ווינדוס 10 לא זז, וכן אין לו סאונד

pink911

New member
ווינדוס 10 לא זז, וכן אין לו סאונד

שלום לכולם, אשמח לייעוץ ממתמצאים.
הותקן אצלי במחשב די ישן ווינדוס 10. בעקבות זה המחשב היה כ"כ איטי שממש לא זז . לפי תכנה שהורדתי הסתבר שכנראה היה בו רק 1 ג'יגה זכרון (דואו קור, 64 סיביות). החלפתי כרטיסי זכרון ונדמה לי שעכשיו יש בו 2 ג'יגה בסה"כ - עדיין זוחל מאד אבל זז איכשהו (ברור לי שזה ממש קצת, אבל זה כל ה DDR2 שהיה ברשותי).
בנוסף, אין סאונד במחשב (הרמקולים טובים ועובדים, ניסיתי להתקין מחדש את הדרייב דרך מנהל ההתקנים, הווליום במחשב דולק, וניסיתי לכבות את האינהנסמנטס. כל העצות הבסיסיות שמצאתי).
השאלה היא האם ניתן לעשות משהו שהמחשב יזוז בקצב נורמלי, ואם לא האם הוספת זכרון אפשרית/תעזור? (יש אגב רק 2 סלוטים לזכרון)
כו"כ אשמח לפתרון לגבי הווליום!
תודה לעוזרים

arseny92

Well-known member
מנהל
מחשב עדכני חדש

אומנם דרישות המערכת הם 2 ג'יגה זיכרון,
https://www.microsoft.com/he-il/windows/windows-10-specifications#primaryR2
מעשית זה מספיק רק לפעולות בסיסיות ביותר של המערכת ולא נוגע לדרישות נוספות של יישומים. כמו כן דיסק קשיח מסתובב (לא SSD) הוא גם צוואר בקבוק בימינו.
&nbsp
לא ציינת דגם לוח אם ושאר החומרה לכן לא נוכל לדעת אם הסלוטים שלך בכלל תומכים ביותר זיכרון.
לגבי השמע ייתכן והתקנת מנהלי התקן ישנים לתקופת יציאת הלוח תעזור אבל לא הייתי בונה על זה ובכלל יתכן כי דריברים כה ישנים כלל לא תומכים ב-10.
לכל חומרה יש את טווח הזמן שלו.

pink911

New member
הורדתי CPU-Z, תגיד איזה עוד פרטי חומרה לכתוב

ואכתוב... אני לא מומחית מבחינה טכנית....צירפתי צילום לגבי הלוח אם
בקשר לשמע- איפה אני מוצאת התקנת מנהלי התקן ישנים לתקופת יציאת הלוח? אתה מתכוון לדרייברים? איך אני יודעת איזה לחפש?

arseny92

Well-known member
מנהל
מפרט זה מספיק, בלוח הזה אפשר להתקין מקסימום 4GB זיכרון

כלומר פעמיים 2GB DDR2 667
&nbsp
מפרט https://www.asus.com/Motherboards/P5LMX/specifications/
&nbsp
המחשב עדיין יזחל גם אחרי שדרוג (כי יש צווארי בקבוק אחרים כמו המעבד) אבל לא כמו כעת
&nbsp
דריברים יש פה,
https://www.asus.com/Motherboards/P5LMX/HelpDesk_Download/
יש לבחור ויסטה (בהתאם לסיביות) ולגלול ל-AUDIO, כי לחדשות יותר אין דריברים כי מסתמכים על סטנדרטיים מובנים במערכת או אל אלו
https://www.realtek.com/en/componen...-codecs-high-definition-audio-codecs-software
&nbsp
יש לציין שהתקנת דריבר (בעברית מנהל התקן) לשמע, פועלת בהסרת דריבר קודם, הפעלת מחשב מחדש, התקנת הדריבר החדש ושוב הפעלה מחדש, כך שיש לעקוב לאחר הוראות אשף ההתקנה, שימשיך את ההתקנה לאחר ההפעלה מחדש הראשונה
&nbsp
&nbsp

pink911

New member
קצת הסבר

תודה על העזרה, בקשר לזכרון, זה אומר שזה לא יקבל את הזכרון אם אני אמצא ואכניס נגיד 4 ג'יגה בכל סלוט או 2 ו- 4 (סה"כ 6)?
ובקשר לדרייברים- האם הסרת הדרייבר הקיים הפיכה? ואתה יכול בבקשה להגיד לי איזה בדיוק מהרשימה אני צריכה להוריד ובאיזה משני האתרים שהעלית אני צריכה להשתמש? לא כ"כ הבנתי.... רק באתר של הריאלטק? אם כן, יש שם שלושה קישורים שכתוב בהם ויסטה 64, וקישור אחד שכתוב בו ATI HDMI Audio Device. איזה מהם להוריד?

