גרידה או לידה?

גרידה או לידה?

שלום
אני בשבוע 21 ולפני מס ימים קרס עלינו עולמינו ויש מום לעובר. גרידות בשלב כזה מתבצעות רק באסף הרופא. יש עומס בתורים וקבעו לי גרידה לעוד 16 ימים . לא יודעת אם עדיף לסבול את ההמתנה או לסיים את זה מהר בלידה שקטה...צריכה עזרה בהחלטה

dreamerlikeme

New member
עברתי גם את זה וגם את זה

לצערי הרב, חוויתי את שתי האופציות. לכל אחת מהן יש פלוסים ומינוסים, הפלוס בגרידה הוא שאין צורך להתמודד. אבל בשבילי (מדברת רק על עצמי) הלידה השקטה הייתה עדיפה, יכולתי להיפרד מהתינוקות שלי (תאומים) ולראות אותם, קיבלתי אפידורל, חוויתי צירים. לעומת גרידה שבה התעוררתי אחרי שהכל נגמר, בלי בטן ובלי כלום... בלידה היה תהליך, זה קרה באופן הדרגתי, טבעי. אבל זאת רק אני.

dreamerlikeme

New member
כשאמרו לי בתחילת השבוע שאצטרך להמתין לא יכולתי לשאת את זה.

כשהתחילו הצירים לאחר שהם כבר היו מתים בתוכי נשמתי לרווחה. בפעם הקודמת חיכיתי שבועיים לגרידה ולא הייתי מוכנה לחכות הפעם. חוץ מזה שייתכן ונעשה לי נזק בגרידה. פחדתי שזה יקרה שוב.

אני הייתי בוחרת בלידה שקטה

ולא רק כדי לא לחכות.....

בהפלה הראשונה שלי (שבוע 16, עובר בגודל 11) העובר נפלט לבד בביה"ח, בזמן שחיכינו לגרידה,עם צירים טבעיים (לא נתנו לי ציטוטק).
בהפלה השלישית (שבוע 21, עובר בגודל 16 שבועות) הייתה גרידה. [הפלה שנייה הייתה מוקדת וטבעית] האמת- אף אחד לא שאל לדעתי. אחרי הגרידה היה חסר לי מאוד שלא ראיתי את העובר, שלא חוויתי צירים כשזה יוצא מהגוף שלי, שלא עברתי תהליך שיגרום לי להאמין שבאמת נגמר. הייתי חולמת שאולי יש לי עובר ברחם..... במבט לאחור הייתי בוחרת אחרת ומעדיפה לעבור צירים.
יש לציין שלדעתי מתאים לאישה שכבר ילדה. (כשיש אופציה של בחירה) ולא למישהי שלא חוותה לידה, כי זה עלול להיות שוק מטורף.
בהפלה הרביעית הייתי בשבוע מוקדם מדי בשביל לידה (ושוב, התבאסתי מזה. אבל בשבוע 11 ציטוטק לא מתאים וגם לא לידה...)

יש לציין שאני מאוד מחוברת ל'לידה', וזכיתי ללדת שניים מילדי ללא אפידורל וכאבתי בטירוף ונהנתי בטירוף ומבחינתי זו חוויה אדירה ללדת בלי אפידורל ולהרגיש את הצורך ללחוץ ואת התינוק מתקרב ויוצא..... יש לי שריטה על לידות...

תודה

לא חוויתי לידה ואני אכן חוששת שזה רק נראה לי כרגע האופציה הקלה יותר, כי אני חוסכת את ההמתנה ומסיימת את זה, ובפועל אני יכולה להיות בשוק מהתהליך עצמו , מהזמן שהוא ייקח ומהכאבים..

בשבוע דומה אני בחרתי לידה שקטה

לא הייתי מסוגלת לחכות שבועיים עד לתור באסף הרופא.
מכיוון שכבר עברתי לידה ללא אפידורל, הרגשתי מספיק חזקה להתמודד עם תהליך הלידה.
8 חודשים אחר כך עברתי גרידה בשבוע 13. הגרידה היתה קלה יותר כי הייתי מוכנה לאפשרות של הפסקת הריון, אבל לא רק. מצד שני אחרי הגרידה היתה לי שארית שהצריכה היסטרוסקופיה.
מעלה כמה נקודות שכדאי לחשוב עליהן:
בלידה שקטה יש תהליך פרידה רגשי במקביל לפרידה הפיזית.
בלידה שקטה יש אפשרות לראות ואף להחזיק את העובר (לדעתי לא מומלץ אם יש פגמים חיצוניים. אנחנו בחרנו שלא לראות אותה ואצלנו לא היו פגמים חיצוניים).
לידה שקטה יכולה לארוך זמן רב. לי לקח כמעט 48 שעות מתחילת הזירוז ועד ללידה עצמה.
בשבוע כזה עשויים לבצע גרידה מיד אחרי הלידה (אצלי עשו) כדי לוודא שאין שאריות. אז בכל זאת צריך לעבור הרדמה.
בגרידה בשבוע מתקדם, יש לבצע זריקת המתה. אני ילדתי בשבוע 21 ללא זריקה כזו.

