מבקשת עזרה בייעוץ לגבי שתי אפשרויות - שטח אחסון במחשב.

מיכי 10

Member
מבקשת עזרה בייעוץ לגבי שתי אפשרויות - שטח אחסון במחשב.

המחשב שלי וינדוז 7 XP, דפדפן גוגל כרום.

כבר כמה שבועות אני מקבלת אזהרה בראש עמוד הדואר שלי:
"נפח האחסון הפנוי שלך הולך ונגמר. נסה לפנות נפח אחסון או רכוש נפח אחסון נוסף."

בלית ברירה אני מבלה שעות במחיקת תמונות ובמחיקת כמויות גדולות מאד של מיילים וצ'טים מהמחשב. המון! אבל זה מפנה ממש מעט מקום, וגם אחרי שמתפנה מקום, הוא מתמלא שוב.

הערה: אין לי מושג מה זה Google Drive. מניחה שזה הלב של המחשב, אך לא מתמצאת בזה.

1. האם יש דרך אחרת לפנות מקום משמעותי באחסון?

2. לחילופין: איך אפשר לקנות שטח אחסון בדרך הקלה ביותר, ובלי לעשות מינוי
ב-Google One?

3. יש עוד הצעה של גוגל, לדחיסת תמונות. אם הבנתי נכון - מאיכות מקורית לאיכות גבוהה. האם זה מומלץ? אפשר יהיה אחרי זה למצוא אותן בקלות במחשב ולראות אותן בצורה טובה, וגם להעתיק אותן?

בתודה רבה מראש למי שבכלל יקרא את הכל, ולמי שיוכל אולי גם לעזור לי בעצות טובות,
מיכל.

nisso167

Member
מנהל
ככה

לדעתי האזהרה מתייחסת לשטח האיכסון שלך בגוגל ולא במחשב. אם למחוק אז באתר של גוגל. האפשרויות הן:
לשמור במחשב ואם צריך אז גם לרכוש כונן גיבוי חיצוני, ואז למחוק ולרוקן את הפריטים מהדף שלך בגוגל, כולל את סל האשפה או המיחזור שבגוגל עצמו.
אפשרות אחרת היא לשלם לגוגל ולהגדיל את נפח הענן שלך בגוגל הכולל גם אתחשבון הגימייל שלך.
גוגל דרייב הוא מקום איכסון בענן גוגל ויוצר תיקיית סינכרון במחשב שלך. אם אינך יודעת לנהל אותו אז כדאי שתעזרי במישהו שידריך אותך בנושא.
לגבי רכישת מקום איכסון נוסף, את נכנסת לתיקיית האיכסון שלך באתר של גוגל ושם ישנה האפשרות לשלם ולהגדיל את שטח האיכסון. שוב, אני מצציע לך להיעזר במישהו שכבר עשה זאת או מכיר יותר טוב את הנושא.

מיכי 10

Member
תודה רבה על תשובתך המהירה, ניסוֹ.

אומנם התעוררו לי כמה שאלות קטנות לאור התשובה שלך, אבל כרגע אני ממהרת. אז אכנס לכאן שוב.

יש לי כונן גיבוי חיצוני. אתייעץ איתך שוב, אם תסכים.
תודה

למעלה