arseny92

Well-known member
מנהל
זה לא יקבל יותר מ-2GB לכל סלוט, אז לא 8 ולא 6, רק עד 4 = 2x2

בקשר לשמע, יש קודם לנסות את הדריבר מריאלטק, קישור רביעי ל-Windows
Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file) 422MB
השני והשלישי הם מהדורות אותו הדריבר ל-32/64 בנפרד, הרביעי הם ביחד (בחירה אוטומטית בהתקנה), החמישי שווה לרביעי אך מאורכב ל-ZIP במקום קובץ התקנה, השאר הם דריברים ל-2000/XP/2003, דריבר ATI צריך רק אם מותקן כרטיס מסך AMD/ATI כדי ששמע יפעל ביציאת ה-HDMI, כלומר את לא צריכה את הדריבר הזה
&nbsp
דריבר השמע אמור להיות מובנה עם המערכת (או להגיע בבדיקת עדכונים ב-Windows Update), אבל אם אין שמע אז הוא לא פועל מכל סיבה שהיא
אם לא פועל (אחרי כל ההפעלות מחדש), להסיר (בלוח בקרה כמו כל יישום אחר) ולנסות את הדריבר הישן מ-2008 מהאתר של אסוס אבל יתכן שהוא לא יעבוד עקב אי תאימות,
למרות שעקרונית, דריברים שנתמכים בויסטה בד"כ גם פועלים במערכות חדשות יותר

arseny92

Well-known member
מנהל
וכן לשים לב שמהירויות זיכרון גבוהות יותר מ-667 זה גם לא מקבל

כך שאם תתקיני DDR2 מהיר יותר מ-667 יש שני אפשרויות
&nbsp
הראשונה זה שהלוח לא מקבל את הזיכרון המהיר יותר כלל ומצפצף באתחול
השנייה זה שהלוח כן מקבל מהיר יותר (DDR2-800 או 1066), אבל אך ורק לאחר הגדרה בביוס הגבלת מהירות זיכרון עד 667 והגדרת ה-timing-ים הנכונים למהירות 667 בכפוף לדגם ויצרן הזיכרון

pink911

New member
זה לא מתקין את הדרייבר אוטומטית מחדש בריסטרט?

נדמה לי שכן....לא יודעת אם מחקתי טוב, נכנסתי ל sound video and games->
high definition audio device ועל זה עשיתי הסרת התקן וריסטרט, אבל כשאתה בודק אחרי הריסטרט זה נותן עוד פעם אופציה להסרה. כלומר הוא כנראה התקין מחדש עוד לפני שהתקנתי את הדרייבר האלטרנטיבי... (כשהמחשב עלה אגב , הוא אמר שהוא מעדכן עדכונים - לא יודעת איזה, ועדכן דברים כלשהם המון זמן עד 100%- לא יודעת אם זה התקן השמע או עדכונים אחרים של ווינדוס).
ואז כשניסיתי להתקין את הדרייבר הרביעי מהאתר של ריאלטק זה עדיין לא נותן סאונד.... מה לעשות עכשיו?

מציע שתתקיני חלונות 7

המחשב שלך פשוט חלש מדי בשביל חלונות 10.
תתקיני חלונות 7 והכל יעבוד כמו שצריך.
&nbsp
לגבי דרייברים - יש תוכנה חינמית מעולה שמתקינה דרייברים באופן עצמאי לחלוטין.
DRIVER BOOSTER
תואמת לכל גרסת ווינדוז.

pink911

New member
ה DRIVER BOOSTER לא עזר

לגבי הווינדוס - ה 10 כבר מותקן אצלי, וגם אני די רוצה לנסות לעבוד איתו....
דרייבר בוסטר מעדכן לפי מה שהבנתי לדרייברים הכי חדשים, ואם אני אכן צריכה דרייבר יותר ישן אז זה לא אמור לעבוד, לא? או שהוא מתאים את דרייברים לנתונים של המחשב מול מערכת ההפעלה? בכל מקרה ניסיתי וזה לא עבד בינתיים

לא יודע מה עשית

יתכן שאת לא יודעת לתפעל את התוכנה.
יש בשביל זה סרטונים ברשת.
&nbsp
דרייבר בוסטר מתקין את הדרייברים הכי חדישים למע' ההפעלה המותקנת, ואצלך זה חלונות 10.

pink911

New member
אבל שים לב שהמטרה היה לעדכן דרייבר מתאים

ולא הכי חדש....דווקא אמרו פה לנסות ישן יותר כדי שיתאים....
לא יודעת אם אני יודעת לתפעל את התכנה, אבל זה אמר שזה עדכן את כל הדרייברים בהצלחה.

