פינת המתכון השבועית - פשטידה

yair_bar

New member
מנהל
פינת המתכון השבועית - פשטידה


בוקר טוב לכל חברי הפורום היקרים.

מהיום, ובכל יום רביעי, תעלה פינה שבועית שבה כל חברי וחברות הפורום היקרים ישתפו במתכונים המוצלחים שלהם.

לפינה הראשונה החלטתי להתחיל עם מאכל שאהוב עליי מאוד - פשטידות.

אשמח לשיתוף מתכונים שווים.

יהיה נפלא אם תצרפו גם תמונה של התוצר הסופי

ואתם יודעים מה יהיה הכי הכי הכי נפלא? אם תצרפו גם תמונות של תהליך ההכנה וכך יהיו לנו סדנאות מצולמות כאן בפורום, כמו שמעלה מפעם לפעם פוקסי היקר שלנו


אגב, איך אתם אומרים - פשטידה או פשטדה?
 

raya

Well-known member
פשטידה.....
לרוב אני מעדיפה קיש על פשטידה.
קבלתי מחברה מתכון לפשטידת קוטג' - מעולה אם נשארו כמה קופסאות מיותמות במקרר.
2 קוטג'
3 ביצים
כף מרק פטריות לדעתי אפשר לוותר
30 גרם מרגרינה או חמאה.
לערבב את המצרכים ולהוסיף 3 כוסות פצפוצי אורז.
לשטח בתבנית ולאפות כ-10 דקות.
לפזר למעלה בצל מטוגן ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

אין תמונות ואין סדנה.

רעיה
 

raya

Well-known member
פשטידת פטרוזיליה.
בחיפוש אחר תמונה מצאתי את התמונה המצורפת ויש קישור למתכון שפורסם כאן בפורום.[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/177404877/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]

בנוסף - יש מתכון מצוין לפשטידת פטרוזיליה וצנוברים שמצאתי בזמנו בפורום האוכל של אורט (ז"ל).
הכנתי כמה פעמים והוא זוכה להצלחה מרובה.
http://demo.ort.org.il/ortforums/scripts/forum_msg_show.asp?pc=393235558&msgID=741009652
מעתיקה ליתר בטחון גם לכאן:
נושא : אכן נהדר - חזרתי עכשיו מהשוק עם המון פטרוזיליה ואכין שוב
שולח : sasso
תאריך כתיבה : 01/06/2004 19:31:53
מתכון: פשטידת צנוברים ופטרוזיליה
רכיבים:
בצק:
1 חבילת מרגרינה מומסת חמאה פחות מחבילה
1 קמח אוסם 350 גרם קמח+ אבקת אפיה
1 חבילת גבינה 9% (5%) בערך 275 גרם
מילוי:
150 גר צנוברים 100 גרם
2 חב גדולות פטרוזיליה קצוצות דק שקלתי - בערך 115 גרם פטרוזיליה קצוצה
3 בצלים מרוסקים בפוד פרוססור
מלח,פלפל,שמן זית
1/2 שקית מרק פיטריות לא שמה [
2-3 ביצים
חצי שמנת מתוקה 1 שמנת לבישול
אופן הכנה:
בצק למעלה
בצק למטה
באמצע מילוי
מעל למרוח ביצה ושומשום
הערות:
הבצק קצת מתפרק אבל אפשר לעשות ממנו פאזל (בשעות הפנאי) לא ממש מתפרק......
ההערות שלי מודגשות.

בתאבון!

רעיה
 

עדיקים

Active member
פשטידת פסטה


כל פעם שיש במקרר מוצרי חלב שפג תוקפם אני מכינה לנו פשטידה כזו.
מבשלת פסטה ומערבבת עם גבינות, יוגורט, שמנת מתוקה מה שיש. מוסיפה ביצים לאחד החומרים, מל"פ ולתנור ב-180 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה יציב למגע (אנחנו אוהבים עם קצת צבע אז לפעמים אופה קצת יותר).
 

lseugy

New member
זאת גם השיטה אצלי אבל יש כמה תוספות.

אני לא שם שמנת מתוקה.
אני מכניס בצל מטוגן ופטריות.
אני מכניס טונה.
אפשר במקום זה קצת חתיכות קטנות מפרוסות של סלמון מעושן אבל צריך לשים ממש קצת כי יש לזה נטיה להשתלט על הטעם.
לדעתי (לא ניסיתי) אפשר במקום זה חתיכות קטנות מפילה אנשובי אבל זה נורא מלוח וגם לדעתי משתלט על הטעם אז ממש בקמצנות.
פעם הכנסתי גם זיתים שקצצתי דק דק.
מי רוצה בכיוון היותר מתוק יכול להכניס גרעיני תירס מתוק במקום המלוחים.
 

mykal

New member
הבוקר הכנתי כמה פשטידות.

