סלט טורקי
שנים שיש לי יחסים לא ברורים עם סלט טורקי. בגדול אני איש של מטבוחה.
עד שלפני כמה שנים הגעתי לראשונה למוסד תל אביבי ותיק - פלאפל תדמור ברחוב סלמה.
את חצי המנה הראשונה אכלתי בעמידה ולא הבנתי על מה כל המהומה. עד שהסתובבתי וראיתי שבקיר מאחורי יש מקרר גדול עמוס בממרחים וסלטים.
איכשהו יצא שהראשון שניסיתי היה סלט טורקי שבתדמור מוסיפים לו מדי פעם גם זיתים ירוקים מגולענים. אני לא יודע להסביר אבל נתפסתי חזק מאד. בהחלט אחד הדברים הטעימים והכיפים. סלט שמביא כמה מרכיבים בעלי טעמים מודגשים ואהובים. הביחד לא משדר איזון או הרמוניה אלא פשוט שילוב שעושה את העבודה.
לקראת ארוחת ערב שמתקיימת אצלי היום החלטתי להכין אותו (אבל בלי הזיתים כי לא כולם אצלי אוהבים).
מסוג המתכונים שהכמויות הם המלצה בלבד. אפשר לאלתר ולשחק עד שמגיעים לטעם המועדף. חשוב לא פחות, בסיום ההכנה להשאיר לכמה שעות לעמוד עד שהטעמים נתפסים.
המרכיבים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
1 פלפל אדום קטן-בינוני חתום לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות פריכוז (100 גרם בריכוז 28-30)
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בכלי שניתן להכניס אטום למקרר.
2. לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
3. לחייך
שנים שיש לי יחסים לא ברורים עם סלט טורקי. בגדול אני איש של מטבוחה.
עד שלפני כמה שנים הגעתי לראשונה למוסד תל אביבי ותיק - פלאפל תדמור ברחוב סלמה.
את חצי המנה הראשונה אכלתי בעמידה ולא הבנתי על מה כל המהומה. עד שהסתובבתי וראיתי שבקיר מאחורי יש מקרר גדול עמוס בממרחים וסלטים.
איכשהו יצא שהראשון שניסיתי היה סלט טורקי שבתדמור מוסיפים לו מדי פעם גם זיתים ירוקים מגולענים. אני לא יודע להסביר אבל נתפסתי חזק מאד. בהחלט אחד הדברים הטעימים והכיפים. סלט שמביא כמה מרכיבים בעלי טעמים מודגשים ואהובים. הביחד לא משדר איזון או הרמוניה אלא פשוט שילוב שעושה את העבודה.
לקראת ארוחת ערב שמתקיימת אצלי היום החלטתי להכין אותו (אבל בלי הזיתים כי לא כולם אצלי אוהבים).
מסוג המתכונים שהכמויות הם המלצה בלבד. אפשר לאלתר ולשחק עד שמגיעים לטעם המועדף. חשוב לא פחות, בסיום ההכנה להשאיר לכמה שעות לעמוד עד שהטעמים נתפסים.
המרכיבים:
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
1 פלפל אדום קטן-בינוני חתום לקוביות קטנות
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות פריכוז (100 גרם בריכוז 28-30)
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המרכיבים בכלי שניתן להכניס אטום למקרר.
2. לטעום ולתקן תיבול אם נדרש.
3. לחייך