דרייבר תואם הכי חדש

ברור שמדובר על דרייבר תואם החדש ביותר, ולא על דרייבר בלתי תואם.
ממילא אי אפשר להתקין דרייבר בלתי תואם.
&nbsp
לדעתי זו תוכנה חינמית נהדרת שעושה את כל העבודה באופן עצמאי לגמרי, מה שמייתר את הצורך בניסיון או קבלת עזרה ממשתמש מנוסה.
&nbsp
התוכנה גם מייתרת את הצורך בדפדפן ובהקלדת מילות חיפוש.
צריך רק גישה לאינטרנט.
&nbsp
לאחר העדכון, צריך לאתחל את המחשב.
אם כל האמצעים לא עזרו, יתכן שקיימת תקלת חומרה ( תקלה פיזית ).
מה שטוב לגבי כרטיסי קול, שניתן לחבר כרטיס קול חיצוני בעזרת חיבור USB. למעשה לי יש כרטיס קול חיצוני שאני מאוד מרוצה ממנו ( סאונד בלאסטר ).

arseny92

Well-known member
מנהל
אגב,יש גם לבדוק אם אין בעיית חומרה של חיבור הרמקולים ליציאות

השמע, כלומר שיש מגע תקין בין החיבור ליציאת השמע (וכמובן לוודא שמחובר ליציאה הנכונה ולא לכניסת המיקרופון למשל), ואגב תקין לא בהכרח אומר הוכנס עד הסוף למקרה אם מסיבה כלשהי החיבור קצת התרופף או משהו בצד של הלוח, לפעמים עוזר אם להוציא את המחבר לרמקולים לאיזה שנים-שלושה מילימטר או לסובב קצת. אפשר גם (לצורך בדיקה בלבד) לבדוק אם יש שמע כאשר המחבר הוכנס למחצה, רק שבמקרה זה אם אכן יהיה שמע, יהיה מונו בצד אחד
בדרך כלל היציאות אשר נוטות להשתבש באופן דומה הם יציאות קדמיות במארז המחשב, אבל לא שולל אפשרות שיבוש יציאות אחוריות - האם היה שמע במערכת הקודמת? עם אותם הרמקולים? לנסות לחבר אוזניות? כאשר מנסים לנגן משהו, יש זיהוי במאפייני השמע המצורפים בלוח בקרה?

pink911

New member
בדקתי חיבורים פיזיים

ניסיתי לשחק איתם קצת, אבל אין שינוי בשמע...ניסיתי לחבר גם מקדימה וגם מאחורה (יש במחשב שלי חיבורים בשני הצדדים). קודם היה לי מחשב אחר והרמקולים עבדו בו טוב (בדקתי והם עדיין עובדים). כשמכניסים את הכבל (חוט) של הרמקול למחשב הנוכחי, יש רעש כזה של חיבור רמקולים (אבל אין שמע במחשב כמו שאמרתי) , אבל אז כשמכניסים אותו עד הסוף זה משתתק (ועדיין אין סאונד). ניסיתי גם לחבר אזניות, אבל לא שומעים בהם.
במנהל ההתקנים מופיעים לי שני סעיפים שקשורים לשמע (audio inputs and outputs, ו- sound, video and game controllers)
לאיזה מאפייני שמע אתה מתכוון?
השמע מונו לא מסומן כלא פעיל אגב (לא יודעת מה זה).
משום מה לא מופיע אצלי speakers ברשימה, כתוב רק דיגיטל אודיו. כשאני לוחצת על דיגיטל אודיו לעשות טסט הוא
מראה כאילו זה מנגן צליל, אבל לא שומעים כלום.
כו"כ שמתי לב שבפרטי קובץ מנהל התקן כתוב סיסטם 32 משום מה, למרות שהווינדוס שלי 64 ביט. אולי לא הבנתי פה משהו.
(לקח לי זמן לעשות את כל זה כי כמו שאמרתי המחשב זז מאד מאד לאט..), בכ"א, מצרפת צילומי מסך

arseny92

Well-known member
מנהל
אכן התכוונתי להגדרות "קול",אין זיהוי של רמקולים בחיבור הרגיל

אלא רק משום מה מזהה רק במצב יציאה דיגיטלית. אפשר לנסות לחבר מערכת קולנוע ביתית או סאונדבאר או משהו בסגנון
https://www.manualslib.com/manual/438446/Asus-P5l-Mx-Ipat.html?page=37#manual

אם זה רק 2 רמקולים, לחבר צריך רק ליציאה הירוקה (5)
https://www.manualslib.com/manual/438446/Asus-P5l-Mx-Ipat.html?page=36#manual

כשמכניסים מחבר של התקן שמע, אכן אמור להיות ה-"רעש" הזה של חיבור רמקולים, וזה ללא קשר אם יש שמע בפועל או לא, זה התראת הרמקול עצמו על זיהוי התקן שמע.

