מצעד סדרות 2024- אלטרנטיבי (ואישי)

snirf

Active member
לצד מצעד הסדרות של וואלה, אני מציע - מצעד סדרות אישי הכולל את 10 הסדרות הטובות ביותר שצפיתן בהן במהלך 2024 .
זה הזמן להוציא את הרשימות, לסנן, למיין ולדרג את הסדרות המוצלחות ביותר בהן - לפי תעדוף.
הדירוג שלכם יהווה המלצות צפייה עבור השאר ל-2025;), כאלו שפוספסו בעידן ההצפה של ימינו, והן חובה להשלמה.
בנוסף, TOP5 הסדרות המאכזבות/פחות טובות שצפיתן השנה- ובעצם יהוו אינדיקציה שאפשר לדלג עליהן, למי שטרם צפה.

החוקים:
|טי-וי|בניגוד למצעד של וואלה, אלו לא חייבות להיות רק סדרות/עונות ששודרו בשנה האחרונה, אלא כאלו שצפיתן בהן במהלך 2024 (ז"א זאת גם יכולה להיות סדרה מלפני כמה שנים שרק עתה השלמתם).
|טי-וי|לנוכח זאת, יש לציין ליד כל סדרה- האם מדובר בכולה(בינג' שעשיתם) או עונה ספציפית.
|טי-וי|יש להכליל רק סדרות שזמינות בארץ, ז"א בנטפליקס/יס/הוט/פריים-וידאו וכו'... שהגיעו לאחת הפלטפורמות ותורגמו.

Lhuna3

Well-known member
הדירוג שלי

מיקום. סדרהמה ראיתיתיאור/למי מומלצתאיפה צפיתי
1. רוחות רפאים UK (Ghosts)בינג' כל העונותממליצה בחום לכל מי שאוהב קומדיות שנונות, חכמות, עם נגיעות מופלאות של רגש!יס/סטינג
2. רק לא זה (Nobody Wants This) עונה 1 (וחודשה)למי שרוצה קומדיה רומנטית מודרנית, פיל-גודית ושנונה.נטפליקס
3. האיש שלי בפנים (A Man on the Inside)עונה 1 (וחודשה)שנון, משעשע, מקסים, מרגש, פיל-גוד. מומלץ לכולם.נטפליקס
4. המפקדתעונה אחרונהממליצה מאוד על כל הסדרה, ל-כ-ו-ל-ם! כאן 11
5. תוכנית הבוקר (The Morning Show)השלמתי את 3 העונות (וחודשה)דרמה חצי-קומית על ענייני MeToo ושאר עניינים חברתיים אקטואליים.אפל טיוי פלוס
6. אגת'ה לאורך כל הדרך (Agatha All-Along)עונה 1מומלץ לחובבות מארוול לשעבר שכבר לא מתחברות לרוב החומרים החדשים שלהם.דיסני פלוס
7. מבטלים את דאגלס (Douglas is Cancelled)עונה 1 (מיני-סדרה, 4 פרקים)דרמה מודרנית מצויינת
(ובהצלחה לגגל אם ביטלו אותה)
יס/סטינג
8. תרגיע (Curb Your Enthusiasm)עונה אחרונהממליצה על כל הסדרה, רוב העונות גאוניות. עונת הסיום היתה חלשה, אבל אם זה היה דירוג של כל הסדרה היא היתה מקום ראשון שלי.
*רק למי שמצליח להתרגל להומור-מבוכה.
יס/סטינג

snirf

Active member
הדירוג שלי

1. רוחות רפאים UK (Ghosts)בינג' כל העונותממליצה בחום לכל מי שאוהב קומדיות שנונות, חכמות, עם נגיעות מופלאות של רגש!יס/סטינג
2. רק לא זה (Nobody Wants This)עונה 1 (וחודשה)למי שרוצה קומדיה רומנטית מודרנית, פיל-גודית ושנונה.נטפליקס
3. האיש שלי בפנים (A Man on the Inside)עונה 1 (וחודשה)שנון, משעשע, מקסים, מרגש, פיל-גוד. מומלץ לכולם.נטפליקס
4. המפקדתעונה אחרונהממליצה מאוד על כל הסדרה, ל-כ-ו-ל-ם!כאן 11
5. תוכנית הבוקר (The Morning Show)השלמתי את 3 העונות (וחודשה)דרמה חצי-קומית על ענייני MeToo ושאר עניינים חברתיים אקטואליים.אפל טיוי פלוס
6. אגת'ה לאורך כל הדרך (Agatha All-Along)עונה 1מומלץ לחובבות מארוול לשעבר שכבר לא מתחברות לרוב החומרים החדשים שלהם.דיסני פלוס
7. מבטלים את דאגלס (Douglas is Cancelled)עונה 1 (מיני-סדרה, 4 פרקים)דרמה מודרנית מצויינת
(ובהצלחה לגגל אם ביטלו אותה)
יס/סטינג
8. תרגיע (Curb Your Enthusiasm)עונה אחרונהממליצה על כל הסדרה, רוב העונות גאוניות. עונת הסיום היתה חלשה, אבל אם זה היה דירוג של כל הסדרה היא היתה מקום ראשון שלי.
*רק למי שמצליח להתרגל להומור-מבוכה.
יס/סטינג
באמת עשית טבלה מעולה, שאפו :-P: |4U|

