מקלובה צמחונית
המצרכים:
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (5 לגרגרנים)
2 גזרים שמנמנים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
3 בצלים יבשים קלופי וחתוכים לרבעים לאורך
3 כפות שמן זית
2.5 כוסות אורז בסמטי
4.5 כוסות מים
1 כפית כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1 כף אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
אם יש סיר טיגון עמוק - מטגנים את כל הירקות בנגלות.
מתחילים בתפוחי האדמה עד לרמת צ'יפס (ולכן לגרגרנים כתבתי מראש 5 תפוחים כי כשהם מוכנים ואתם מטגנים את שאר הירקות זה מאד קשה להניח לצ'יפסים האלה בצד בל לגעת).
אחרי תפוחי האדמה מטגנים את הגזרים והבצלים עד להשחמה
בסוף את הכרובית עד להשחמה מאד טובה.
בסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק שמים את שמן הזית ומעליו את קוביות הצ'יפס.
מעל מפזרים מחצית מכמות האורז
מעל את הגזרים והכרובית
מעל את יתרת האורז.
מוסיפים את המים והתבלינים ומחצית מכמות הבצל (את המחצית השנייה שומרים לאחר כך
מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בבית (ובה לעוצמה הנמוכה ביותר).
משאירים על חום נמוך 45-60 דקות.
מכבים את האש ומחכים עוד כמה דקות.
ניתן להפוך את תכולה הסיר על צלחת הגשה יפה.
*למי שיש סיר אורז פשוט מניח את כל הדברים בסיר לפי הסדר המוזכר ומפעילים.
** למי שאין סיר לטיגון עמוק ניתן לטגן את הירקות במחבת. את הטיגון עושים בשליש כוס שמן זית ואותו מעבירים לסיר האורז יחד עם הירקות (במקום 3 כפות שמן הזית)
המצרכים:
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (5 לגרגרנים)
2 גזרים שמנמנים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
3 בצלים יבשים קלופי וחתוכים לרבעים לאורך
3 כפות שמן זית
2.5 כוסות אורז בסמטי
4.5 כוסות מים
1 כפית כורכום
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1 כף אגוז מוסקט מגורר טרי
אופן ההכנה:
אם יש סיר טיגון עמוק - מטגנים את כל הירקות בנגלות.
מתחילים בתפוחי האדמה עד לרמת צ'יפס (ולכן לגרגרנים כתבתי מראש 5 תפוחים כי כשהם מוכנים ואתם מטגנים את שאר הירקות זה מאד קשה להניח לצ'יפסים האלה בצד בל לגעת).
אחרי תפוחי האדמה מטגנים את הגזרים והבצלים עד להשחמה
בסוף את הכרובית עד להשחמה מאד טובה.
בסיר רחב בעל תחתית נון-סטיק שמים את שמן הזית ומעליו את קוביות הצ'יפס.
מעל מפזרים מחצית מכמות האורז
מעל את הגזרים והכרובית
מעל את יתרת האורז.
מוסיפים את המים והתבלינים ומחצית מכמות הבצל (את המחצית השנייה שומרים לאחר כך
מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש בבית (ובה לעוצמה הנמוכה ביותר).
משאירים על חום נמוך 45-60 דקות.
מכבים את האש ומחכים עוד כמה דקות.
ניתן להפוך את תכולה הסיר על צלחת הגשה יפה.
*למי שיש סיר אורז פשוט מניח את כל הדברים בסיר לפי הסדר המוזכר ומפעילים.
** למי שאין סיר לטיגון עמוק ניתן לטגן את הירקות במחבת. את הטיגון עושים בשליש כוס שמן זית ואותו מעבירים לסיר האורז יחד עם הירקות (במקום 3 כפות שמן הזית)