חברים וחברות - עדכון בעניין הבלוגים 17.5.20

חברים וחברות - עדכון בעניין הבלוגים 17.5.20

לאחר שיחת ועידה עם שי מגל מנכ"ל קו מנחה ותומר המנג'ר שעובד על השחזור: נמצאו גיבויים תקינים מ 2018 - 2019. יש גם גיבוי מאפריל האחרון שעדיין לא ברור אם אפשר לחלץ ממנו את החומר, עובדים על זה כרגע. תומר עובד כמנתח כירורג שבודק איזה רשומות נפגעו בכל בלוג, הואיל ואם ישלוף מהגיבויים הישנים את החומר הקיים בהם מהתאריכים המצויינים לעיל זה ידרוס את הרשמות שנכתבו לאחר תאריכים אלו. לכן נחוצה עבודת נמלים שמצריכה השקעה מרובה, לאתר מהן הרשומות שנפגמו מתוך הבלוג, ואותן לשחזר. על פי דבריו של תומר, הוא הצליח לשחזר עד עתה כ 23.000 רשומות בבלוגים, זה לא מעט, זה המון. תודתנו לאנשים האלה מ"קו מנחה" שעל פי דבריהם עושים זאת כטובה אישית לכל אחד מהבלוגרים שנפגעו, הואיל ותפוז נמכרה לפי דברי מנכ"ל קו מנחה כבר לפני שנתיים, ואין לו אחריות כלשהיא, אלא בגלל היחס החיובי ביותר שמגלה מנכ"ל "קו מנחה" - שי מגל - שמתוך הזדהות עם עגמת הנפש המרובה של כ"כ הרבה אנשים, הוא פועל במלוא היכולת העומדת לרשותו על מנת להביא את הפרשה לסיום הטוב ביותר. על פי התרשמותי כל בלוגר שנפגע חייב לו תודה אישית. נמתין לסיום מוצלח של האיפיזודה ונעשה זאת יחד :) כנראה ייקח עוד מעט זמן עד שנדע שיצאנו מהעסק הזה לשלום. אני אמשיך לדווח כאן על התפתחויות. משתמשי פייסבוק - אפשר להתעדכן עם פוסט בנושא על הדף שלי בקישור: https://www.facebook.com/mordechi/posts/10219859841877996 מרדכי אלוף.

JILSER

Member
הבעיה שזה ממשיך להפיל בלוגים

בכל יום ויום עוד בלוגים נהרסים ונדרסים. אז מה יעזור השיחזור אם הוא ידרס עוד פעם?

LoveBeing

New member
ואוו ממש כל הכבוד שאכפת לכם מאיתנו!!

ממש מחמם את הלב לדעת את זה! במיוחד תודה לדי מגל ולתומר שעובד כל כך קשה..
לא הייתי בטוח אם באמת עושים משהו והנה מסתבר שלמישהו ממש אכפת.. זה ממש נחמד לשמוע ונותן אופטימיות. ובהזדמנות הזאת אני רוצה לומר לך תודה מרדכי, כי אני חושב שבלעדיך זה לא היה מגיע למודעות של שי, ובזכות האכפתיות שלך, עכשיו עוזרים לנו
וגם חשוב להגיד תודה לאנשים מתפוז שכן עושים מה שצריך, בטוח שאף אחד מהם לא התכוון שזה יקרה ושגם להם אכפת מאיתנו.. חשוב לזכור את כל השנים הטובות שהיו לנו כאן, ולזכור גם את הטוב שקיבלנו מהם..
גם להם אכפת והם עובדים קשה..

RainBird

New member
קודם כל תודה. ועכשיו כמה נקודות
1. האם הסיבה לפגיעה נמצאה בודדה ונפתרה?
2. חברת תפוז נמכרה, זה נכון. נשמע שיש שם מעט עובדים והעובדים שיש אינם נותנים את הדעת על הקורה בתפוז. האם זה הולך להשתנות ולקחים ינטלו מזה?
3. מדוע תפוז לא מעדכנת בפרטים הללו? (לא שאני לא מברך את ידייך על העשיה הזו)
4. מדוע אין גיבוי מסודר מלאחרונה?
5. וזו שאלה ערכית: האם אחרי זה אפשר לבטוח בתפוז בכלל להחזיק בבלוגים שלנו? איזו הבטחה יש לנו שפגם נוסף או הזנחה לא יביאו להרס מוחלט מכיוון אחר?
6. איפה הקול האישי שלנו מול תפוז? יש לנו עובד סימפטי שם שלא יפיץ כמה הודעות גנריות בפורום משוב?

