מייל ששלחתי לחה"כ ליברמן

דורי 1981

Active member
לחבר הכנסת והשר לשעבר אביגדור ליברמן, שלום!

בעבר כתבתי לך בנושאים שונים. לאור המצב הבטחוני והכלכלי, אני מוכרח להגיד שאני מאוכזב עד מאוד מהתנהלות האופוזיציה. מהממשלה אין לי ציפיות ובטח שלא מראשה. אני משחזר לאחור את התקופה של ממשלת בנט-לפיד בה כיהנת כשר האוצר ובמהלכה חברי הכנסת שישבו באופוזוציה מיררו את חייכם ועשו לכם צרות. אני אכן מסכים שהדרכים היו גועליות ומביישות-ועם זאת יעילות. הרפיסות הזאת (פחות שלך ושל יאיר גולן ויותר של שותפיך לפיד וגנץ) הן שהביאו, בין היתר- את סער ואלקין לחבור לנתניהו ולסתום את הגולל על בחירות עתידיות.
כשאני רואה מחאות בגאורגיה ובמדינות אחרות בהן השלטון "מתרחק מהדמוקרטיה", קשה שלא לשאול: למה אתם לא מבעירים את המדינה? איך זה שהממשלה מפקירה חטופים, מפונים, פצועים וסתם אזרחים מן השורה? איך זה שאוכלי החינם מקבלים והציבור העמל צריך להתחנן? איך משפחת המלוכה נתניהו מתנהגת בלי חשבון? איך חברת כנסת מצהירה שהאויב של מדינת ישראל הוא משולש ("הצבא, התקשורת ובית המשפט")? איך זה שחברת כנסת שהדליפה פרטים חסויים של איש שב"כ לא בכלא, או לכל הפחות באזיקים בתחנת משטרה? איך השולחנות לא רועדים וחברי הממשלה לא מפחדים לצאת מהבית ולהגיע לכנסת ? בשם אלוהים, תצילו אותנו מהממשלה המטורפת והמחריבה הזאת. די, נמאס! או שתקחו את העניינים לידיים או שזה יהיה הציבור.
תודה ובתקווה לימים טובים יותר, דורי

Harrington

Well-known member
מנהל
לחבר הכנסת והשר לשעבר אביגדור ליברמן, שלום!

בעבר כתבתי לך בנושאים שונים. לאור המצב הבטחוני והכלכלי, אני מוכרח להגיד שאני מאוכזב עד מאוד מהתנהלות האופוזיציה. מהממשלה אין לי ציפיות ובטח שלא מראשה. אני משחזר לאחור את התקופה של ממשלת בנט-לפיד בה כיהנת כשר האוצר ובמהלכה חברי הכנסת שישבו באופוזוציה מיררו את חייכם ועשו לכם צרות. אני אכן מסכים שהדרכים היו גועליות ומביישות-ועם זאת יעילות. הרפיסות הזאת (פחות שלך ושל יאיר גולן ויותר של שותפיך לפיד וגנץ) הן שהביאו, בין היתר- את סער ואלקין לחבור לנתניהו ולסתום את הגולל על בחירות עתידיות.
כשאני רואה מחאות בגאורגיה ובמדינות אחרות בהן השלטון "מתרחק מהדמוקרטיה", קשה שלא לשאול: למה אתם לא מבעירים את המדינה? איך זה שהממשלה מפקירה חטופים, מפונים, פצועים וסתם אזרחים מן השורה? איך זה שאוכלי החינם מקבלים והציבור העמל צריך להתחנן? איך משפחת המלוכה נתניהו מתנהגת בלי חשבון? איך חברת כנסת מצהירה שהאויב של מדינת ישראל הוא משולש ("הצבא, התקשורת ובית המשפט")? איך זה שחברת כנסת שהדליפה פרטים חסויים של איש שב"כ לא בכלא, או לכל הפחות באזיקים בתחנת משטרה? איך השולחנות לא רועדים וחברי הממשלה לא מפחדים לצאת מהבית ולהגיע לכנסת ? בשם אלוהים, תצילו אותנו מהממשלה המטורפת והמחריבה הזאת. די, נמאס! או שתקחו את העניינים לידיים או שזה יהיה הציבור.
תודה ובתקווה לימים טובים יותר, דורי
אשרי מר ליברמן שאם כל הבעיות הכרוכות בו, בכל זאת מבין טוב ממך מה עושים במדינה דמוקרטית ומה לא עושים בה בזמן מלחמה. שימשיך להתעלם מעצותיך לטובת עם ישראל.

