המלצה למי שרוצה להכין מרק מהיר וטעים ברמות,,

שרון 337

New member
המלצה למי שרוצה להכין מרק מהיר וטעים ברמות,,

מרק ברוקולי משובח,עם שמנת -לבישול ,בצל מטוגן, ותבלינים:
הכנה ב- 10 דקות בלבד: (דל קלוריות וטעים.)

המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל קצוץ גס .
מיכל שמנת לבישול.
כפית מלח
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,לבשל
במשך 5 דקות בלבד,ולהוציא בעזרת כף מחוררת,לתוך קערה עם
מים קרים למשך דקה של צינון,ומעבירים למסננת.

2) במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ,עד לשקיפות.

3) מכניסים את הברוקולי למעבד-מזון ויוצקים מעליו את השמנת
לבישול ,את הבצל המטוגן,כפית מלח,
ומגוררים מעל הכול את אגוז מוסקאט.(בערך 1/4 כפית).
לבסוף מוסיפים למעבד -המזון,כוס אחת ממי -הבישול שנותרו בסיר.
4)מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10פולסים קצרים,למרקם טחון-גס, ומחזירים לסיר הבישול עם מי -הבישול שבו,וטועמים,
אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט.
וזהו.

ההכנה כול כך מהירה,שאפילו רק הקלדה של המתכון,
גוזלת יותר זמן.
אתמול בערב הכנתי ,למי שטען שברוקולי בכלל לא מלהיב אותו,
ורק לאחר שטעם ,החליט שזהו ממש מעדן -מלכים.
ואמר לי להקליד בפורום, בכדי שעוד אנשים שלא אהבו ברוקולי,
ייהנו הפעם ממרק שהוא מעדן.
אגב,
במידה ונשאר משהו מהמרק,תשמרו במקרר,
ואם למחרת זה יהיה סמיך ,תוסיפו חצי כוס-מים ,
עוד קצת מלח ואגוז מוסקאט,לפי הצורך, תערבבו היטב ותחממו.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נראה כאילו הומצא בשבילי

תודה
 

TheThirdWoman

New member
נראה מושלם

אנסה בהזדמנות.
אם כבר מרק ברוקולי - ממליצה לנסות פעם גם את המתכון הזה, למרות שהוא יותר קשה להכנה: "מרק ברוקולי וכרוביות בסגנון אנגלי" (מתוך אתר 'רסט')

מצרכים
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים ללא הגבעול
2 ראשי ברוקולי מופרדים לפרחים ללא הגבעול
2 בצלים חתוכים גס
1 כרישה חתוכה גס (רק החלק הלבן)
2 ליטר ציר ירקות
300 גרם גבינת צ'דר אנגלית אדומה איכותית מגוררת
300 גרם גבינת צ'דר אנגלית לבנה איכותית מגוררת
100 מ"ל שמנת
2 כפות חמאה

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל והכרישה בחמאה עד לשקיפות.
מוסיפים כרובית וברוקלי, וממשיכים לטגן עד לריכוך קל.
מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כחצי שעה.
טוחנים את המרק במעבד מזון. ניתן להוסיף עוד נוזלים אם המרק סמיך מדי.
מחזירים לסיר על אש נמוכה, מוסיפים חצי מכמות הגבינות, השמנת ומורידים מהאש.
מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
מגישים כאשר במרכז הצלחת מפזרים את שאר גבינת הצ'דר.

מומלץ בחום
 
למעלה