תאורת שביל מתח נמוך

• פותח הנושא t422
  • פורסם בתאריך

t422

New member
תאורת שביל מתח נמוך

שלום

אני רוצה לעשות תאורת שביל ( מנורות שיושבות על הדק \ ריצוף ומאירות לכיוון למעלה)

הבנתי שנורות מתח נמוך אלו לא יכולות להיות משורשרות וכל מנורה צריכה צינור משלה שבתוכו יושחלו הכבלים
האם יש קופסא יעודית לשנאי שאליה נכנס 220V ויוצאים צינורות להכנה למנורות ?
האם יש מגבלה למספר מנורות ?
היכן הכי כדאי למקם את הקופסא הזאת ?

כל טיפ יתקבל בברכה

רשר

Well-known member
מנהל
שנאי מבדל לגינה

תמצא אצל כל סיטונאי החשמל וקצת יקר יותר אצל ספקי ציוד לגינו וחקלאות,
חשוב לדעת שהשנאי חייב להיות מבדל לבטיחות ומתח המוצא 12VAC כי רוב הציוד בתחום עובד במתח הנ"ל מסיבות של חסכון בכבלים, מניעת קורוזיה (לכן לא DC),
אפשר לעבוד בחיבור מקבילי עם כבל שרץ בין הפנסים אך צריך לוודא את העמידה בזרם ובנפילת מתח לכן לפעמים עדיף כבל ישיר לכל פנס,
חשוב לשים לב למתח האספקה לנורות ולא לטעות כי הנזק גדול ויקר,
שנאי חייב קופסא עמידה לתנאי ההתקנה - לכן אטום למים אך מאחר והוא מיצר חום צריך להיות לו נשם לפליטת החום ואסור לאטום את הפתחים מלמטה (גם מאפשר למים שחדרו לצאת)

חיבור פנסי לד יעודיים יאפשר החלפת גוון אור בכמה מצבי שליטה עם מפסק או שלט אלחוטי
בצילום שילוב בקר עם שנאי בקופסה יעודית הבקר עובד במתח AC ומיועד לתאורת בריכה רב גוונית עם 8 תוכניות

כדי למנוע אי הבנות - העבודה חייבת להתבצע ע"י חשמלאי מוסמך

t422

New member
תודה .אשמח להבהרות

היכן אמור למקם שנאי זה ?
כמה לדים אפשר לחבר לשנאי כזה ( אמורות להיות 10 נורות שביל)

הזכרת
חיבור פנסי לד יעודיים יאפשר החלפת גוון אור בכמה מצבי שליטה עם מפסק או שלט אלחוטי

איך עושים זאת דרך השנאי ?

כמובן שחשלמאי מורשה יתקין

שנאי זה נותן 250W הספק

ראה כמה כתוב ההספק על כול מנורה . ןתחלק לפי ההספק . אבל המתח נמוך . לכן הזרם גדול . לכן רצוי כבלים בעובי 2.5 ממ"ר . רצוי השנאי שיהייה כמה שיותר קרוב למיתקן . אם המרחקים רחוקים רצוי כמו שכתב המנהל יותר כבלים פחות הפסדים של מפלי מתח
בהצלחה

רשר

Well-known member
מנהל
לד יכול להגיע בכמה גוונים אחידים או משתנים

לד משתנה נקרא גם RGB לפי שיטת הגיוון שלו,
השליטה על הוון נעשית בכמה שיטות בהתאם לבחירת היצרן
לדוגמה לבריכת שחיה השיטה הזולה היא ע"י כבוי והדלקה ברצף כאשר כל הדלקה מהירה מעביר מצב (גוון או מהירות),
שיטה מקובלת היא ע"י בקר כפי שנראה בצילום שיכול לקבל פקודות מלחצנים עליו (לכן יש חלון בלוח) או עם שלט RF,

כמות הנורות נקבעת ע"י המזמין ובהתאם קובעים את גודל השנאי בתוספת 10-20% כדי להבטיח שמירה על מתח,

חיבורי הפנסים והכבלים צריכים להתאים לזרם הצפוי בכל קטע כבל,
ב 12V הזרם מאוד גבוה:100W יצרוך זרם של 8.3A,,, לכן צריך להתיחס לנושא במקצועיות והתאמה למקום

t422

New member
מעולה..מה עלי לבקש מהחשמלאי

מכיוון שעוד לא החלטתי איך ואיזה לדים לעשות
לבקש ממנו נקודה של 220V על הקיר החומה עם מפסק בתוך הבית ?

שמע . אתה רוצה לילמוד לישחות בהתכתבות

על יבש . ללא ברכה .
תזמין 2 חשמלאים בדוק רשיון חשמל . תאזין למה שהם ימליצו ותיבחר את הטוב ביותר לפי עינך . הם יראו במקום מה צריך ואיך צריך . במיילה אתה לא מבין בחשמל . כולל ההסבר מיכאן .
בהצלחה עם החשמלאי בי

t422

New member
מר קרמר לא ברורה לי התשובה שלך

אני שואל שאלה כללית לא על ביצוע \ ישום \ התקנה
יש לי חשמלאי מוסמך שהוא יבצע את כל ההרכבות
בפרום זה יש אנשים מנוסים שאני יכול לקבל טיפים מהם ...מה רע בזה ?

לא שאלתי איך להרכיב שאלתי מה לבקש

אתה מזכיר לי חבר .

שנתן הרצאה על מניות ואיגרות חוב . מה ליקנות ומתי לימכור . ואיזה מניות יותר טובות ומתי לימכור . בסוף ההרצאה ביקש מימני 30 ₪ הלוואה למונית הבייתה

יש לך חשמלאי מוסמך . סמוך עלו בכול התשובות . כי השאלות שלך זה כמו תלמיד בכיתה א וזה לא מתאים לפרוייק שאתה רוצה לבצע .

בהצלחה

t422

מאחר שזה פורום שכל אחד יכול לכתוב ככל עולה על רוחו על כן יש לך תשובות גם מאנשים שלא מבינים אלא נותנים
תשובה של חוכמולוג ולא לענין כלל. קרמר אחד כזה שכנראה משועמם. אתה יכול לקבל ממנו תשובות בעניני אנטנות.

t422

New member
שמתי לב....

כמו ששמתי לב בדיפדוף של כמה דפים אחורה שאכן יש פה גם אנשים אחראיים ומקצועים ביותר
אני אמתין בסבלנות לתשובה מהם

הם יקומו משנת הצוהרים ויענו לך ברצינות

משעמם לך ביום שבת בניתה שאלה על מנת לענות לך
שבועה טוב

t422

New member
מקפיץ - מה עלי לבקש מהחשמלאי

מה עלי לבקש מהחשמלאי
מכיוון שעוד לא החלטתי איך ואיזה לדים לעשות
לבקש ממנו נקודה של 220V על הקיר החומה עם מפסק בתוך הבית ?

רשר

Well-known member
מנהל
למה לא שנאי בתוך הבית?

יועץ שלא מכיר את תנאי המקום הנו "רועץ"

למעלה