אולי אולי אולי, אתה בא והולך אליי

אולי אולי אולי, אתה בא והולך אליי

בקצרה:
הריון מספר 6. בבדיקה בשבוע 7+2 אין דופק (בבדיקות קודמות היה דופק איטי, היה גם דימום קל). ציטוטק. חוזרת למיון אחרי 4 שעות עקב דימום כבד, מתאשפזת. שק ההריון יצא, נשאר תוכן עם זרימת דם. מוותרת על גרידה ובוחרת לקוות שהפעם הגוף יצליח להוציא הכל.

אין לי מושג מה יהיה הלאה.
לא יודעת מה אני רוצה ולא מתעסקת עם זה כרגע.
מחכה לוסת שתבוא בעוד חודש. מחכה לביקורת בביה"ח ואצל הרופא שלי.

המשך ההודעה כולל בין השאר תיאורים גרפיים של ההפלה.

ובארוכה (מאוד. אני חייבת להוציא את זה מהמערכת):

כמעט 5 חודשים אחרי שהריון מספר 5 נגמר, יש בדיקה ביתית חיובית.
קובעת תורים לבדיקת דופק בשבוע 7, סיסי שליה, שקיפות וסקירה ראשונה. מסבירה לכולם שאם תהיה בעיה, אני אתקשר לבטל את התור.
בשבוע 6+4 הכתמות חומות בניגוב. למחרת מגיעה למרכז בריאות האישה, יש דופק איטי, עובר קטן יחסית. הרופאה מעצבנת אותי. מנסה לשדל אותי לחזור לPGD במידה והפעם לא יילך.
יומיים אח"כ אצל הרופא שלי בבדיקת הדופק שנקבעה מראש. העובר באותו הגודל שהיה יומיים קודם, דופק איטי. גיל ההריון מתוקן ובמקום בשבוע 7, אני בשבוע 6+2. הרופא שלי יודע למה אני פסימית, אבל משתדל לשדר אופטימיות. אני קובעת תור לעוד שבוע. מתקשרת לכל מי שצריך כדי להזיז את התורים של כל הבדיקות הבאות עקב תיקון גיל ההריון.
יומיים אח"כ מתחיל דימום. קל יחסית אבל דם טרי. מגיעה למיון בבי"ח. האחות שאני אוהבת מגלה אמפתיה והבנה ורכות ורוגע, הרופאה שאני זוכרת כמעצבנת עדיין מעצבנת ותזזיתית, אבל מתשאלת וכותבת את ההיסטוריה המיילדותית בצורה הכי מקצועית שעברתי אי פעם (ועברתי המון פעמים).
הדופק עדיין איטי (בעין הלא מיומנת שלי, איטי יותר ממה שהיה בבדיקות הקודמות), העובר עדיין קטן. הרופאה מסבירה שהיא ראתה הרבה הריונות שהתחילו ככה ונגמרו בטוב. אני ממשיכה להיות יותר פסימית מאופטימית. ההריון הראשון שלי התחיל בצורה דומה ונגמר בציטוטק.
שבוע 7+2 מתוקן. בבדיקה אצל הרופא שלי אין דופק. אני רוצה ציטוטק. כדי לא להסתבך עם הביקורת שנדרשת אחרי 48 שעות, מחליטים שעדיף לפנות לבי"ח שיבצעו את הפרוצדורה.
מודיעה לאמא שלי שאם נתעכב בביה"ח, היא תצטרך להוציא את הילדה מהגן (בכל מקרה היא אמורה להיות אצלנו אחה"צ).
הצוות מכיר אותי טוב מדי, מקבלת יחס של VIP. הרופא שרציתי (זה שהיה בציטוטק של ההריון הראשון, זה שתפר אותי בלידה השמחה) לא נמצא.
הרופא התורן מכיר אותי. אני משערת שהוא זוכר אותי ממקרה הספוגית שהוא הוציא ממני אחרי שהיא נשכחה בגרידה. אני זוכרת אותו גם מהלידה השמחה. אחרי שני נסיונות שלו לחבר מוניטור פנימי, רופאה אחרת ניסתה והצליחה.
הוא בודק ומתנצל שאכן אין דופק. עוד לפני כן הסברתי שאני רוצה ציטוטק. הוא מחדיר 4 כדורים לנרתיק.
יושבים חצי שעה בחדר ההמתנה ואח"כ נוסעים הביתה. יש התכווצויות קלות.
אני מתקשרת לבטל את כל התורים שקבעתי.
שעה וחצי אחרי החדרת הכדורים מתחיל דימום וההתכווצויות תדירות וחזקות יותר. מרגישה שממש כמו בצירים, כל הבטן מתקשה ומתנפחת.
אמא שלי מתעכבת, בעלי אוסף את הילדה מהגן. אמא שלי מגיעה.
אני רובצת על הספה, משתדלת לשדר עסקים כרגיל.
מתחילים לצאת גושים. אני מרוצה, מנחשת שאחד מהם הוא שק ההריון. מחליפה 3 תחבושות בשעתיים ומבינה שהדימום חזק מדי.
