לא מזהה SSD

rocinante

New member
לא מזהה SSD

שלום,

לאחרונה רכשתי כונן Transcend SSD370 TS64GSSD370 64GB SSD SATA III וחיברתי אותו לחיבור הSATA II של הלוח אם (אין סאטה 3). במחשב זמינים עוד שני כוננים קשיחים שמכילים גיבויים בלבד. על הSSD התקנתי WIN 7 64 BIT.
ספק הכוח הינו Corsair 430W 80+ Bronze CX430M.
למחשב לא מחובר כל כרטיס, המאווררים במספר ובגודל נורמטיבי (כך שלא תיתכן צריכת יתר של חשמל).

הבעיה היא כזאת -
בכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא לא מזהה את הSSD ולא מעלה את הווינדוז ("bootmgr missing") - כשאני נכנס לביוס אני רואה שכלל לא קיים זיהוי של הכונן. אני מכבה את המחשב ולרוב לאחר ההפעלה המחודשת הכונן מזוהה ומערכת ההפעלה עולה כאילו כלום והכל בסדר.
כבר החלפתי את הכבל סאטה ואת הפורט - ודבר לא השתנה. האופציות היחידות שאני יכול לחשוב עליהן הן או שהדיסק תקול או שיש בעיה באספקת החשמל לדיסק.

אשמח לעזרתכם האדיבה!

תודה וערב טוב :)

rocinante

New member
תקרא שוב בבקשה

הבעיה איננה במערכת הפעלה פגומה, אלא בעצם כך שלא נעשה כלל זיהוי של הכונן במחשב (ולכן באופן טבעי תופיע הודעת שגיאה בניסיון העלאת מערכת ההפעלה).
עדות נוספת לכך שאין כל בעיה במערכת ההפעלה הינה שכאשר כן ישנו זיהוי של הכונן ע"י הביוס - מערכת ההפעלה עולה כרגיל.
או שמא אני צריך להסיק שישנה בעיית חומרה?

תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כמו שכתוב במאמר..

. השכיחות ביותר – תקלות חומרה

אם ביום בהיר אחד הפעלתם את המחשב וקיבלתם את הודעת השגיאה, ללא שום התעסקות במאפייני ה-BIOS, סביר כי ההודעה נובעת מתקלת חומרה.

טווח תקלות החומרה הינו רחב, והוא יכול לנוע החל מהגדרות לא נכונות של ה-BIOS במחשב שלכם, מתקלה בדיסק הקשיח, ואפילו לנבוע מכבלי SATAIDE רופפים (שאינם מחוברים בצורה תקינה לדיסק הקשיח/לוח האם).

* למשתמשים מתקדמים – שימו לב שאם ביצעתם שינויים בהגדרות ה-Boot Sequence שב-BIOS, יש לוודא כי הדיסק הקשיח בו מותקנת מערכת ההפעלה אכן מוגדר בתור ה-First Boot Device.

זאת אומרת כבל לא תקין גם זו אפשרות ...או שההכניסה בלוח אם לא תקינה..או SSD תקול..או ביוס שלא מוגדר נכון..ועוד..
ככל הנראה צריך מעבדה לאבחן את זה מדוייק יותר :)

למעלה