מתנצלת מראש שזה יהיה ללא תמונות כי אינני יודעת להעביר מפלא למחשב.
שתי פשטידות תירס,
אחת מתכון בריאות--(לצורך מסוים)
שקית סנפרוסט, לבשל כמה דקות, להשאיר קצת נוזלים.
3 ביצים,
3/4 כוס קווקר (שבולת שועל).
לגרר פנימה גבנ"צ גאודה (שיש בה פחות שומן יותר סידן)
1/2 כפית אבקת אפיה.
2 כפיות סוכר,
מל"פ לפי הטעם.
לבחוש ולתנור שעה בחום בינוני.

פשטידת תירס רגילה,
2 קופסאות שימורים,
אחת עם הנוזלי מהשניה לסנן אותם,
2/3 כוס קמח,
1/2 כפית אבקת אפיה.
4 ביצים,
50 גר' מרגריה (אפשר שמן.
לבחוש ולתנור בחום בינוני שעה.

פשטידת טונה.(אני עושה את הכמות ל500 גרם ומסונן)
לבשל 2 תפו"א שיהיו רכים.לגרד לטונה,
לחתוך לקוביות גמבה אחרי צליה והורדת הקליפה,
חופן זיתים שחורים בריבועים קטנים,
להוסיף בצל גדול שהזהבנו,
פלפל שחור כף אבקת מרק בצל (לא מוכרחים)
לפזר מעל קצת פירורי לחם.
2 ביצים,
לאפות בתנור 3/4 שעה ב--חום בינוני.

פשטידת בצל--
4 בצלים גדולים, לחתוך אותם לעיגולים דגים ומפוררים,
3 ביצים,
חצי כוס שמן,
חצי כוס מים,
3/4 כוס קמח
כף מרק בצל
מל"פ
קצת פירורי לחם,
לאפות קצת יותר מחצי שעה בחום בינוני. לכיוון הגבוה.

בתיאבון.
 
אני לרוב עושה לפי מתכונים בסיסיים

ומוסיפה/מגוונת. לרוב מתבססת על המתכון של ניקי ב. למשל בפשטידת פטריות-http://www.nikib.co.il/dairy/40770/
&nbsp
אני משתמשת בשמנת חמוצה במקום גבינה לבנה כי המרקם והטעם של השמנת החמוצה פה מאוד דומה לגבינה הלבנה של הארץ.
&nbsp
אוהבת לשלב תערובת גבינות-זה ממש יוצא טעים

&nbsp
אני אגב לרוב מכינה את הפשטידות כמאפינס במולטי קייק או בתבנית בתנור-תלוי מי קהל היעד
 

Maldini Girl

New member
הפשטידה הרב תכליתית שלי

1 חב' בצק עלים
3 ביצים (2 לבלילה + 1 למריחת הבצק)
מעט שמן לטיגון
1 בצל בינוני-גדול קצוץ
מלח, פלפל
גביע שמנת מתוקה
אופציה- גבינה צהובה/ פרמזן מגוררת, או לחלופין בולגרית/ ריקוטה מפוררת.

למלית:
1 חב' ברוקולי סנפרוסט מופשר (או טרי חלוט) חתוך לפרחים בינוניים-לפשטידת ברוקולי.
5-7 בצלים גדולים קצוצים גס (לפשטידת בצל)
2-3 חב' פטריות פרוסות (לפשטידת פטריות)

במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הירק שבחרנו למלית, ומקפיצים מספר דקות.
מוסיפים שמנת מתוקה, תבלינים, מורידים מהאש.
מוסיפים 2 ביצים (מקושקשות) ואת הגבינה שבחרנו.
בתבנית (אני מעדיפה עגולה, אפשר גם מלבנית) משטחים בצק עלים, מעלים אותו גם על הדפנות) עליו שופכים את המלית, ומעל מסדרים רצועות מבצק העלים שנותר בצורת שורות או שתי וערב.
מורחים את הבצק למעלה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-30 דק' או עד שהבצק למעלה פריך והמלית יציבה.

 

חנהפ

Active member
פשטידות

פשטידות אני מכינה לרוב בתבנית שקעים, יפה יותר להגשה בעיניי
פשטידת פטריות ועשבי תיבול
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2308.html[/URL]


רכיבים:
לתבנית בעלת 12 שקעים, משומנת:
2 כפות שמן
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות
50 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
3 כפות קמח תירס (לא אינסטנט)
2 כפות קמח לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
100 גרם גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
1/2 כוס עירית קצוצה

אופן הכנה:
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות כ-6 דקות עד שהן מזהיבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את קמח התירס והקמח הלבן ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה
(בערך 2 דקות). מסירים מהאש ומצננים.
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפטריות המטוגנות
ואת יתר המרכיבים לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לשקעים שבתבנית עד שני שלישים מגובהם.
אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
מגישים חם.
 