מודיעה לבעלי ולאמא שלי שנצטרך לנסוע למיון. מתחילה לארוז תיק למקרה של אשפוז, הילדה מתחילה לבכות ולהשתולל, היא לא רוצה שבעלי ייסע איתי, היא רוצה שהוא יישאר איתה.
אני בוחרת לעכב את היציאה כדי לנסות להרגיע את הבת שלי. מסבירה שמאוד כואב לי בבטן והמרפאה הרגילה שלנו סגורה, אז אני נוסעת למרפאה אחרת ושיכול להיות שהרופאים ירצו שאשאר שם ללילה. היא בוכה, לא רוצה שאשאר שם בלילה. אני אומרת שגם אני לא.
אני מחליטה שחייבים לצאת ולא מתעכבת להחליף שוב את התחבושת (טעות). היא בוכה וצועקת ואנחנו יוצאים. תוך כדי ההליכה הקצרה לאוטו אני מרגישה שיוצאים עוד גושים, התחתונים רטובים וכנראה גם המכנסיים. מניחה שקית על המושב של האוטו.
מוצאים חניה קרובה לביה"ח. השומר מנסה לכוון אותנו לכניסה (צריך לעלות במדרגות), אני מסרבת, נכנסת מהכניסה של העובדים, מסבירה לו שאני מדממת ושואלת איפה יש כסא גלגלים. הוא אומר שרק במיון (הרחוק, קומה אחת למעלה). מוצאים כסא גלגלים בכניסה, ודוהרים למיון נשים. הכסא שחור אבל רואים שהוא נספג בדם.
האחות זוכרת אותי מהעבר, רופאה צעירה בודקת אותי, אומרת שיש קריש דם תקוע בצוואר הרחם.
אני רואה שהיא לוקחת ספקולום שקוף ונרגעת, אבל כנראה שהיא לקחה גם ספקולום מתכת, כואב לי ואני בוכה. היא מחטטת ואני צורחת, הכאב והתחושה זהים לכאב של החדרת למינריות. היא תוהה (בקול) אם באמת כאב לי כל כך או שאני היסטרית.
השעה 19:00 וביחד עם הרופאה אנחנו מחליטים לחכות בחדר ההמתנה, לראות אם הדימום יירגע על מנת שאוכל לחזור הביתה.
אחרי שעה אני מבינה שהדימום לא בכיוון של רגיעה, בוחרת להתאשפז. אני בצום למקרה שיהיה צורך בגרידה.
בינתיים מגלים שמחר תהיה שביתה בגנים. אמא שלי תישאר אצלנו כדי שבעלי יוכל לחזור אליי בבוקר. למרות השביתה, מסיבת חנוכה תתקיים בערב בגן.
ההמוגלובין יורד ואני מודאגת. ממשיכה לדמם. יוצאים כל כך הרבה גושים ואני לא מבינה מאיפה, איך ייתכן שבשבוע כזה הרירית כל כך עבה. הצוות טוען שהדימום אמור להיות כמו מחזור חזק. הדימום חזק פי 10 ויותר ממחזור רגיל אצלי.
באמצע הלילה כאבים ובחילה וחולשה, ניסיתי להגיע לשירותים אבל האחות שכנעה אותי לחזור למיטה. התחתונים שוב רטובים אבל כבר לא אכפת לי, אני בכותנת של בי"ח ומצידי שכולה תהיה אדומה.
בבוקר סיבוב רופאים, בעלי עדיין לא הגיע. הרופא הבכיר הוא הרופא שעשה לי את הגרידה האחרונה לפני חצי שנה. הוא מופתע לשמוע שגם אחרי הגרידה שלו היתה שארית. בינתיים הדימום במגמת הפחתה. אנחנו מסכמים שיעשו אולטרסאונד נוסף ואז נחליט מה עושים.
גם הרופאה הבכירה של האולטרסאונד זוכרת אותי. רושמת היסטוריה מיילדותית מושלמת (אפילו יותר מהרופאה במיון). היא מאשרת שהשק יצא, יש תוכן עם זרימת דם אבל בגודל שלא מחייב גרידה מיידית.
חוזרים למחלקה, מחכים שהרופאים יתפנו. אחרי שעה וחצי הרופא מגיע, מסתבר שהוא בדק את התיק של הגרידה שהוא עשה, רצה להבין אם יש משהו מבני שעלול לגרום לשאריות - אין. אני אומרת שאני מעדיפה להימנע מגרידה בשלב הזה ואנחנו מסכמים שניתן לגוף צ'אנס ובמידת הצורך אעבור עוד היסטרוסקופיה. אני מעדכנת את הרופא שלי והוא מסכים עם ההחלטה.
24 שעות אחרי שגילינו שאין דופק, אנחנו בדרך הביתה.
אני מותשת אבל מלאת אדרנלין שלא מאפשר לי להירגע.
היום הקצר של השנה. 21/12. בערב הולכת למסיבת חנוכה. לא בוכה במסיבה! אבל עומדות לי דמעות בעיניים בשיר אחד. שיר של יהורם גאון שלא זכרתי שאני מכירה.