מבחינת מנהל ההתקנים הכל תקין. system32 בכל מערכת הפעלה כולל קבצי מערכת בהתאם לסיביות, כך ש-system32 מכיל קבצי 64 ביט, ולעומת זאת גרסאות 32 ביט של קבצים נכללים בתיקיה sysWOW64. יתר מכך הדריבר "כאילו עובד" ומראה שיש שמע (בפינה). שוב: במערכת ההפעלה הקודמת במחשב הזה, שמע היה פועל?

"מונו" שמע: לא התכוונתי לסימון כלשהו בממשק, אלא למצב חומרתי כאשר מחבר השמע הוכנס לשקע השמע בחצי ולא עד הסוף, כך שאם במצב זה יש זיהוי של "רמקולים" במאפייני "קול" ואם יהיה שמע, אז יהיה ברמקול אחד (הימני ינגן תוכן שמיועד לשמאלי, והשמאלי לא ינגן, נגינה מרמקול אחד נקראת mono. משניים - stereo) כי המחבר לא מגיע לקונטקט הנכון כדי להעביר שמע גם ברמקול השני
http://www.pineapplefreefall.com/wordpress/wp-content/uploads/2015/11/TRRS_Xbox_Headset.jpg
(OMTP)
כך שאם בחיבור למחצה יש שמע (שימי לנגן משהו ארוך), תתחילי להכניס את המחבר הלאה לאט-לאט כדי למצוא או באיזה מצב זה מתחיל לנגן גם דרך הרמקול השני (לעצור כאשר מזהה את השני), או באיזה מצב זה מפסיק לזהות רמקולים (דבר שמעיד על שיבוש הכניסות).

אם בכל מצב אין שמע עדיין, ובמערכת קודמת היה, זה כנראה סימן שחומרת השמע ישנה מדי לחלונות 10, ויש או לעבור למחשב חדש או להתקין כרטיס קול חדיש יותר (כזה שיש לו דריברים תואמים ל-10) בנפרד מזה שמובנה בלוח ולחבר את הרמקולים אליו, כלומר כרטיס PCI או כרטיס קול USB, אישית במצב כזה אם המובנה לא פועל, הייתי מתקין כרטיס PCI

בהתחשב בכך שרזולוצייה בתמונות המסך שלך נמוכה מאוד, אז גם הדריבר של כרטיס המסך לא מותקן
אפשר לנסות את אלה https://downloadcenter.intel.com/product/81526/Graphics-Drivers-for-Intel-82945G-Express-Chipset

pink911

New member
זה 3 רמקולים (2 קטנים ומגבר)

תודה רבה על ההסברים. לא היה לי את המחשב הזה קודם, לפי מה שידוע לי היה בו בעבר סאונד (אבל לא יודעת באיזו מערכת הפעלה).
הוא לא נותן שמע ברף רמקול, בלי קשר לכמה אני מכניסה את הכבל פנימה... אז להתקין רק את הקישור הראשון ששמת?
מה זה PCI, כרטיס קול חיצוני?
ושוב, האם יש דרך כלשהי להעלות את וויהדוס 10 בלי שיתקין אוטומטית את הדרייבר של הקול? כי לפי מה שאני מבינה לא הצלחתי בעצם להתקין אף אחד מהדרייברים שהצעת, כי אחרי הריסטרט הוא כבר התקין את שלו, לפני שהספקתי להתקין דרייברים אלטרנטיביים

pink911

New member
אז PCI זה כרטיסים שמכניסים בסלוטים שהם לאו דווקא מובנים?

או שזה גם כרטיסים (במקרה הזה כרטיס קול) מובנה? חשבתי שהתכוונת שאני צריכה לקנות כרטיס קול חיצוני... תקן אותי אם אני טועה.
שאלה נוספת בעניין זה...יש לי חלק של המחשב הישן (שפורק), משם הוצאתי את הזכרונות (2X2 GBׂ, DDR2ׂׂ). המחשב הוא לא אסוס אבל למיטב זכרוני
(והוא נראה אחרת מבפנים). אם התכוונת ב PCI שצריך להחליף כרטיס קול, אולי אפשר לשים את הכרטיס מהמחשב הישן במחשב הנוכחי? או שהוא עלול לא להתאים? זה יעזור בכלל?
אני אנסה שוב להעלות דרייברים חדשים עם ההגדרה שלך.

למעלה