didalf

Well-known member
יאללה.
אני אעתיק מלונה את הטבלה היפה שלה:-D

טופ 10 סדרות השנה|כן| (יצא 9)
מיקום. סדרהמה ראיתיתיאור/למי מומלצת/סתם נוטסאיפה צפיתי
1. דייזי ג'ונס אנד דה סיקס|מאוהב|סדרה מוגבלתסדרה מושלמת|מאוהב| האהבה שלי לשנה הזאת ומוזיקה מעולה|מאוהב|.
מומלץ למי שאוהב מוזיקה של הסבנטיז ו/או מערכת יחסים בעייתיות.
אמזון
2. אגת'ה אול אלונגעונה 1 (ובודדה?)הפתעת השנה סדרה סופר כיפית, מגניבה ויצירתית. מסכימה עם ההמלצה של לונה.דיסני.
3. אנג'ל עונה 5עונה 5 (מתוך בינג' ארוך שרובו היה ב2023)העונה האחרונה בבינג' המשותף שנכנסה כבר לשנה הזאת. עונה מושלמת קורעת מצחוק וקורעת את הלב.דיסני.
4. H202 עונות, צפיה חוזרתראיתי אותה כנערה ואהבתי וגיליתי שהיא בנטפליקס אז צפיתי שוב ואהבתי שוב.נטפליקס
5. ורוניקה מארס2 עונות, צפיה חוזרתעשיתי בינג' מחלה ולא זכרתי כלום ונהניתי ממש.אמזון.
6. הטירוןצפיה עקומה מאד. עונה 5 ו6 ויוטיוב ועכשיו משלימה את 1|פנים|זאת סדרה משטרה כביכול גנרית ואני אובססיבית. מומלץ לי ולי בלבד.יס + דודים.
7.המפקדתעונה 3 ואחרונהעונה מעולה!כאן 11
8. הרטסטופרעונה 3עדיין חמודה מאד. אבל היה לי פחות סבלנות לדמויות המשנה.נטפליקס.
9. In Limboסדרה מוגבלתסדרה מקסימה ממש מצחיקה ובכי ביחד. מומלץ לכולם (חוץ מדילן).דודים (ונראה לי יש בהוט)

ועכשיו טופ 5 מאכזבות|לא| (יצא 4)

1. ליידי ג'יין שלישני פרקים בלבדכל ההמלצות הטעו אותי היא לא מקסימה בכלל סדרה מגעילה:-[אמזון
2. אקדמיית המטריהעונה 4 ואחרונהעונה MEHנטפליקס
3. ברידג'רטוןעונה 3עוד עונה MEH אבל זה היה ברור עם קולין העציץ ופנלופי המעצבנת.נטפליקס
4. אאוטר בנקסעונה 4היא תמיד הייתה מטופשת אבל כיפית אבל האיזון בין כיף לדבילי הדרדר לצד הלא נכון.נטפליקס

נערך לאחרונה ב:

didalf

Well-known member
[TD]4. המפקדת[/TD]
[TD]עונה אחרונה[/TD]
[TD]ממליצה מאוד על כל הסדרה, ל-כ-ו-ל-ם![/TD]
|כן||כן||כן|

[TD]6. אגת'ה לאורך כל הדרך (Agatha All-Along)[/TD]
[TD]עונה 1[/TD]
[TD]מומלץ לחובבות מארוול לשעבר שכבר לא מתחברות לרוב החומרים החדשים שלהם.[/TD]
בהחלט|כן|
אפילו לא לחובבי מארוול אלא לסתם חובבי סדרות עם קאסט נשי חזק ו-וייב קווירי.
[TD]7. מבטלים את דאגלס (Douglas is Cancelled)[/TD]
[TD]עונה 1 (מיני-סדרה, 4 פרקים)[/TD]
[TD]דרמה מודרנית מצויינת
(ובהצלחה לגגל אם ביטלו אותה)[/TD]
חחחחחחחחחחחחחחחחח:-D

*רק למי שמצליח להתרגל להומור-מבוכה. [תרגיע]
לפני שנה אבא שלי היה מרותק למיטה ועשה על זה בינג' פסיכי והוא היה מספר לנו דברים וזה נשמע לי ככ קרינג'י רק ממה שהוא מספר שאני יודעת שזה מאד לא בשבילי. וגם מהקצת שיצא לי לראות.

Lhuna3

Well-known member
[TD]3. אנג'ל עונה 5[/TD]
לא החשבתי אותה אבל כמובן שגם מבחינתי היא ראשונה.
מומלץ לי ולי בלבד.
:-D בסדר!

