עזרה דחופה

noa1977

New member
עזרה דחופה

צריכה בבקשה מתכונים קלים ומוצלחים:

רעיונות לפשטידת ברוקולי ורעיונות למאפה תרד

אני צריכה להכין את הכל לאחה"צ....

תודה ושבת-שלום
 

shron17

New member
פשטידת ברוקולי נהדרת של קובי בר,

מתכון לפשטידת ברוקולי:

800 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן (אפשר גם לאדות ברוקולי טרי).

30 גרם חמאה רכה מומסת .
1 גביע גבינת קוטג (או גבינה לבנה רגילה -רזה 3%)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת גס.
1 גביע שמנת חמוצה ,(אפשר להחליף בשמנת מתוקה לבישול).
4 ביצים טרופות
3 כפות קמח תופח
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ,פלפל, לפי טעם
1 כף לשימון התבנית (אני מרססת)
1 כף סולת (לא חובה).
תבנית מוארכת בגודל 35*10

1 מחממים תנור לחום בינוני.

2. חותכים את פרחי הברוקולי לחתיכות קטנות,ושמים בקערה גדולה.
3. מוסיפים את החמאה המומסת, את הגבינות והשמנת ,הקמח
ואת אגוז המוסקט בוחשים ומתבלים במלח , פלפל
טועמים,ואם צריך מוסיפים עוד מלח ופלפל.ובוחשים היטב.
4. מוסיפים את הביצים,
מערבבים ביחד לתערובת אחידה.

5. משמנים תבנית וזורים בתחתיתה את כף הסולת ,
משטחים את הבלילה בתבנית,
ואופים בחום בינוני כ- 50 דקות.

למי שאוהב רוטב לצקת על הפשטידה:
מכינים את הרוטב:
בסיר קטן על אש קטנה ממיסים 25 גר' חמאה , מוסיפים 2 כפות קמח ובוחשים לתערובת אחידה.
מוסיפים את 3/4 כוס השמנת לקצפת (180 מ"ל) ,ומבשלים יחד עד שהרוטב יסמיך.
מתבלים באגוז מוסקט ומלח פלפל.
ויוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ,
ומניחים 5 דק' לפני ההגשה.
הפשטידה נהדרת גם ללא רוטב.
 

Maldini Girl

New member
פשטידת הברוקולי הקבועה שלי

יפה, טעימה, מרשימה ועשר דקות עבודה.
בתמונה- אותו מתכון רק במקום חבילת ברוקולי- 2 חבילות פטריות שמפיניון קצוצות.

חב' ברוקולי סנפרוסט מופשר במים ומסונן
1 בצל גדול קצוץ
1 שן שום קצוצה/ כפית שום כתוש
גביע שמנת מתוקה
מלח, פלפל לפי הטעם
2 ביצים
1 חב' בצק עלים

כדי להעשיר את הפשטידה:
גבינת ריקוטה מעוכה/ מגוררת
גבינה צהובה מגוררת
פרמז'ן מגורר
(אפשר את שלושתם או רק אחד מהם)

מרפדים תבנית (רצוי עגולה) בבצק עלים, כך שהוא עולה גם מעט על הדפנות. זה יהיה בסיס הפשטידה. מדליקים תנור ל180 מעלות.
במחבת מטגנים בצל עד הזהבה במעט שמן (אם השתמשת בשן שום קצוצה- להוסיפה כאן), מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים מספר דקות, מתבלים במלח, פלפל (ושום כתוש )
מכבים את האש, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
מוסיפים שתי ביצים ומערבבים.
בשלב זה מוסיפים את הגבינות- ריקוטה, צהובה ופרמז'ן ומערבבים.
שופכים את המלית על הבצק עלים
מקשטים מלמעלה ברצועות בצק עלים בצורת שתי וערב, או פסים, או איך שרוצים.
מכניסים לכ-25 דק' או עד שהפשטידה יציבה והבצק למעלה זהוב ופריך.
 

raya

Well-known member
מאפה ברוקולי - אמנם באיחור, אבל.. יתאים לפעם הבאה:
בקישור ומעתיקה לכאן.

מאת: raya

11/01/12 17:59מתכון מעולה שאימצתי בחום.
בקישור ומועתק לכאן:

בשביל כבוד צריך לעבוד 29/09/02 20:02
מאת: שוקולד חלב תפוז

ודוקא לא הרבה.

רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר´ ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה אני שמה שמנת לבישול 10%
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן לא שמה פלפל לבן/שחור
1 כף סוכר
100 גר´ גבינה צהובה חריפה מגוררת (קשקבל) כל גבינה צהובה שיש בבית
1 גביע אשל מאיכות טובה אפשר שמנת חמוצה
4 כפות קמח רגיל

אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ושמים בפיירקס מכוסה בנילון נצמד שבו 2-3 חורים.
מבשלים 5 דקות (בלי להוסיף שום דבר!) במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דקות.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים פיירקס עגול וזורים בו מעט פירורי לחם. מניחים בו את פרחי הברוקולי איך שיוצא.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ויוצקים על הברוקולי.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-50 דקות, עד שמאפה מזהיב.

אפשר לאפות כנ"ל עם כרובית, או עם תערובת של פרחי כרובית וברוקולי.

בהצלחה!

רעיה
 

נוRית

New member
בדיוק הכנתי היום

אילתרתי ממה שהיה בבית:

בצק: 3 כוסות קמח
1 שקית רבקת אפיה
1 גביע קוטג'
100 גרם חמאה
מעט מלח
(יצא טיפה יבש אז הוספתי מעט מים)

שיטחתי הבצק בתבנית
שמתי ברוקולי (הוצאתי מהמקפיא ופיזרתי כמו שהוא. יצא רק למדי. בלי חליטה ובלי הפשרה)

מילוי/עיסה:
1 גביע קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח
פלפל
גבנצ מגוררת

180 מעלות
40-50 דקות

יצא מעולה!!
 
למעלה