הריון מספר 6 היה ונגמר.

שירהד1

Member
מנהל
אוי, כמה עצוב,כואב וטראומטי

אני מתקשה למצוא את המילים. הכאב הוא עצום, והוא מתעצם מאובדן לאובדן.
נשמע שיש לך מערכת תמיכה נפלאה, וזה גם בגלל האנשים שסביבך וגם בגלל שאת ככל הנראה יודעת להגיד היטב מה הצרכים שלך ולמה את נזקקת מהם.
מכירה את זה היטב מעצמי, וזה יתרון גדול- זה שאת מתמללת את הרגשות והצרכים שלך.
על מסיבת חנוכה אין לי הרבה מה לומר מלבד זה שאני לא יודעת איך עשית את זה. את אמא נפלאה אם יכולת להתייחס לצורך של ביתך בנוכחותך במסיבה ולשים צורך זה כראשון במעלה. מעבר לזה, נדרש המון אומץ כדי להגיע במצב כזה לאירוע חגיגי ושמח, כשאת מדממת כך- פיזית ונפשית.
האם לא בכית במסיבה כי התאפקת מאוד מאוד, או שלא הרגשת צורך? כי לפעמים פשוט נגמרות הדמעות ולפעמים עושים מאמצים מטורפים כדי להתאפק (מודה שאצלי הדמעות זולגות מעצמן תמיד- מעצב, מכאב, מאושר...).
איזה שיר של יורם גאון גרם לדמעות בעינייך?

לגבי ההלאה- זה באמת לא הזמן להתעסק בזה. צריך לראות קודם כל שהכל עבר והרחם ריקה וחזרה לקדמותה. על האחר כך- תעשו את החושבים במועד מאוחר יותר. אי אפשר כרגע לקבל החלטות משמעותיות וחשובות.

ועוד הרבה חיבוקים כוחות ונחמה- ממני.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

הפער בין הפסימיות לאופטימיות

לפעמים אני מרגישה שהאופטימיות של הרופאים לא מכבדת את מה שאני עוברת.
לפעמים אני מרגישה צורך לעודד ולנחם את הרופאים על מה שאני עוברת.
לפעמים אני מרגישה שהם מנותקים מהמציאות כשהם מדברים איתי על עתיד מיילדותי, או למשל כשהרופא הבכיר הסביר למתמחה שהוא מעדיף להימנע מגרידה כי אני רוצה ללדת בעתיד.
לפעמים אני מרגישה שאין הגיון בדברים שהם אומרים.

ואז אני נזכרת שהרגשתי ככה כשאחרי הלידה השקטה היו רופאים שדיברו איתי על הריון ספונטני נוסף (מאז היו כבר 3 כאלה).
באמת אין הגיון בדברים שהם אומרים, אבל ברגעים מסויימים הפער בין הפסימיות לאופטימיות מצטמצם לכדי אפס, ואז אני ממשיכה הלאה, לעבר ההריון הבא.

למסיבת חנוכה הלכתי גם בשביל ליצור אוירת חזרה לשגרה בשבילה, אבל גם בשבילי. מאוד חיכיתי למסיבה הזו.
העניין עם הבכי הוא חמקמק. מצד אחד נגמרו לי הדמעות, מצד שני הן מבליחות מדי פעם, לרוב רק גורמות לעיניים לנצנץ. הבכי הגדול התפרץ לי כשהייתי בביה"ח ברגעי הכאב של הגוף. ואז הבכי של הכאב הפיזי התערבב עם הבכי של הכאב הנפשי.

