עוגה שבועית

עוגה שבועית

קצת באיחור אבל...הפעם ענת הכינה לנו הפתעה - עוגת לב גבינה ממולאת בלב נוגט של קרין גורן (נמצא באתר שלה במתכוני עוגות הגבינה) ממש מעדן! מצוין עם כוס קפה! בכדי הפוך לנ"ג פשוט להחליף את הביסקוויט בפתי בר נ"ג. לא היה לי בבית אבקת נוגט אז השתמשנו במקום זה בנוטלה וקישטנו למעלה בשוקולד מגורד. שתי האפשרויות טעימות מאוד. רק טיפ קטן - תעשו אותם הרבה יותר קטנים ממה שקרין מציאה - העוגה מאוד עשירה וקשה לאכול מהם הרבה. לנו יצא 11 חתיכות ועדיין היה לנו קצת גדול מידי (טוב, היינו אחרי ארוחה גדולה!) השתמשנו בתבניות נייר חד פעמיות עגולות - אם הולכים על קטן שימו לב שיהיו לתבניות עומק, כי העוגה בנויה משכבות. בתאבון ושנה טובה!
 

ADEELI

New member
והמלצת השבוע שלי לעוגה

עוגת התפוחים של נועית. כבר שמעתי על העוגה המון תשבוחות אבל בחג ניסיתי אותה פעם ראשונה. בערך 5 דקות עבודה (הכנתי שעה לפני שהאורחים הגיעו). חומרים פשוטים וזמינים בכל בית והתוצאה - מדהימה. העוגה חוסלה על ידי האורחים ומאוחר יותר כשהגשתי לצליאקית חתיכה אמא שלי ובעלי היו בהלם "מה, זה בלי גלוטן?"
 

amihershko

New member
אפשר בבקשה את המתכון בצורה מפורטת??? תודה

אני פשוט חולה על עוגות תפוחים ומת לנסות את העוגה הזו. תודה רבה חתימה טובה עמיחי
 

ADEELI

New member
בבקשה

זה מופיע במאמרים, תחת הקטגוריה של עוגות. בלילה: 2 ביצים 3/4 כוס סוכר 3/4 כוס שמן 3 כפות מים 1 סוכר וניל 1.5 כוסות קמח מרמולייט 1/2 שקית אבקת אפייה לערבב את כל המצרכים עם כף, עד שנהיית בלילה מעין משחתית וצמיגית. להכין מילוי: 5-6 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לחתיכות לא גדולות 1/2 כוס סוכר צימוקים + קינמון לפי הטעם אני מוסיפה לפעמים גם שקדים קלופים פרוסים- לא חובה לערבב את כל חומרי המילוי, ולהרכבת העוגה: בתנועות מריחה מצפים את התחתית של התבנית (רצוי פיירקס כי זה יותר יפה) במחצית מהבלילה. קצת קשה בהתחלה לעבוד איתה כי כפי שאמרתי היא צמיגית למדי- עניין של אימון. שופכים את המילוי, ומורחים מעל את שאר הבלילה. זה לא צריך להיות מרוח בצורה אחידה, אלא פשוט לכסות את רוב התפוחים. בכל מקרה זה תופח ומתאחד למעלה. אופים בחום של 180 מעלות בערך 40 דקות- חשוב לנסות עם קיסם כי זה לא תמיד מספיק זמן. בתאבון! הערה שלי - לא להיבהל מכך שהכמות של הבלילה קטנה ושהתחתית דקה. זה תופח באפייה.
 

סוניהלה

New member
גם אני הכנתי-בתבניות מאפינס

יוצא באמת טעים. מי זאת הנועית הזאת שנודה לה? היא פה?
 

niki50

New member
אני גם הכנתי אותה בחג, פעמיים!

כי הראשונה חוסלה במהירות
 

שרית102030

New member
טארט תפוחים וקרם שקדים של רביבה וסיליה

לפי המתכון לטארט אגסים שפורסם בערב החג. הצליאקית הייתה מזועזעת מהרעיון להכין עוגת אגסים. היא טענה שזה ממש לא מתאים להכין טארט אגסים לראש השנה ושחובה להכין רק עם תפוחים. יצא מדהים והלך מצויין עם גלידת וניל ליד. אף אחד לא שם לב שהיא נ"ג וזו הייתה העוגה היחידה שנגמרה... כמובן שצריך להמיר את הקמח. שמתי רק כוס קמח נ"ג והשאר קמח שקדים. הכנתי לה שוב עוגת דבש "בלי דבש ועם שוקולד" ז"א עוגת שוקולד. מסתבר שזאת עוגת הדבש המועדפת על הילדים. זממתי גם להכין את התפוחים המסוכרים, אבל לא היה זמן... פעם הבאה...
 
למעלה