מתכון: מרנג לימון ונענע
מתכון: מרנג לימון ונענע רכיבים: למרנג: 1/4 1 כוסות (240 גרם) סוכר 4 חלבונים לקרם הלימון: 5 חלמונים 1/2 כוס סוכר מיץ מ-2 לימונים קליפה מגוררת מלימון אחד כ-5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים, קצוצים לקישוט: 3/4 1 כוסות (350 מ"ל) שמנת מתוקה 2 כפות סוכר אופן הכנה: המרנג: מחממים תנור לחום נמוך מאוד 50 מעלות. משרטטים על גבי נייר אפיה עיגול בקוטר 24 ס"מ. שמים את הסוכר והחלבונים בסיר כפול עם מעט מים רותחים ומחממים מעל האדים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומקציפים לקצף יציב. משטחים את הקצף על נייר האפייה. בעזרת שף זילוף מזליפים עוד קצף מסביב לגבולות, כדי ליצור דופן מוגבהת. מכניסים לתנור ואופים במשך הלילה. הקרם: שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה. במהלך הטריפה מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון. מעבירים לסיר כפול עם מים רותחים ומבשלים מעל האדים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים מדי פעם, עד שנוצר מרקם סמיך. מסירים מהאש, מצננים קצת ומוסיפים את עלי נענע. יוצקים לתחתית המרנג ומאכסנים במקרר. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזליפים בצורה נאה על גבי קרם הלימון הערות: תבנית 24 ס"מ. מקור המתכון: הקונדיטורים אודי ויפעת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: מרנג לימון ונענע רכיבים: למרנג: 1/4 1 כוסות (240 גרם) סוכר 4 חלבונים לקרם הלימון: 5 חלמונים 1/2 כוס סוכר מיץ מ-2 לימונים קליפה מגוררת מלימון אחד כ-5 גבעולי נענע, מופרדים לעלים, קצוצים לקישוט: 3/4 1 כוסות (350 מ"ל) שמנת מתוקה 2 כפות סוכר אופן הכנה: המרנג: מחממים תנור לחום נמוך מאוד 50 מעלות. משרטטים על גבי נייר אפיה עיגול בקוטר 24 ס"מ. שמים את הסוכר והחלבונים בסיר כפול עם מעט מים רותחים ומחממים מעל האדים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומקציפים לקצף יציב. משטחים את הקצף על נייר האפייה. בעזרת שף זילוף מזליפים עוד קצף מסביב לגבולות, כדי ליצור דופן מוגבהת. מכניסים לתנור ואופים במשך הלילה. הקרם: שמים את החלמונים והסוכר בקערה וטורפים עד שנוצרת קציפה בהירה ותפוחה. במהלך הטריפה מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון. מעבירים לסיר כפול עם מים רותחים ומבשלים מעל האדים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים מדי פעם, עד שנוצר מרקם סמיך. מסירים מהאש, מצננים קצת ומוסיפים את עלי נענע. יוצקים לתחתית המרנג ומאכסנים במקרר. לפני ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף ומזליפים בצורה נאה על גבי קרם הלימון הערות: תבנית 24 ס"מ. מקור המתכון: הקונדיטורים אודי ויפעת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2