לא משנה במה תבחרי, תדאגי לקבל כדורים למניעת ייצור חלב. תבררי מראש בבית החולים אם הם יכולים לספק. אם הם לא יכולים, תבקשי מרשם מרופא הנשים שלך ותקחי את הכדורים מיד לאחר הפסקת ההריון.

שאלה

תודה רבה על העצות. הבנתי שלפני הגרידה אמורים להיות בצום. אז בזמן הלידה היית בצום?
עוד שאלה: היום קבעו לי תור באסף הרופא לעוד שבועיים. ואמרו שיש ביטולים ויכול להיות שיקדימו לי. מה דעתך? זה יכול לקרות?

הייתי בצום משלב מסויים

לא זוכרת כמה זמן לפני הלידה בפועל, אבל בשלב מסויים הורו לי להפסיק לאכול. היה לי עירוי כדי שלא אתייבש.

לגבי ביטולים באסף הרופא, נראה לי סביר שיהיו. בוודאות יש נשים שנשברות במהלך ההמתנה הארוכה, ואז מתפנה תור.
נזכרתי שמישהי כתבה שעשתה גרידה מאוחרת בקפלן. אני לא חושבת שיהיה עם מי לדבר שם עד יום ראשון, אבל שווה לנסות לגשש גם אצלם לגבי גרידה מאוחרת.

שירהד1

Member
מנהל
צר לי על אובדן ההריון

מהתשובות שקיבלת אני מתארת לעצמי שהבנת שאין פה נכון או לא נכון. כל בחירה שכזו היא קשה, ושתי האופציות קשות עד בלתי נתפסות.
הבחירה היא של האישה, וטוב שכך, וכל אחת צריכה להחליט על הגוף שלה ועל הנפש שלה.

אני לא עברתי לידה שקטה, אלא עברתי מספר גרידות, כולל גרידה מאוחרת בשבוע 16 באסף הרופא. עליי ה"חוויה" הזו עברה בצורה מאוד מאוד קשה- פיזית ונפשית. הלמינריות היו סיוט נוראי ועינוי של ממש (בדיעבד- חבל שלא עברתי זאת בהרדמה מלאה), ולאחר מכן- חוויתי צירים קשים במשך 15 שעות, עד היום למחרת, בו הכניסו אותי ראשונה, כי הסבל הפיזי היה קשה מנשוא. הייתי מאושפזת, וחלק מהזמן נתנו לי בוריד בן דוד של מורפיום. עד כדי כך סבלתי. אבל רוב השעות הם לא היו יכולים לעזור לי עם הצירים, כי אסור היה להם לתת לי דברים "כבדים" לפני ההרדמה המלאה, וכך יצא שסבלתי בטירוף.

לעומת זאת, חברה לי עברה גרידה מאוחרת בשבוע 19, גם באסף הרופא, וההליך עבר עליה ממש בצורה חלקה בהיבט הפיזי. כאבים קלים בעת החדרת הלמינריות, וכאבי מחזור קלים לאחר מכן. היא לא היתה באשפוז כמוני, ולא סבלה כאבי תופת של צירים. ממש לא.

כלומר- כל אישה גם מגיבה אחרת להליך רפואי כזה או אחר.

אני חושבת שיש משהו מקל בכל זאת בהליך של גרידה מאוחרת מאשר לידה שקטה, אז אם את שואלת אותי- הייתי ממליצה ללכת על גרידה מאוחרת.

התור אצלי קוצר לשבוע, בגלל תחנונים מטורפים שלי לעובדת הסוציאלית (זו היתה ההפלה החמישית שלי ברצף). אז אני לא יודעת אם באמת התפנה תור והתקשרו אליי, או שהיא עשתה מאמצים כלשהם עבורי- אבל חיכיתי שבוע עד הגרידה, וזה גם היה סיוט- הפעם- נפשי.

האם יש לך ילדים? זה היה הריון ראשון? מה המום שגילו, וכיצד גילו אותו?

אגב- בעיניי לא ייתכן שבנות תחכנה כל כך הרבה זמן. אני חושבת שבתי החולים צריכים להכשיר רופאים ורופאות לפרוצדורה הזו של הגרידה המאוחרת. בטוח שזה לא מתקיים בגלל בעיות תקציביות, וזה חבל מאוד.

שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

היי

היי שירה. זה היריון שני. הראשון הסתיים בכריתת חצוצרות בשבוע 6 עקב היריון חוץ רחמי דו צידי. ההיריון הנוכחי (שניהם ivf) עבר חלק עד הסקירה הראשונה ששם ראו שהלב נוטה מעט ימינה. הלכתי למעקב אקו לב ושם ראו מום בריאה. ריאה גדולה מאד שדוחקת את הלב.

הבעיה הגדולה

לא מצליחה לעכל את ההמתנה ההזויה הזאת. זה מרגיש לי כמו המבחן הכי גדול בחיים שלי. זה לא פייר. וזה בלתי נסבל.

