סלט טורקי

yair_bar

New member
מנהל
סלט טורקי

שנים שיש לי יחסים לא ברורים עם סלט טורקי. בגדול אני איש של מטבוחה.

עד שלפני כמה שנים הגעתי לראשונה למוסד תל אביבי ותיק - פלאפל תדמור ברחוב סלמה.

את חצי המנה הראשונה אכלתי בעמידה ולא הבנתי על מה כל המהומה. עד שהסתובבתי וראיתי שבקיר מאחורי יש מקרר גדול עמוס בממרחים וסלטים.

איכשהו יצא שהראשון שניסיתי היה סלט טורקי שבתדמור מוסיפים לו מדי פעם גם זיתים ירוקים מגולענים. אני לא יודע להסביר אבל נתפסתי חזק מאד. בהחלט אחד הדברים הטעימים והכיפים. סלט שמביא כמה מרכיבים בעלי טעמים מודגשים ואהובים. הביחד לא משדר איזון או הרמוניה אלא פשוט שילוב שעושה את העבודה.

לקראת ארוחת ערב שמתקיימת אצלי היום החלטתי להכין אותו (אבל בלי הזיתים כי לא כולם אצלי אוהבים).

מסוג המתכונים שהכמויות הם המלצה בלבד. אפשר לאלתר ולשחק עד שמגיעים לטעם המועדף. חשוב לא פחות, בסיום ההכנה להשאיר לכמה שעות לעמוד עד שהטעמים נתפסים.

המרכיבים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
1 פלפל אדום קטן-בינוני חתום לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות פריכוז (100 גרם בריכוז 28-30)

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בכלי שניתן להכניס אטום למקרר.
2. לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
3. לחייך



 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כשהייתי בצבא נהגנו לפקוד באפטרים מוסד ירושלמי ידוע ה"ווימפי"

ששכן ליד קולנוע ציון ושהסלט הטורקי כיכב בו.

לאחר שנים שחזרתי מהזיכרון משהו דומה שאני מכין עד היום.
בצל לבן קצוץ
פטרוזיליה קצוצה.
מלח, פפ"ש, פפריקה חריפה ואבקת שום.
שמן זית.
רסק עגבניות + מים לדילול.

הולך מצוין כתוספת לחומוס.
 

kriz

New member
נראה מעולה!

שאני מכינה סלט טורקי אני מבשלת את הירקות. ואצלנו אוכלים אותו עם הרבה לחם

הרבה זמן לא הכנתי. אולי אכין ואדמיין שאמא שלי אוכלת איתי
 
למעלה