
אני לא אשכח לעולם יום שבת אחד, זה היה בוקר קפוא בחודש פברואר, בחוץ היו טמפרטורות נמוכות מ-0 מעלות פראנהייט, עם רוחות קוטב קפואות שהפכו את הטמפרטורה למשהו הזוי כמו מינוס 20... בפארק עמדה קבוצת אנשים מסכנים, רועדים מקור, שיצאו מהמיטה החמה בשביל לתת לכלב שלהם לרוץ חופשי ... ואז בשעה 9:02 נכנס לפארק שוטר שחיכה בין הבתים (הוא ישב בניידת מחוממת עד שבא לדפוק לנו קנסות) ותקע את כולנו... זוכרים... למה? ככה!... ובאמת לא הייתה לזה סיבה... זה לא מזג אויר שחוץ מקומץ בעלי כלבים מסכנים יש משתמשים אחרים לפארק... אז שוב.. למה? ככה!...
פרק ד' – אם כבר עושים כסף אז בואו נעשה יותר כסף
בהתחלה תוכנית הכלב הירוק רק הגבילה אותנו בשעות השימוש בפארק, אבל אז קמו בעיריה והחליטו שבעלי הכלבים כבר הפנימו את השינוי, ועכשיו אפשר לדרוש מהם תשלום עבור השרותים הנפלאים שהעיריה נותנת להם... אז החליטו שכל כלב צריך תגית מיוחדת לשימוש בפארק שעולה 60$ לשנה. אותו שוטר לא רק יבדוק אם אתה בפארק בשעה הנכונה, אלא גם אם יש לחבר שלך תגית על הקולר. כן, אתם מבינים נכון... אם בא לך לצאת לטיול בפארק זה בחינם, אם בא לאמא לקחת את הילדים שלה לפארק זה בחינם, אם בא לילדים לשחק כדורגל בפארק זה בחינם ... אבל אם אני רוצה לתת לכלב שלי לרוץ בפארק זה עולה לי כסף... למה? ככה!...
פרק ה' – העיריה מכריחה אותי לעבור על החוק
לאחרונה אימצתי גור צעיר, מגזע ענק, בחור גדול מלא מרץ. הוא הגיע אלי בגיל 10 שבועות, ברור שלא העלתי על דעתי לקחת אותו לפארק לפני שגמרנו את סידרת החיסונים ולפני שעבדתי איתו על להגיע אלי בכל פעם שאני קוראת בשמו... ואז בגיל 4 חודשים, עם מתן חיסון הכלבת, החלטתי שהגיע הזמן לתת לברנש הצעיר ריצה חופשית בפארק (לפני שהוא סוגר סופית על כל הרגליים של הכיסאות והשולחנות ואוכל לי את שאר הנעליים שהוא עוד לא טיפל בהם... בחגיגיות הגעתי לעיריה לרשום אותו לתוכנית הכלב הירוק, לשלם 60$ ... ולשחרר אותו בשבת הקרובה בפארק. הפקידה מסתכלת על הנייר שהבאתי מהוטרינר, זה שכתוב עליו שהבחור הצעיר מחוסן כהלכה, והיא שואלת אותי בן כמה הוא... אני בתמימות עונה שהוא בן 4 חודשים... יוק... אין תגית... לא מוציאים תגית לכלבים בני פחות מחצי שנה. למה? ככה!... עכשיו הבחור הצעיר מלא מרץ וגומר לי את הבית, הוא צריך להיות בחברת כלבים אחרת הוא לא יהיה כלב חברותי (ומי שמבין בכלבים יודע עד כמה חשיפה נכונה בגיל הגורות חשובה)... ובכל זאת... יוק... אני מתעקשת ושואלת למה? מה הסיבה לחוק הזה... נכון... למה? ככה!...
אז כן, בחודשים האחרונים אני מסתובבת בפארק בפחד שהמשטרה תתפוס אותי... אין לי ברירה, הוא צריך את זה... לא נעים לי לעבור על החוק... אבל אין לי ברירה... למה? ככה!...
פרק ו' – גינון
הידעתם שכלב שרץ על דשא רטוב הורס את הדשא? זה קשור איכשהו לזה שכשהאדמה רטובה הדשא נתלש ממנה יותר בקלות... מה שמעניין זה שכלב רץ כניראה מזיק יותר לדשא מקבוצת ילדים שמשחקים כדורגל על דשא רטוב... אחרת איך תסבירו לי שכל פעם שיורדות 4 טיפות גשם בברוקליין מיד סוגרים את הפארק לכלבים אבל לא מבטלים את משחקי הליגה של העיריה... (עשרות ילדים שרצים על הדשא ובועטים ותולשים אותו...) שוב... למה? ככה!... בקיצור רוב חודש אפריל ומאי הפארק סגור... כבר אמרנו... למה? ככה!...
ומשהו שבאמת מרתיח אותי... אז כבר אמרנו שאני לקוח משלם בפארק... בניגוד לכל הלקוחות האחרים שמקבלים את הזכות לשימוש בפארק בחינם... אז למה כמעט כל בוקר, בין שעה 8 עד 9, מגיעים טרקטורים של העיריה לקצור את הדשא?... דווקא בשעה הזאת מכל השעות האחרות... למה? ככה!...
לסיכום
לא תענוג לגדל כלב בברוקליין בכלל, וכן, קשה למצא פה דירות להשכרה עם כלבים גדולים... ככה קיבלנו את הכלבה הבוגרת שלנו, שהבעלים שלה הביאו אותה מישראל, ולא מצאו דירה להשכרה, שבה מותר לגדל כלב לברדור. אני ממליצה לכם לשקות הרצינות את ניוטון... נראה לי ששם יותר נעים לגדל כלב.
ממש אבל ממש לא אוהבים פה כלבים יותר מילדים כמו שכתבה משהי בשירשור הזה.
לינק לאתר של הכלב הירוק:
http://www.brooklinema.gov/752/Green-Dog-Program