passioneta
New member
אוקונומיאקי - ארוחת ערב יפנית בקלי קלות
מערבבים 2 ביצים, חצי כוס קמח וחצי כוס מים. מוסיפים 2 כוסות כרוב פרוס דק וכוס גרגירי תירס. מערבבים. אפשר להוסיף כל מיני דברים: בצל ירוק קצוץ, קוביות גבינה, אטריות מבושלות. מחממים היטב מחבת טפלון. מוסיפים מעט שמן. משטחים את התערובת במחבת. אחרי כמה שניות מנמיכים את האש. מסדרים מלמעלה פרוסות פסטרמה (שוב, אפשר לגוון עם טונה, קלמארי או כל מה שאוהבים). כשמשחים מלמטה מעבירים לצלחת גדולה או מכסה של סיר, והופכים. כשמשחים מכבים את האש ושוב הופכים. מורחים מלמעלה רוטב (בארץ מערבבים קטשופ עם מעט סויה, עד שמתקבל רוטב טעים). היפנים שמים לפעמים גם מיונז. ביפן מפזרים מלמעלה פתיתי טונה מיובשים. בארץ אפשר לוותר, זה טעים גם בלי. אפשר לפזר בצל ירוק. איתדקימס!
מערבבים 2 ביצים, חצי כוס קמח וחצי כוס מים. מוסיפים 2 כוסות כרוב פרוס דק וכוס גרגירי תירס. מערבבים. אפשר להוסיף כל מיני דברים: בצל ירוק קצוץ, קוביות גבינה, אטריות מבושלות. מחממים היטב מחבת טפלון. מוסיפים מעט שמן. משטחים את התערובת במחבת. אחרי כמה שניות מנמיכים את האש. מסדרים מלמעלה פרוסות פסטרמה (שוב, אפשר לגוון עם טונה, קלמארי או כל מה שאוהבים). כשמשחים מלמטה מעבירים לצלחת גדולה או מכסה של סיר, והופכים. כשמשחים מכבים את האש ושוב הופכים. מורחים מלמעלה רוטב (בארץ מערבבים קטשופ עם מעט סויה, עד שמתקבל רוטב טעים). היפנים שמים לפעמים גם מיונז. ביפן מפזרים מלמעלה פתיתי טונה מיובשים. בארץ אפשר לוותר, זה טעים גם בלי. אפשר לפזר בצל ירוק. איתדקימס!