לפני שנה אבא שלי היה מרותק למיטה ועשה על זה בינג' פסיכי והוא היה מספר לנו דברים וזה נשמע לי ככ קרינג'י רק ממה שהוא מספר שאני יודעת שזה מאד לא בשבילי. וגם מהקצת שיצא לי לראות.
זה שיא הקרינג'! אני באמת לא יודעת איך הצלחתי להתגבר על זה, כי אני גם סופר רגישה לקרינג' בד"כ. אבל אני הכי שמחה שהתגברתי.

snirf

Active member
טוב, אז אחרי מעבר על כל רשימות הסדרות שצפיתי במהלך 2024 , סינון והתחבטות לגבי הדירוג של הטובות...להלן הממצאים:
יש גם כמה וכמה סדרות ספרדיות שצפיתי בהן כגון MERLI (+איטלקית PRISMA עונה 2)- שלא זמינות בארץ...כך שזה חסך לי את הדירוג/התחבטות לגביהן לפחות :-P:

מודה שהתקשיתי להתקבע על 10 מבין שלל הסדרות שצפיתי, כי היו עוד כמה טובות...והדירוג שלעצמו די שרירותי.
1. המקעקע מאושוויץמיני סדרהסדרת שואה הארדקור הכי טובה שצפיתי בה, עשויה מעולהסטינג/YES
2. שלוש נשיםמיני סדרהסדרת דרמה מבוססת על ספרסטינג/YES
3. כולי קנאהעונה 1 (עונה 2 ב-2025)סדרה קומית ספרדית באמת משעשעת ומצחיקהנטפליקס
4. על פיות וילדים אבודיםמיני סדרה3 פרקים של דרמה מרגשת ועשויה מעולהסטינג/YES
5. חוליגנים במועדוןעונה 1(עונה 2 ב-2025)דרמת פשע ארגנטינאיתPRIME VIDEO
6. HACKSעונה 3גם בעונה 3 הקומדיה הזאת שומרת על רמה גבוההסטינג/YES
7. החברה הגאונהעונה 4 ואחרונהעונה אחרונה לסדרה האיטלקית המדוברת שמבוססת על סדרת הספריםסטינג/YES
8. עוצר נשימהעונה 3הייתה בהחלט עונה חביבהנטפליקס
9. טיפול ליליעונה 1 (חודשה)צריך גם ייצוג ישראלי, ומגיע לYES על הסדרה הנ"לסטינג/YES
10. אינדלעונה אחתגם הסדרה הישראלית הנ"ל של HOT הייתה מיוחדת בכתיבתה ועשייתה בעינייHOT

גם בגזרת החלשות, מסתבר שהיו לי לא-מעט...אפילו מעבר ל-5 הנ"ל. אך הייתי צריך להתמקד בגרועות ביותר, ואלו הן בעיניי:
1.אמילי בפריזעונה 4דווקא בגלל שהיא כזאת פופולרית...מכעיס אותי שמעונה לעונה מידרדרת ויש כזאת זילות בכתיבתהנטפליקס
2. ברידג'רטוןעונה 3דווקא בגלל שבהשוואה לעונות אחרות שהיו טובות, אז מגיע העונה הזאת שהייתה ממש יבשושית ואנמיתנטפליקס
3. אמת/שקרעונה 2 ואחרונהעונה כ"כ מפותלת ומטמטמת את המוח, ולא במובן הטוב...ממש לבחון את עירנות הצופהסטינג/YES
4.אלזבת'עונה 1 (ופרק אחד מעונה 2, פרשתי)דווקא בגלל שהיו לי כ"כ הרבה ציפיות ממנה-אז האכזבה הייתה גדולה יותר...סדרה ממש גנרית ובייסיק, במיוחד שהיא בהשוואה לסדרות אחרות של KING שיש להן איזשהו "שפיץ", ולזאת כלל לא.סטינג/YES
5. המפקדתעונה 3 ואחרונההייתה עונה מעפנה ביחס לעונות הקודמות וגם הסוף... מופתע שאצל אחרים פה היא דווקא בדירוג הטובותכאן

didalf

Well-known member
[TD]2. ברידג'רטון[/TD]
[TD]עונה 3[/TD]
[TD]דווקא בגלל שבהשוואה לעונות אחרות שהיו טובות, אז מגיע העונה הזאת שהייתה ממש יבשושית ואנמית[/TD]
כן... אבל זה היה ברור שזה יהיה ככה.
אני מקווה השעונה הבאה תהיה יותר טובה. בנדיקט הוא לא ג'ונתן ביילי אבל עדיין יש לו קצת יותר כריזמה מקולין העציץ.

[TD]5. המפקדת[/TD]
[TD]עונה 3 ואחרונה[/TD]
[TD]הייתה עונה מעפנה ביחס לעונות הקודמות וגם הסוף... מופתע שאצל אחרים פה היא דווקא בדירוג הטובות[/TD]
כולם טועים ורק אני ולונה צודקות, עונה מעולה!!!

למעלה