אהלן

תראה, אני בלוגר ממש כמו כל השאר. הבלוג שלי עסק בענייני בני ישראל דרך ההשקפה ההיסטורית המגולמת בתורה עובר למציאות ימינו בהיקף המכלול. אני נצר למשפחות שלא גלו מארץ ישראל מאז חורבן בית שני לפחות, והמלחמה שלי בציונות=תנועת ההשכלה לקחה אותי למחוזות בהם הכיתי שוק על ירך כל מי שהחשיב עצמו "מלח הארץ" וחשב שהוא מדבר עם דוס. נולדתי בזבל עם כל החתולים וככזה עברתי את קורס טיס של חיל האוויר, ועסקתי בלהיות ישראלי חזק יפה וחכם ברוב ימי עלומי, עד שהתחברתי לשורשי ומשם אני מנסה לסדר את העולם [לפחות את שלי] זה הרקע שעליו נכתב הבלוג שלי. לינקים לרשומות של הבלוג הזה מצויים כמעט בכל פורום ראוי לשמו ברשת. החומר שהיה מונח בו היה לצנינים לרבים מדי, ולבעלי תפקידים ממוקדים. יש לי את כל היסודות הסבירים להניח שמישהו רצה להשמיד את הבלוג שלי. אבל הואיל ואני לא מוכן לקחת את האחריות להשמדת שאר הבלוגים בגלל שמישהו רצה להשמיד את הבלוג שלי :) אני משאיר את הקטע הזה פתוח ולא סגור על זה. בכל אופן אעשה ככל הנדרש על מנת לשחזר את הבלוג, ואם אני פועל עבור עצמי למה שזה לא יהיה עבור כולם? :) לשאלותך: *1 הסיבה לפגיעה היא "מפגע זדוני" שנכנס בתאריכים שונים, ומ IP שונים, וכל פעם השמיד קבוצה של בלוגים. השחתה זדונית ללא ספק. זה ממשיך בגלל שלא עולים עליו בשלב הזה. זה התמעט כי כנראה הוא הבין שמחפשים אותו. *2 על פניו נראה שתפוז זה חלק זניח מהרפרטואר של הבעלים, לפי התרשמותי, "זה לא מכניס כסף" לכן זהעבורם כביכול קטע "כמעט פילנטרופי". *3 מצטרף לשאלה שלך, ובשיחות שלי דרשתי שיהיה מישהו זמין כאן בפורום לענות על שאלות, הפוסט של הנהלת הפורומים כאן עם הבקשה לשלוח לינקים של בלוגים שנפגעו לכתובת המפרסמת שם זה אמור היה להיות "הענות של הבעלים" לבקשתי להציב כאן מישהו. למישהו הזה קוראים גיל, אבל איני רואה שהוא מתאמץ יתר על המידה. *4 על פי המוסבר לי הגיבויים שנמצאו במצב טוב הם מ 2018-19 נאמר לי שנמצא גם גיבוי מאפריל האחרון, לא ברור אם הגיבוי תקין. שיטת הגיבוי עובדת באופן שכאשר מתחיל הגיבוי לעבור על הדאטא הוא דורס את מה שהיה הגיבוי האחרון, המסע הזה עובר דרך נקודות זמן, בשטחים מסויימים של הדאטא, יכול להיות שלא הבנתי כראוי, או שלא הסבירו לי נכון, אבל הבנתי שיש בעיה בגיבויים, ועד שלא ישפכו את הגיבויים לשרתים חדשים ויבדקו מה יש להם, אנחנו נאלצים להמתין. *5 לי ברור שאחרי הנסיון המזעזע הזה, אני לא סומך יותר על תפוז. ואם יצליח הגיבוי אני מחפש פלטפורמה אחרת עם בטחונות ברורים לגיבוי. *6 משתדל להיות הקול האישי שלי כפי שהסברתי ובו בזמן, על מנת לאסוף את כוח הרבים גם צירפתי עיתונאי שעוקב אישית אחר ההתפתחות, וגם עו"ד מהתחום שבקי בנפתולי הרשת. למה עדיין לא השתמשתי בשירותיהם? א. בגלל שכפי שכבר הסברתי שי מגל - מנכ"ל "קו מנחה" יוצא אחלה בן אדם, נגיש, גמיש, מעוניין לעזור, מוכיח את זה עם דיווחים על התפתחויות, מעלה מולי את איש המקצוע שעובד על השיחזור, אני בקשר אתו, מקבל תשובות, ומדווח לכאן מה שאני יודע. אם אתה סבור שתפוז היו צריכים לעשות את זה אני מסכים אתך לגמרי. הם לא עושים את זה, ואני עושה את זה במקומם. לא מקבל משכורת על זה, רק רוצה את הבלוג שלי חזרה. :) מקוה שעניתי לך על השאלות, אם לא, תמשיך לשאול :)

