איך אני יכולה לדעת שאני באמת צריכה ליווי ?
הי אורי,
ההשלכות לעתיד קשורות למי שאת בהווה. את לא באמת יכולה לדעת מה יהיה, את כן יכולה להחליט על ההווה.
אתן לך דוגמא : מטופלת שהגיעה אלי ,אשת עסקים , מקבלת החלטות בדרגים מאוד בכירים. מנהלת צוות של 50 עובדים. כל מה שהשיגה בחייה היה בזכותה. היא גדלה במשפחה ממעמד סוציו אקונומי נמוך , 8 אחים וכו.. הגיעה מפוחדת וחלשה ואמרה : שזו פעם ראשונה שהיא לא מצליחה לקבל החלטה בנוגע לתרומת ביצית . קודם עבדתי איתה על הפחדים, על המקומות שמחלישים אותה ואחרי זה יכולנו להסתכל על המציאות והיא יכלה לקבל החלטה ולהיות בטוב ובהשלמה. היא הרתה וכיום התינוקות שלה בת שנתיים . אחד הדברים שאמרה אחרי הלידה , זה שכמה חשוב היה שקיבלה החלטה ממקום נינוח כי כל ההיריון וכמובן אחרי הלידה היא בכלל לא עסקה בסוגיה הזו , כל האנרגיה והפוקוס היו על ההיריון ואחר כך על התינוקת.
מה שחשוב לי שתסתכלי מי את ( ברמה של ההוויה ) שמקבלת את ההחלטה או עושה את התהליך. אני כן מציעה שאם את בחששות ,פחדים, כעס, בושה או כל רגש שמחליש , כן תטפלי ותחזקי את עצמך . מה שחשוב זה איזו אימא התינוק יפגוש, ואני רוצה עבורך שמי שהוא יפגוש זו תהיה אימא שמחה, מאושרת , שלמה .
בהצלחה גדולה