הצחקת אותי [לשכנע אחרים לגבי יכולותי בצילום ?!!!].

(מאחר שהדיון עבר לדף השני, אני ממשיך אותו כאן).

מאחר שעושה רושם שההסבר הכללי לא עזר (לא הובן?!), אסתפק בתשובה סוּפר-ספציפית (שמתייחסת רק ליכולותי שלי, ורק בהקשר צילום):
1. אותי ממש לא מעניינות הדעות של 95% (99%?!) מבני-האדם, על יכולותי (הבה נסתפק ב - בצילום).
2. לא זכור לי שאי-פעם עלה בדעתי לשכנע מישהו לגבי יכולותי בצילום [מצד שני, חשובה לי דעתם של אנשים לא רבים (וחשובה לי יותר דעתם של יחסית בודדים)].
*
*
*
וככה-סתם, אמירה ישנה שלי, לגבי יכולות אחרות שלי (ופתאום אני שם לב שניתן להפוך אותה לאמירה כללית - שנכונה פעמים רבות, לגבי נושאים רבים - וכך אעשה):
בקשר להבנתו של אדם בנושא מסויים - ניתן ללמוד על מידת הבנתו בַּנושא, לפי אורך הזמן שנחוץ לו כדי להבין שהמשוחח איתו ממש טוב בַּנושא (כאשר, אכן, האחרון הוא כזה).
[המשפט נוסח כאשר מדובר בנושאים כמו 'חוכמה ("שכל")' או 'הבנה בצילום'. כאשר הנושא הוא משהו כמו 'יכולותיו של האדם כצלם' - צריך להחליף שיחה עם צפיה (בצילומים)].

..............................................
השזר המקורי:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/809/184425654/תרבות_ואמנות/צילום_סטילס

כשראיתי השאלה בכותרת - מיהרתי לכתוב תשובה,

.
כהתגלתה לי השאלה בגוף המסר - יצא לי החשק.

.

נזכרתי שיש לי תשובה (חלקית?) מוכנה. כיוון שלא צריך לטרוח,

אז הנה [קטע מתגובה שניתנה לפני הרבה שנים (גם אם לאמירה אחרת), בפורום אחר]:

.

steiff

New member
זה שהענקת לעצמך את פרס ישראל בצילום

עדיין לא הופך אותך זכאי לתמורה הכספית שניתנת בגין הפרס, וגם לא מחייב מישהו אחר מלבדך להסכים עם קביעתך שההבנה והרמה הצילומית שלך שווה ל״מקצוענים״.
אבל למרות זאת אני מודה לך, בשמו של איגוד הצלמים החובבים של פורום תפוז, על שלקחת על עצמך את משימת חינוך הדור והרמתו. ישר כוח. המשך בדרכך זו.

EyesToSee

New member
צניעות היא כמובן התכונה האישית הבולטת ביותר שלך.

אני, עבדך הנרצה, משתחווה ומודה להוד רוממתו על תרומתו הגדולה לשיפור חיי באופן כללי ושיפור נסיונות הצילום שלי בפרט.
מי יודע לאן הייתי מתגלגל ללא תמיכתך האיתנה.
(זוכר את ההוא שחשב שהוא נפולאון, איך זה הסתיים?)

slarti

New member
אני ממש מקנא בך....

לא ביכולות הצילום שלך (בינתיים ראיתי בעיקר צילומי מסך ולא תמונות).

אבל אני מקנא באנשים שיש להם כזה בטחון עצמי אישי - שלא מעניין אותם המציאות או היכולת האמיתית שלהם, הם פשוט מאמינים בעצמם בצורה כל כך מוחלטת וטוטאלית בלי טיפה של ספק עצמי.... להרגיש שאתה קומבינציה נדירה שנשלחה לעולם הזה בשביל להרים אנשים אחרים... באמת... כל הכבוד.

למעלה