RainBird

New member
חברת תפוז צריכה להימכר אפוא למישהו שאיכפת לו ממנה.

kalligula

New member
לא יודע מה אצלכם

אבל אצלי בבלוג מהרשומה הראשונה ועד האחרונה הכל מחוק ומופיע כיתוב של מתכון לעוגת מייפל.

motior

Member
תודה על העדכון

כמו שכתבו לפניי - לפני שמשחזרים חשוב למצוא ולפתור את הבעיה

juli1974

New member
יש לי 4800 רשומות מושקעות ואף אחת מהם לא שוחזרה! על מה תודה?

פושע בצע פשע סייבר, בתפוז לא עדכנו ולא התריעו למרות שהשחטת הבלוגים החלה ב14.03 מה זה יעזור לי חלק מהפוסטים?? הרשומות מופיעות משנת 2010? על מה תודה בדיוק?? שום רשומה בבלוג שלי לא שוחזרה! אף אחד מהתפוז לא חזר אלי!

חברים וחברות - קודם כל אל תשכחו - אני אחד מכם

הבלוג שלי מ 2006 מושקע ברמות שלא נראו בשום בלוגיה. מסודר, עם חומר נדיר ונפיץ בקנה מידה בינלאומי, והיסטורי, וזה בלי גוזמה כלל וכלל, ומי שמכיר יודע. אני רואה כאן חברה שעומדת להתפוצץ, ואני מבין מאד ללבה. רואה גם את הזעם העצור של כמה מהחברים. תאמינו לי אם יש מישהו שיכול להתפוצץ זה אני. וזה יקרה אם אראה שהדברים לא מתקדמים כראוי. בנתיים, אני מוכן לפרגן לדיבורים שהושמעו באוזני, ואני נותן קרדיט למי שאמר אותם. ההתרשמות שלי שבנויה על אינטואציה די טובה שיש כאן אוזן קשבת ונכונות לסייע עם מיטב היכולת. בד בבד אני נוקט פעולות שיהוו נקודת זינוק למקרה ש"עובדים עלינו" כי בכל זאת למדתי תמיד יחד עם הכבוד גם לחשוד... לכן פניתי כבר לגורם משטרתי ודיווחתי לו על הפריצה קיבלתי הנחיות מה לעשות אם וכאשר לא ימצאו פתרונות. על החברה בכל מקרה קיימת חובת דיווח למשטרה על כל פריצה כזו. ואמנם לא קיבלתי דיווח מהם על נקיטת פעולה כזו. זו תהיה השאלה הבאה שלי כשאדבר אתם מחר. אני סבור שכל הבלוגרים שנפגעו מעדיפים כמוני שהבלוגים יחזרו לאיתנם ללא פגיעה ע"י שיחזור מגיבוי, על פני כל פעולת תביעה ודרישה מול החברות. מוכן לשמוע אם יש כאן גם דעות אחרות. בכל אופן כרגע חשוב מאד, שיאספו לכאן רוב הבלוגרים שנפגעו, על מנת לייצב כוח אחיד וגדול. להשתמע מרדכי