חנהפ

Active member
פשטידת ברוקולי - פרווה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2189.html[/URL]


רכיבים:
1 שקית ברוקולי -800 גר' להפשיר ולבשל לריכוך לעבד למחית בעזרת בלנדר סטיק
בלילה:
1/2 1 כוס קמח תופח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח לפי הטעם
פלפל שחור



אופן הכנה:
לערבב את מחית הברוקולי בבלילה.
למלא בשקעים משומנים של תבנית מאפינס לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות
מהכמות הזאת יוצאים 18 מאפינס בערך.
 

raya

Well-known member
איך שכחתי - פשטידת ברוקולי של...
שוקולד חלב תפוז - מתכון משנת 2002.
בקישור ומועתק לכאן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/158626154/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]

בקישור יש מתכונים נוספים לברוקולי.
מתכון מעולה שאימצתי בחום.
בקישור ומועתק לכאן:

בשביל כבוד צריך לעבוד 29/09/02 20:02
מאת: שוקולד חלב תפוז
ודוקא לא הרבה.

רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר´ ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה אני שמה שמנת לבישול 10%
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן לא שמה פלפל לבן/שחור
1 כף סוכר
100 גר´ גבינה צהובה חריפה מגוררת (קשקבל) כל גבינה צהובה שיש במקרר
1 גביע אשל מאיכות טובה אפשר שמנת חמוצה, שמנת לבישול
4 כפות קמח רגיל

אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ושמים בפיירקס מכוסה בנילון נצמד שבו 2-3 חורים.
מבשלים 5 דקות (בלי להוסיף שום דבר!) במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דקות.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים פיירקס עגול וזורים בו מעט פירורי לחם. מניחים בו את פרחי הברוקולי איך שיוצא.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ויוצקים על הברוקולי.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-50 דקות, עד שמאפה מזהיב.

אפשר לאפות כנ"ל עם כרובית, או עם תערובת של פרחי כרובית וברוקולי.

ותודה לחנה פ. שהזכירה לי את הברוקולי.
רעיה
 

פוקסי99

New member
שתי פשטידות

אלו שני פשטידות אשר מכינים אצלי.
תוספת של כפית כמון
וחצי חבילה כוסברה קצוצה
וחצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
ורבע כפית כורכום.
לכל מתכון
תתן לפשטידה גוון ספרדי.




פשטידת קישואים ובצל
3 קישואים גדולים מגורדים גס
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
1/2 1 כוסות קמח רגיל או תופח
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 ביצים
1 כף מרק עוף
מלח
פלפל שחור

תבנית 26 180 מעלות כשעה

פשטידת כרובית ובצל
1 כרובית גדולה מבושלת במי מלח מעוכה כפירה
3 בצלים גדולים מטוגנים להזהבה
3 כפות מיונז
3 ביצים
2 כפות פרורי לחם
1 כף מרק עוף
מלח
פלפל שחור
לערבב הכל יחד
תבנית 26
180 מעלות כשעה
מתוך אוסף הפיתקיות של אישתי אשר כל דבר טוב ולא משנה היכן היא מבקשת מתכון.
הפשטידות נוסו והם מעולות.
כל טוב
פוקסי ?
 

רחל613

New member
פוקסי - פשטידת קישואים

אם משתמשים בקמח רגיל האם יש צורך באבקת אפייה?
תודה ושבת שלום
 

רחל613

New member
פשטידת קישואים

פוקסי הכנתי את פשטידת הקישואים ויצא מעולה טעימה מאד, תודה
 
פשטידל קישואים דלת קלוריות ועשירה בטעמים

פשטידת קישואים ללא קמח, עם גבינות רזות, דלת קלוריות ומשביעה, הוכחה לכך שגם אוכל דל קלוריות טעים. אישית אוהבת את הפשטידות שלי נמוכות קומה וקרספיות. במידה ומעונינים בפשטידה גבוה הכינו בתבנית קטנה.

2 בצלים בנונים קלופים
1 כף שמן
2 ק"ג קישואים צעירים בקליפתם
(במידה והקשואים גדולים לקלף קליפה)
לגרד על פומפייה גסה או במעבד מזון,
לסחוט היטב ממים ולהניח על מסננת לחצי שעה,
ושוב לסחוט.
לחמם תנור לחום בינוני,
לחמם מחבת עם הבצל
לאדות את הבצל עד שקיפות
להוסיף את הקישואים ולבשל מכוסה כ10 דקות בטמפרטורה נמוכה
להוריד מכסה ולאדות עד שאין נוזלים.
לקרר
לשים בקערה ולהוסיף:
2 ביצים
3 חלבונים
1 קוטג' %½
1 יוגורט 0%
שמיר קצוץ לפי הטעם
תמין קצוץ
מלח , פלפל , ואגוז מוסקט.
לערבב היטב,
לשמן תבנית בינונית בתרסיס שמן ,
לפזר מעט פירורי לחם ללא גלוטן או
מעט קמח אורז
ולצקת את התערובת,
לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב
אותה הגברת בשינוי האדרת
1. ניתן להחליף את הגבינות והיוגורט
לשאריות שיש בבית
עד 500 גרם גבינות ולא יותר
2. לפזר בהגשה מעט פרמזן
3. ניתן לפזר שומשום, וגרעינים שונים מעל התערובת לפני האפייה.




 
למעלה