אנחנו חייבים להחליט במהירות. גרידה או לידה שקטה...

luli47

New member
אנחנו חייבים להחליט במהירות. גרידה או לידה שקטה...

אני בשבוע 23. התגלתה לעובר תסמונת xxy קליינפלטר. החלטנו על הפסקת הריון.
אנחנו עצובים ולא מכירים מצבים כאלה. יש לנו ילדה בת 4 ומאוד חשוב לנו לא לפגוע בסיכוים להיכנס להריון שוב.
הפחד בפני סיכונים שבגרידה (כגון הדבקויות), מנצח את הפחד מפני לידה שקטה, שברור שהיא טראומטית.
אשמח אם מישהי יודעת להפנות אותי לסטטיסטיקות/מידע עדכני על גרידות או/ו סיכונים. או כל דבר שיוכל לעזור לנו בהחלטתינו.
תודה מראש.

lilis10

New member
כל כך מצטערת עבורכם

תהיו חזקים, זאת רכבת הרים מאוד ארוכה וקשה. תחזרי לכאן לכתוב קצת,
לפרוק, להתפרק ולקבל חיבוק.
גרידה מאוחרת עושים באסף הרופא. יש להם בעיית תורים קשה.
לכן חשוב שתהיו מודעים לכמה דברים:
במידה ותבחרי בגרידה מאוחרת - אין שום סיבה בעולם שישלחו אותך הביתה אחרי הזריקה, כדי לחכות לגרידה, אם יגידו לך שיהיה בסדר ותתגברי, אל תסכימי.
בגרידה מאוחרת יש כל מיני סיכונים, בינהם כמו שאמרת, הדבקויות ופגיעה ברחם.
מצד שני, לפעמים יש צורך בגרידה גם אחרי לידה שקטה כי לפעמים יש שאריות.
בלידה שקטה, עם כל הקושי הנורא של הלידה, תוכלו להיפרד כראוי. בגרידה מאוחרת אין פרידה מהתינוק.
בגרידה מאוחרת, את מורדמת למשך כל התהליך ואחרי שלוש שעות הולכת הביתה. מתייחסים לזה כאל פרוצדורה רפואית. לטוב ולרע.
במידה ואת עוברת גרידה מאוחרת, בקשי שיתנו לך כדורים לייבוש חלב. לי לא הסכימו לתת משום מה.. הייתי צריכה לקחת מרשם מהרופא הפרטי שלי.. בכל אופן, בשלב מתקדם כזה החלב מופיע ואי אפשר להפסיק אותו עם כרוב ושיטות סבתא למינהן..
קחי בחשבון שהלמינאריות יכולות להיות כואבות, תזכרי להרפות את הגוף ואת
השרירים, תתרכזי בנשימות.
עברתי גרידה מאוחרת בשבוע 24, עבורי הדבר הקשה ביותר היה הזריקה, לא יכולתי לחשוב על ללדת אחר כך, אני לא יודעת אם זה היה נכון.. לא נראה לי שמישהו יכול להגיד מה נכון יותר.
את צריכה להחליט מה נכון לך. מה את מסוגלת להכיל.
אני יכולה להגיד שלעבור לידה נשמע לי מטורף באותם רגעים, אבל היום קשה
לי מאוד שלא נפרדתי כמו שצריך.
אם יש לך עוד שאלות.. תרגישי חופשי..

אני חלילה לא יכולה להגיד מה נכון יותר, לעבור לידה שקטה זה קשה מאוד.
אני רק מוסרת לך את הדברים כמו שהם כדי שתחליטי ממקום שלם מה נכון לך.

LoveForever2

New member
תשובתי בעניין

ממש לא בתחום הסטט' או המחקרים, רק לצערי מהניסיון שלי.
אני עברתי לפני שבוע וחצי לידה שקטה. מהרגע שאמרו לי שאין דופק רק חשבתי על הפחד שלי מהלידה הזו. רציתי רק שירדימו אותי ולהיות אחרי זה. עכשיו כשאני אחרי, ואני באמת אדם פחדן לכל הדעות, אני יכולה להגיד לך שלמרות העצב הגדול, התרגשתי מאוד, ואמנם לא היתה לי ברירה של גרידה, אבל אני מודה על הלידה הזו, ועל זה שחוויתי את הכל. עצוב זה גם ככה, אבל ללדת את הילד שלך, להיות איתו שם, למרות שהוא מת, ולראות אותו יוצא, זה מרגש מאוד ונראה לי גם שחשוב להשלמת התהליך.
מאחלת לך שלא משנה מה תבחרי, יעבור לך בצורה הטובה ביותר!

רונית 294

New member
לעיתים אחרי לידה שקטה

צריך גם גרידה. אם כי זה אחרת. אני לא הייתי צריכה. בכל מקרה, מה שהכי כואב זה האובדן ועצם העובדה שמפסיקים הריון יקר ואהוב ולאו דווקא הלידה השקטה או הגרידה. כלומר הדרך פחות משנה... זו דעתי. אני לא ראיתי אותה. פשוט אני ובעלי עצמנו עיניים לאורך כל התהליך ולא התעסקנו גם בקבורה.

shira3121

New member
כתבתי בשירשור שקישרו אליו

ואכתוב גם כאן שבהינתן זה שמי שמבצע את הגרידה מיומן הסיכונים מגרידה ולידה שקטה כמעט זהים. לגבי האלמנט הנפשי זה כבר כל אחת לעצמה ואני העדפתי גרידה.
צר לי שאת עוברת את זה

היי

זאת אני מהשירשור שצירפו כאן. הייתי צריכה להחליט בשבוע 21. והחלטתי על גרידה. אני מאד שמחה על ההחלטה. קודם כל מהבחינה הפיזית. וגם מבחינה נפשית. עברתי את הגרידה בשבוע 22 באסף הרופא ועברו מאז כמעט שבועיים. דברי איתי אם את רוצה. עצוב מאד שאת עוברת את זה תהיי חזקה הכל יהיה בסדר.

דניאל5000

New member
החלטה לא קלה

ועלייך לקבל אותה באופן מושכל ואישי . אני עברתי גרידה מאוחרת בשבוע 22 כשאת תוצאות מי השפיר קיבלתי 10 ימים לפני .... בחרתי להמתין לתור באסף הרופא בגלל שלא יכולתי לחשוב על לידה שבסופה יש ריק גדול ... בתור מי שעברה 2 לידות שהסתיימו בידים מלאות היתה לי את התחושה שלא אעמוד בלידה שקטה והיתה לי את האפשרות לבחור ... הגרידה היא הליך שכיח ובאסף הרופא הם מתמחים בגרידות המאוחרות - הלכתי לישון וקמתי חצי שעה אחרי ... התאוששות פיזית מהירה. אבל זו בחירה שלך נטו , יש את הפלוסים ללידה שקטה אך לעיתים גם אחרי לידה מבצעים גרידה להוצאת שאריות. באיזו. דרך שלא תבחרי שיעבור בקלות ומהר . עדכני ואם תצטרכי עוד פרטים על תהססי .... תחזיקי מעמד !!!

למעלה