juli1974

New member
מורדכי הקר גלוי תפנה בבקשה לגורם המשטרתי

מורדכי הקר גלוי תפנה בבקשה לגורם המשטרתי הוא מגיב בתפוז וממשיך להשחיט: זה הניק שלו: A_HACKER הפורומים שלי פורום הבלוגיה פורום הבלוגיה-תמיכה טכנית פורום תפוז משוב פרסומת אל תפספסו! המדריך למשתמש בבלוגים החדשים תגובות אחרונות A_HACKER הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... A_HACKER הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... A_HACKER הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... >****< הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... >****< הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... פלאפל הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ...

ג'ולי תני לי יותר פרטים. המשך בפנים.

לא מצליח להבין מהיכן העתקת את ההודעה הזו.. נסי לפרט את המידע שברשותך. בנתיים אני רוצה לדווח שנודע לי על מחלוקת בין המנג'ר ש"קו מנחה" מינתה לבדיקה ושיחזור תומר, לבין הנהלת תפוז ערן ואלון. האחרונים טוענים בכל תוקף, נשענים על "מומחה סייבר" שהם הביאו לבדיקה שמדובר ב"תקלת תוכנה", כאשר על פי הנאמר לי מתומר שבוודאות הייתה פריצה. אני נוטה להאמין יותר לתומר. כמו כן נודע לי שהמומחים של תפוז שכרו את שירותיו של ג'וש מיודענו כאן מהפורום, והוא עובד על שיחזור הבלוגים מטעם תפוז. אם נראה לכם שמדובר בסלט נותונים לא מסודר אתם צודקים לחלוטין. מחר אני הולך לעשות סדר בבאלגן. שבוע טוב.

juli1974

New member
לא משחזרים בלוגים אלא חלק מהמידע..

היי מרדכי בשיחה עם ערן ואלון לפני כשבוע הסברתי להם שמדובר בפריצה! הית ועבדתי בעבר בפרויקטים של סייבר ואני מכירה אנשים מהתחום שאלתי את ערן ואלון עם מי הם עובדים והם לא הסכימו לגלות..לפי זה שהוא טוען שזאת תקלה טכנית - לא נראה לי אמין. הם עובדים עם ג'וש לשחזור התוכן מ10/2018 - כל אחד שפנה יקבל קובץ עם רשומות שפורסמו בלבד (ללא טיוטות) לשחזור עצמי. אני לא יודעת האם זה מועיל לבלוגרים כמוני שצריכים לחפש בתוך 4800 רשומות תאריך עם רשומה שנדרסה ולשחזר. מודה שלקח לי כשעה למצוא לחשזר 5 רשומות.. מי נותן אחראיות שהן לא ידרסו בעתיד הרי פושע ממשיך בכל יום לדרוס בלוגים נוספים? רוב הבלוגרים מעוניינים בשחזור הבלוג כולו שבו הם השקיעו שנים. לחלק גדול מהבלוגרים נשמרו טיוטות שאותן לא ניתן לשחזר (לפחות בשלב זה) הובטח לי שביום ראשון אקבל חלק מהרשומות משוחזרות - לא קבלתי מהם כלום! הובטח לי שהם עובדים על שחזורים משנים הקודמות - בקצב הזה לא בטוחה שנקבל משהו...

juli1974

New member
שוב תגובה של הקר

היי מרדכי זאת ההודעה מבלוג של רחל בניאש שנפרץ: http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7530403 האקר הגיב בבלוג וכל סימן אותו: A_HACKER הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... --;select top(1) * f הגיב ל- דעה: חצי גמר ראשון / חצי גמר שני / גמר ... gnouithnbcgd הגיב ל- האקר חכם gnouithnbcgd הגיב ל- האקר חכם gnouithnbcgd הגיב ל- האקר חכם gnouithnbcgd הגיב ל- האקר חכם

למעלה