ההמתנה קשה מנשוא

אני לא יכולתי לחכות. שעתיים אחרי שקיבלתי את ההודעה כבר הייתי בתור לועדה לענייני הריון, ויום לאחר מכן אושפזתי לקראת לידה מוקדמת (ושקטה).
הערב והלילה שבין לבין היה נוראי, לא עצמתי עין ולא הצלחתי לבכות או לאכול או לנשום. והיה פשוט בלתי נסבל להרגיש את הקטנצ'יק זז.
קשה לי להגיד שהיה תהליך של פרידה והשלמה - היה מאוד מאוד מורכב, כואב בלב וכואב בגוף (ולא, לא ראיתי אותו, ולא חיבקתי ולא... אבל כן דיברתי אליו, והבטחתי לאהוב ולזכור עד יומי האחרון).

ככל הידוע לי בבתי חולים מאוד מתחשבים במצב כזה. קיבלתי חדר פרטי עם ביקורים 24/7, במחלקת נשים (ולא יולדות), הביאו לי אוכל לחדר כך שלא אצטרך לצאת, ניקו את החדר, החליפו מצעים וכותנות ומגבות כל יום. קיבלתי משכחי כאבים וטשטוש כאוות נפשי (לפחות כדי שאוכל לישון מעט). היה לי ליווי של דולה מנוסה בלידות שקטות וחדר לידה צדדי ורחוק מכל הבלאגן.
לא הייתי בצום, אבל גם לא היה לי חשק לאכול, אחותי באה לישון איתי לילה אחד, והיתה לי גם "הזכות" לזרוק מהחדר את כל האורחים ולהסתגר קצת.

בכל מקרה, איך שלא תסתכלי על זה זאת בהחלט הרפתקאה מפוקפקת במיוחד.
בניסיון להסתכל על זה מזווית קצת שונה - היה לי מעין מיני קורס הכנה ללידה, יודעת איך צירים מרגישים, איך נראה חדר לידה, מה זה אפידורל (הדבר הכי טוב בעולם) ואיך אני מתמודדת עם עומס רגשי כבד כל כך.

לא שיש לי זכות (או רצון) להמליץ על הדרך הזאת (או על אחרת בכלל)... ואני מניחה שלהרדמה מלאה יש את היתרונות שלה, אבל להמתנה אין שום דבר להוסיף מלבד כאב לב מורט עצבים. עצתי? מה שיסיים את זה כמה שיותר מהר.

שירהד1

Member
מנהל
אוי, זה נורא עצוב

כל כך לא הוגן. אין לי מה לומר, רק לחבק ולשלוח הרבה כוחות לצורך ההתמודדות.

כתבת שאת כבר בשבוע 21, ושהתור באסף הרופא הוא רק לעוד שבועיים. האם אמרו לך האם יש צורך בזריקה לעובר? אני יודעת מבנות שזה חלק מאוד מאוד טראומטי. אולי לא חייבים במקרה שלך. לא יודעת. צריך לברר.
אני הייתי ממליצה לך לברר לגבי עניין זה, וגם לנדנד ולבכות ולהתחנן להקדים.

אני זוכרת שהשבוע הזה שחיכיתי היה נוראי. נוראי. לא הייתי מסוגלת אפילו לעבוד, ומי שמכיר אותי יודע שאני כמעט ולא מבטלת עבודה (אני עצמאית), אבל פה- פשוט לא יכולתי יותר. הייתי חייבת להמשיך ולתפקד כאמא לשני ילדיי, אבל מעבר לזה- לא יכולתי.

תעדכני אותנו בבקשה מה קורה איתך, ומה החלטת.

אגב, מה זה הריון חוץ רחמי דו צידי? היו שם שני עוברים?! מה זה הטירוף הזה?

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

עונה

אכן קבעו לי זריקה לעובר מס ימים לפני הגרידה. מזעזע ומצמרר. מקווה שאשרוד את זה. עדיין מרגיש לי כרגע שההמתנה והזריקה איכשהו יותר נסבלים מהלידה..
אבל אני אשן על זה , אולי ארגיש אחרת. ולגבי ההיריון החוץ רחמי- קרה לי דבר נדיר בספרות הרפואית של היריון חוץ רחמי דו צידי. אבל אני לא מוכנה להרגיש מוכת גורל. אני מחזקת את עצמי שיש צרות גדולות יותר ואני משוכנעת שמתישהו אני אצליח לקום על הרגליים ולהמשיך הלאה בחיים.

עצם זה שאת מסוגלת לדמיין את עצמך מתקדמת הלאה הוא דבר גדול

את עוברת משהו מאד קשה עכשיו ואני מקווה שיעבור הכי בקלות שאפשר. רק רציתי להגיד שזה שאת מסוגלת לצייר לעצמך את העתיד באופן חיובי הוא שלב מאד חשוב בהתקדמות ליעד הזה. בכלל לא מובן מאליו, ומרשים מאד!

למעלה