השיר הוא אור וירושלים (ראיתי עיר עוטפת אור)
https://www.youtube.com/watch?v=Aj1sU99MJao
לא ידעתי שהוא יהיה (בשבועות האחרונים היא שרה שירים אחרים שהיו במסיבה), ובכלל לא זכרתי שאני מכירה אותו. ומשהו בקול של יהורם גאון ובניגון של השיר, מעך לי את הלב והוציא את הדמעות. התאפקתי שזה לא יהפוך לבכי אמיתי, אז שרתי והעיניים נצנצו וזה היה לגמרי בסדר. יצאתי מהמסיבה שמחה ומאושרת.

שירהד1

Member
מנהל
כל מה שכתבת רק מראה כמה את בריאה וחזקה נפשית-

היכולת לצמצם את הפער בין הפסימיות לאופטימיות כל פעם מחדש ואז להמשיך הלאה, היא קשה לביצוע, ואני כותבת לך בתור מי שעשתה זאת פעם אחר פעם. במבט של בדיעבד אני מבינה כמה כוחות צריך בשביל לעשות את זה בכל פעם מחדש. גם אז ראיתי את זה, אבל עכשיו- עוד יותר.

בכי מתוך הכאב של הגוף והנפש גם יחד- מכירה את זה גם היטב. בעיניי- זה מנגנון מאוד בריא שלנו- היכולת לבכות, להוציא את הכאב מתוך עצמנו.

אני שמחה עבורך שהחוויה ממסיבת החנוכה היתה כה טובה.
את השיר אני מכירה ואף אוהבת. תודה על הקישור.

שתדעי ימים של אור
.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

nn0aa

New member
החזקתי מעמד עד סוף ההודעה שלך

הדמעות יצאו ממש כסיימתי לקרוא
זה פשוט לא פייר.. את חזקה, את לא מוותרת, את נלחמת על מה שאת רוצה על איך שאת רוצה, אבל למה כל פעם זה צריך להיות כל כך קשה?
(אני בוכה אל העולם, ומשכנעת אותו שיפסיק.. )
אני כל כך מקווה בשבילך שמשהו טוב יגיע
ואפילו יגיע בפשטות

תודה יקרה

כל פעם מחדש אני חושבת לעצמי שאני רוצה להפסיק להיות חזקה. או במילים שלך שיגיע בפשטות.

snoopy96

New member
עשית לי פלאשבק מטורף

שנה וארבעה חודשים אחורה, הדימום ההסטרי הזה בדרך לבית החולים, הוא לא מפסיק, אני כבר עם חיתול...
לקח לי המון זמן לצאת מהטראומה הזאת, כי זאת ממש טראומה, אכזרית וכואבת.
מחבקת אותך ואת הכאב

סיפורים שונים, סיפורים דומים

והטראומות מתחברות, נדבקות זו לזו לגוש שקשה להתיר.
אם אני זוכרת נכון, את בחרת ללכת בדרך אחרת. מקווה שמתישהו תוכלי לחזור ולספר לנו שהדרך החדשה מוצלחת יותר עבורך.

snoopy96

New member
אכן זוכרת נכון

אני לא מרגישה שבחרתי, פשוט נראה שלא נשארו עוד תקוות לדרך הקונבנציונאלית
מסתבר שגם הדרך הזאת היא לא קלה...
כנראה שאין דרך קלה אחרי השהגוף והנפש כל כך נפגעו
קחי לך זמן להתאושש
חיבוק גדול

mick nik

New member
אין לי מילים לנחם. רק חיבוק
ועוד דבר...

מדהים בעיני שבימים כל כך מטלטלים מצאת את הכוח לכתוב כאן ולתרום משלך על מנת לתמוך במי שנזקקה לכך כאן.
זה בוודאי מלמד לא מעט על תעצומות הנפש שלך ועל האשה הנהדרת שאת.

כואב כל כך שאת מוצאת את עצמך שוב ושוב באותו מקום במסע הזה שלך בניסיון להביא עוד חיים לעולם. מאד כואב ומאד מתסכל.
צר לי שאין לי את היכולת להציע תובנות ונחמה מבעד למקלדת כפי שאת עושה עבור אחרות.
ליבי איתך.

החיבוק עוזר

הפורום הזה הוא הבית מבחינתי, ומי שנמצאת כאן היא בת משפחה.
תודה על התמיכה.

