התישפישתיל שאני מכירה הולך ככה
3 כוסות סולת טחון דק דק, 2 כוסות קמח לבן כפית קינמון, 3/4 כוס מים, כוס שמן, ושקית אבקת אפיה, מערבבים הכל יחד לבצק אחיד, מרדדים את חציו בתבנית ומפזרים מילית אגוזים, ומכסים בחצי השני, מהדקים מפזרים שומשום, וחותכים למעויינים, אופים כחצי שעה בחום בינוני, עד שמשחים, ומפזרים סירופ, את הסירופ עושים כך: 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון שלם וכף דבש, להרתיח ולבשל כ- 5 דקות. את מילוי האגוזים עושים כך:400 גרם אגוזי מלך, 2 כוסות סוכר, כף גדושה קינמון, מעט תמצית וניל, או מי שושנים, או מי הדרים, 2-3 כפות מים, מערבבים הכל יחד ומפזרים על התישפישתיל. גם יוצא מאוד טעים אבל משמין פחד, טוב שלא כל יום חג. בתאבון.