האם אפשר (וכדאי) לכבוש זיתים כאלה

האם אפשר (וכדאי) לכבוש זיתים כאלה

שלום. במתכוני זיתים שראיתי הודגש על זיתים ירוקים ללא נגעים. יש לי כחצי קילו של זיתים כאלה. אני יכול לנקות עם סכין את החלקים השחורים לפני ההשרייה. אבל האם זה בכלל כדאי או שחבל על העבודה. תודה

 

TCHM

New member
ככה...

האמת שבשביל חצי קג' זיתים לא הייתי מתאמץ כלל אבל זה לשיפוטך.


  1. ראה בתמונה שצירפתי את הפגעים (ביצי זבוב) או חתכים שאותם יש לזרוק, אלו המסומנים בעיגולים לבנים.
  2. הדוגמה שמסומנת בעיגול ירוק ודומיה ראויה לכבישה, זה פגם/שינוי בגוון בלבד בשל בשלות הפרי.
  3. כל השאר הם פגעים שמקורם במכות ועדיין ראויים לכבישה.


 
למעלה