מיכי 10
Member
יש לי שאלה בעניין קונפיטורה קנויה.
קניתי ופתחתי לפני כמה חודשים שתי צנצנות קטנות של "קונפיטורות" (לדעתי אלה פשוט ריבות, אבל לא חשוב).
תאריך התפוגה שלהן בערך באמצע שנת 2022, והן בסדר.
רק באחת מהן, של דובדבנים, חלק מהסוכר התגבש, ופחות נעים לצרוך אותן כך. (לעומת זאת, בקונפיטורת המשמש, זה לא קרה).
האם זה הפיך? כלומר, האם אפשר לתקן את המצב ולהיפטר מהתגבשות הסוכר ע"י טבילת הצנצנת בתוך כלי עם מים חמים?
ומאחר שהריבה גם מתוקה מאד, האם נכון יהיה להוסיף לה מיץ לימון טרי, או שזה עלול לקלקל אותה, כי הוא לא נוסף בזמן הבישול?
קניתי ופתחתי לפני כמה חודשים שתי צנצנות קטנות של "קונפיטורות" (לדעתי אלה פשוט ריבות, אבל לא חשוב).
תאריך התפוגה שלהן בערך באמצע שנת 2022, והן בסדר.
רק באחת מהן, של דובדבנים, חלק מהסוכר התגבש, ופחות נעים לצרוך אותן כך. (לעומת זאת, בקונפיטורת המשמש, זה לא קרה).
האם זה הפיך? כלומר, האם אפשר לתקן את המצב ולהיפטר מהתגבשות הסוכר ע"י טבילת הצנצנת בתוך כלי עם מים חמים?
ומאחר שהריבה גם מתוקה מאד, האם נכון יהיה להוסיף לה מיץ לימון טרי, או שזה עלול לקלקל אותה, כי הוא לא נוסף בזמן הבישול?