דורי 1981

Active member
אם לא יעשו את מה שאני חושב בזמן מלחמה, היא תימשך עוד שנתיים. יש לדברים מחיר, אנושי וכלכלי. בענייני כספים, דודה שלי (ימנית יותר ממך לדעתי) למדה כלכלה ועבדה בבנק. היא אמרה לי שכשמישהו אומר (במקרה הזה סמוטריץ') שיהיה מספיק כסף לכולם, אז לא. המשאבים של בנק ישראל מוגבלים ועל מנת לתחזק אותם צריך לקבל תרומות מגורמים חיצוניים. אז שלא יספרו מעשיות. ומה עשית בחיים, ניקית שירותים בתחנת דלק?

Harrington

Well-known member
מנהל
אם לא יעשו את מה שאני חושב בזמן מלחמה, היא תימשך עוד שנתיים. יש לדברים מחיר, אנושי וכלכלי. בענייני כספים, דודה שלי (ימנית יותר ממך לדעתי) למדה כלכלה ועבדה בבנק. היא אמרה לי שכשמישהו אומר (במקרה הזה סמוטריץ') שיהיה מספיק כסף לכולם, אז לא. המשאבים של בנק ישראל מוגבלים ועל מנת לתחזק אותם צריך לקבל תרומות מגורמים חיצוניים. אז שלא יספרו מעשיות. ומה עשית בחיים, ניקית שירותים בתחנת דלק?
שאלת התמשכות המלחמה כרגע שהיא שאלה צבאית. לעניות דעתי בלי החלפת הפיקוד הבכיר זה לא יכול להשתנות. הפיקוד פשוט לא מעוניין/יודע לסיים את המלחמה, קרי להשיג את מטרותיה (והצהיר על כך כבר בתחילתה).

לגבי המצב הכלכלי, ברוך ה' כרגע המצב המקרו-כלכלי של ישראל עדיין נחשב מצוין לכל הדעות (זולת הרל"בניקים התוקפים שפשוט חוזרים על דפי מסרים לעוסים). ברור שלמלחמה כזאת יש עלויות וברור שזה יגבה טול לא נמוך מהחברה, אבל הגענו לעניין במצב כלכלי טוב ובינתיים כאמור, מדינת ישראל עומדת לזה לגמרי בגבורה מבחינה כלכלית. כל ההשמצות של סמוטריץ' חביבות לקידום האג'נדה, אבל נראה שאין בהן הרבה ממש בעולם המציאות.

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור. בעלת תואר בכלכלה לא יודעת איך כלכלה עובדת. כשאין שכל אין דאגות.
אין כל סתירה בין דבריה לדברי למקרה שלא שמת לב :). הבעיה היא בחוסר ההבנה שלך את המטריה, לא בדודתך שתח'.

תכל'ס כאמור, מצבה המקרו-כלכלי של מדינת ישראל מצוין בהתחשב בנסיבות. תהא דעתה של דודתך בעלת התואר על כבוד השר מר ב. למשפחת סמוטריץ' אשר תהא, אני בספק אם היא תחלוק על עובדה זו (ואם כן, ניאלץ כנראה להזכיר שרוב המומחים לכלכלה טועים בתחזיותיהם הכלכליות דרך קבע ;-)).

למעלה