מרק עדשים מעולה,,
מרק עדשים שחורות:
(לריכוך העדשים,לא להוסיף מלח בתחילת הבישול אלא רק בסוף.)
 
וכך מכינים מרק טעים :
שמים 400 גרם עדשים מבוררים ושטופים בתוך סיר ענק ,ויוצקים 20 כוסות מים.
לבשל על אש בינונית, בסיר חצי מכוסה ,עד שהעדשים רכים מאוד.
 
לבדוק מדי פעם, ולהוסיף מים חמים בהתאם לצורך,עד לגובה המים המקורי, (המים מתאדים ופוחתים בזמן הבישול).
 
מבשלים שוב,על אש בינונית, ולאחר 10 דקות של רתיחה , לכבות את האש,
ולהוסיף לסיר 200 גרם כוסברה טרייה שטופה היטב, קצוצה גס, כולל הגבעולים.
לטגן 2 בצלים קצוצים גס, ב-4 כפות שמן, עד שיוזהבו מעט ,
ולשפוך את הבצל המוזהב אל סיר העדשים.
 
כשהעדשים מתחילים להתרכך,להוסיף לסיר את התבלינים הבאים:
כפית אחת מחוקה פלפל שחור,
2 כפות מחוקות מלח,
4 כפות מחוקות אבקת -מרק בטעם עוף, ולערבב.
 
להדליק שוב את האש,ולהרתיח עוד פעם, רתיחה שתבעבע היטב,
להנמיך לאש קטנה, לבשל עוד 10 דקות ,ולכבות את האש,
לכסות במכסה ולא לגעת שעתיים .
לאחר שעתיים המרק יהיה מוכן לאכילה.