פשטידת ברוקולי נהדרת של קובי בר,
מתכון לפשטידת ברוקולי:
800 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן (אפשר גם לאדות ברוקולי טרי).
30 גרם חמאה רכה מומסת .
1 גביע גבינת קוטג (או גבינה לבנה רגילה -רזה 3%)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס.
1 גביע שמנת חמוצה ,(אפשר להחליף בשמנת מתוקה לבישול).
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ,פלפל, לפי טעם
1 כף לשימון התבנית (אני מרססת)
1 כף סולת (לא חובה).
תבנית מוארכת בגודל 35*10
1 מחממים תנור לחום בינוני.
2. חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות קטנות,ושמים בקערה גדולה.
3. מוסיפים את החמאה המומסת, את הגבינות והשמנת ,הקמח
ואת אגוז המוסקט בוחשים ומתבלים במלח , פלפל
טועמים,ואם צריך מוסיפים עוד מלח ופלפל.ובוחשים היטב.
4. מוסיפים את הביצים,
מערבבים ביחד לתערובת אחידה.
5. משמנים תבנית וזורים בתחתיתה את כף הסולת ,
משטחים את הבלילה בתבנית,
ואופים בחום בינוני כ- 50 דקות.
למי שאוהב רוטב לצקת על הפשטידה:
מכינים את הרוטב:
בסיר קטן על אש קטנה ממיסים 25 גר' חמאה , מוסיפים 2 כפות קמח ובוחשים לתערובת אחידה.
מוסיפים את 3/4 כוס השמנת לקצפת (180 מ"ל) ,ומבשלים יחד עד שהרוטב יסמיך.
מתבלים באגוז מוסקט ומלח פלפל.
ויוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ,
ומניחים 5 דק' לפני ההגשה.
הפשטידה נהדרת גם ללא רוטב.