רונית 294

New member
אין מילים לנחם וקשה כבר

לספוג את הכאב הזה. משתתפת בצערך. רוצה שייגמר לך כבר החלק הזה בחיים. התלבטתי אם לכתוב את זה כרגע אבל חושבת שהכי נכון בשבילך כרגע זה pgd. אני חושבת שלהפסיק עוד הריון באופן יזום על ממצא גבולי פשוט ייגמור אותך סופית. לא רוצה שתגיעי לשם בכלל. ולא שתעמדי בכל החרא הזה שוב. זה פשוט נורא. יש לי חברות שעוברות טיפולים וזה ממש לא קל. אבל יש גם כאלו שהצליחו שם והיום כבר ילדו או בהריון מתקדם. אני חושבת שזה יהיה לך טוב מכל הבחינות. גם את תדעי מראש שהעובר בריא מבחינת הפגם הגנטי, גם יתנו לך תמיכה עד שבוע 12 וזה יעזור להגדיל את סיכויי הישארות ההריון וגם יש סיכוי שתקלטי מהר יותר ולא תחכי איזה חצי שנה שוב. כי הזמן הזה של הביניים גם הוא קשה. יודעת שניסית פעמיים ולא צלח. בבקשה אל תתייאשי מזה. מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי. חיבוק.

תודה. זה יותר מורכב ממה שזה נראה מהצד

עברתי 4 שאיבות, היו מעט ביציות וממש (אבל ממש) מעט הפריות.
5 עוברים בלבד הגיעו לבדיקה ורק 2 היו תקינים והוחזרו.
עם סטטיסטיקה כזו, הסבירות היא שלא אצליח להשיג הריון מPGD. בסופו של דבר נראה שבספונטני אני משיגה הריון ובטיפולי פוריות לא.
וגם אם בדרך נס אשיג הריון מPGD, העוברים לא נבדקים לטריזומיות ושאר פגמים כרומוזומליים. כלומר ישנו מצב סביר מאוד שיהיה הריון PGD, ובמי שפיר תתגלה בעיה אחרת שבגינה צריך להפסיק את ההריון.

עבורי טיפולי פוריות זה לא "לא ממש קל". זה קשה, נורא, ברמות שאני לא יכולה לתאר. זה מעמת אותי פיזית ונפשית עם המקום שבו עברתי לידה שקטה טראומטית. זה מפגיש אותי עם האחות שצעקה עליי במהלך הלידה השקטה, ועם אחרת שחקרה אותנו על הסיבה להפסקת ההריון (כשהניירות של הועדה מונחים לפניה, והכל מפורט שם).
זה לתזמן את הזריקות כך שהבת שלי לא תראה ושלא יהיה מצב שבו אני לבד איתה בבית וצריכה להזריק, זה להסתיר ממנה את הסימנים הכחולים ואת המזרקים. זה להיות הורמונלית בלי הריון.
זה משהו שאני לא מרגישה שאני יכולה לעשות שוב, כי אני לא חושבת שייצא מזה ילד.

כל זה מבלי להתייחס להגדלת הסיכון לחלות בסרטן.

רונית 294

New member
קשה מאוד

אין ספק. זוועה אפילו. יש לי חברה מאוד טובה שגם עובדת איתי ועוברת את זה ואני פשוט בוכה ביחד איתה בכל אכזבה ובכל התהליך הקשה הזה. מה הרופא שלך חושב?

לא דיברתי איתו על זה עדיין

גם עם בעלי לא דיברתי עדיין על העתיד.
כרגע אני לגמרי בהווה. שבוע אחרי הציטוטק ואני עדיין מחכה שהדימום יסתיים, ובעיקר מחכה לבדיקה הראשונה אחרי הוסת, כדי לדעת עם אצטרך לעבור עוד היסטרוסקופיה ניתוחית.

אין לי מושג מה אני רוצה.
מצד אחד לא בשלה לוותר. רוצה עוד ילד/ה.
מצד שני לא בטוחה שאעמוד בעוד. עוד PGD? עוד נסיונות ספונטניים? עוד הריון? עוד המתנה לבדיקת דופק? עוד אובדן? עוד סיסי שליה והמתנה מורטת עצבים לתוצאה? עוד ועדה להפסקת הריון? עוד גרידה? לא בטוחה שיש בי את הכוחות לעוד.

אף אחד לא יכול לייעץ לי, כי אין נכון ולא נכון במצב הזה. כמו בכל המסע הזה יש את מה שנכון לאותו הרגע.
וברקע השעון הביולוגי מתקתק ומזכיר שאם הביציות חרא כרגע, הן לא ישתפרו בעוד כמה חודשים.
אז מתישהו אני אדבר גם עם הרופא, ואם הכיוון יהיה הריון נוסף אני אשאל מה הוא חושב שכדאי לעשות כדי למקסם את הסיכויים.
בינתיים אני ממשיכה לחיות בהווה.

למעלה