מחפש מתכון מנציח לעדשים שחורים.

shron17

New member
מרק עדשים מעולה,,

מרק עדשים שחורות:
(לריכוך העדשים,לא להוסיף מלח בתחילת הבישול אלא רק בסוף.)
&nbsp
וכך מכינים מרק טעים :
שמים 400 גרם עדשים מבוררים ושטופים בתוך סיר ענק ,ויוצקים 20 כוסות מים.
לבשל על אש בינונית, בסיר חצי מכוסה ,עד שהעדשים רכים מאוד.
&nbsp
לבדוק מדי פעם, ולהוסיף מים חמים בהתאם לצורך,עד לגובה המים המקורי, (המים מתאדים ופוחתים בזמן הבישול).
&nbsp
מבשלים שוב,על אש בינונית, ולאחר 10 דקות של רתיחה , לכבות את האש,
ולהוסיף לסיר 200 גרם כוסברה טרייה שטופה היטב, קצוצה גס, כולל הגבעולים.
לטגן 2 בצלים קצוצים גס, ב-4 כפות שמן, עד שיוזהבו מעט ,
ולשפוך את הבצל המוזהב אל סיר העדשים.
&nbsp
כשהעדשים מתחילים להתרכך,להוסיף לסיר את התבלינים הבאים:
כפית אחת מחוקה פלפל שחור,
2 כפות מחוקות מלח,
4 כפות מחוקות אבקת -מרק בטעם עוף, ולערבב.
&nbsp
להדליק שוב את האש,ולהרתיח עוד פעם, רתיחה שתבעבע היטב,
להנמיך לאש קטנה, לבשל עוד 10 דקות ,ולכבות את האש,
לכסות במכסה ולא לגעת שעתיים .
לאחר שעתיים המרק יהיה מוכן לאכילה.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש שלושה כיוונים שאני אוהב

מג'דרה מצוינת
מרק בסגנון תאילנדי (שאכלתי לראשונה ברשת ג'ירף ומאז אני משחזר)
סלט חם שאלתרתי פעם ויצא מאד מוצלח עם בצל, גזר וטופו מטוגנים
&nbsp
תגיד אם משהו מעניין אותך וארשום מתכון
 

ybo4

New member
עדשים שחורים

הם העדשים הטעימים לי ביותר. אבל אפשר להכין מהם כל מה שאתה אוהב להכין עם עדשים.
אישית - מג'דרה ועוד מג'דרה.
ראיתי לפני מספר ימים מתכון לתבשיל עדשים עם (בשר טחון - שאיננו חובה ולכן לא יכנס אצלי) פתיתים מקמח מלא וירקות. אני מתכוונת להכינו היום עם עדשים חומים או שחורים - לפי מה שיהיה בחנות.
 

gastro101

New member
אני ! אני ! אני! את המרק בבקשה !!


 

yair_bar

New member
מנהל
מרק עדשים כמו של ג'ירף

3 תפוחי אדמה מגוררים על החלק הגס של הפומפיה
3 גזרים מגוררים כנ"ל
2 כרישה (החלק הלבן חתוך לטבעות דקות)
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
1.5 כוסות עדשים שחורות קטנות
3 כפות שמן תירס
1/3 פחית קרם קוקוס
3 כפות ממרח קארי צהוב
2 כפות תבלין קארי צהוב יבש
1 כף גרם מסאלה (אופציונלי)
1 כף מלח
צרור כוסברה טרייה קצוצה גס.
&nbsp
אופן ההכנה:
1. בסיר שמים את השמן יחד עם הבצל והכרישה ומטגנים 5 דקות.
2. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים 5 דקות.
3. מוסיפים 3 ליטר מים העדשים.
4. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות עם מכסה על להבה בינונית.
5. טועמים עדש ומוודאים שהוא לא קשה.
6. מוסיפים את קרם הקוקוס ויתר התבלינים.
7. טועמים ומתקנים תיבול.
8. מגישים בקערה ומפזרים מעל כוסברה.
 

gastro101

New member
תודה רבה ! אגב, אני מכינה מרק דומה עם פרחי כרובית

במקום עדשים ...ננסה את הגירסה הזו !
 
תבשיל עדשים שחורות וירקות כתומים בקארי

תבשיל ירקות כתומים ועדשים שחורות.
1/2 1כוסות עדשים שחורות שטופות ומבושלות 25 דקות במים. מסוננות.
נתח דלעת מנוקה וחתוך לפרוסות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לטבעות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים
1/2 קולורבי קלוף וחתוך לפרוסות
1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות.
צרור קטן של פטרוזיליה (אפשר כוסברה לחובבי) חתוך דק
1 גבעול סלרי חתוך לטבעות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום כתושות
100 גר' רסק עגבניות
2 כפות תבלין קארי
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח או לפי הטעם.
מים כדי כיסוי הירקות
מעט שמן לטיגון ראשוני
ההכנה:
לחמם מעט שמן בסיר בינוני. להוסיף בצל ולטגן לשקיפות. להוסיף שום ולטגן כדקה. להוסיף תבלינים ולטגן עד שהריח משתחרר. להוסיף מים ואת יתר הירקות. להוסיף רסק עגבניות ולהביא לרתיחה. להקטין להבה ולבשל עד לריכוך הגזר. להוסיף את העדשים המבושלות ולהביא לרתיחה. לתקן תיבול לפי הטעם ולהגיש ליד אורז לבן

 
למעלה