תוצאות השבחת זרע

מיטלי312

New member
תוצאות השבחת זרע

שלום לכולן אשמח לקבל את חוות דעתכן לגבי השבחה והזרעה שעשינו: לפני ההשבחה היו כ-50 מליון זרעונים ולאחר ההשבחה היו כ14.8 מליון , מתוכם 90% בתנועה - כלומר, כ-13 מליון בתנועה. האם זה נחשב סביר? איזו כמות זרע לאחר השבחה נחשבת לסבירה? בנוסף, בבדיקת זרע מלפני כחודשיים נמצא כי המורפולוגיה היא 2%. האם בתהליך ההשבחה מנפים את הזרעונים הלא תקינים ובעצם מתוך ה-13 מליון כמות הזרעונים התקינים יכולה להיות גבוהה מ-2 אחוז? אני שואלת מכיון שאלתי את השאלה הזו בפורום טיפולי פוריות אחר ותגובתו של הרופא הייתה שאין כמעט סיכוי שזרע כזה יפרה ביצית וממליץ לעבור ישר להפריות. לעומת זאת הרופא פוריות שלי בקופ"ח נשמע די אופטימי ובכלל לא מדבר איתי על הפריה. מצד אחד אני סומכת על הרופא שלי אבל מצד שני אני לא רוצה להמשיך לבזבז זמן ולהמשיך עם כל הטרחה שכרוכה בהזרקת הורמונים ובהזרעות כשהסיכוי שזה יצליח הוא קלוש. {שנה נסיונות טבעיים אחרי הפלה מהריון טבעי שהגיע יחסית בקלות, חודשיים איקקלומין ללא הצלחה, החודש פיוריגון +אוביטרל+ הזרעה ראשונה} אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכן, האם כדאי עם נתונים אלה להמשיך בהזרעות או לעבור רופא אשר יאשר לי הפריות?? תודה מראש ובהצלחה לכולן!!
 

נתנאלה2

New member
מצטערת מאוד אבל.....

אלה נתונים נהדרים
| 13 מליון לאחר השבחה זה נהדר זיידמן בזמנו אמר ש 5 מליון זה מספיק הזרעה. בהצלחה.
 

giraffelle

New member
מה הנתונים המלאים לפני השבחה?

אני מסכימה עם הרופא שלך ועם הכותבת מעלי - נשמע ממש בסדר (עד כמה שאפשר לדעת בלי לראות תמונה מלאה). מורפולוגיה 2% זה ממש לא אסון. הנורמה זה 4%. יש רופאים שלוקחים נורא קשה את המורפולוגיה ומקפיצים ל-IVF גם אם שאר המדדים בסדר, אבל הם במיעוט (וגם כאלו, בדרך כלל מדברים על מורפולוגיה 1% ומטה, לא 2%). רוב הרופאים פחות מתרגשים מזה, במיוחד לא אם שאר המדדים בסדר. וכשיש הריון ספונטני בעבר הקרוב. ולשאלתך - השבחה לא מנפה לפי מורפולוגיה, אלא רק לפי תנועה. זה עדיין מגדיל את הסכוי, פשוט מכיוון אחר.
 

מיטלי312

New member
תודה רבה

נתנאלה ממש ביאסת אותי עם הנושא עד שפתחתי את ההודעה
ג'ירפלה - הנתונים לפני ההשבחה הם: זרע צמיגי מאוד נפח 2.2 ריכוז למ"ל- 22 סה"כ - 48.4 מליון אחוז בתנועה - 33% מהירה + בינונית +++ איטית ++ אחרי: נפח 0.85 ריכוז למ,ל 17 מליון סה"כ ריכוז 14.45 מליון אחוז בתנועה 90% סוג תנועה: מהיר+בינוני סה"כ זרע בתנועה 13.01 האם זה משנה את תשובתך...? לגבי הניפוי בהשבחה - התכוונתי האם ידוע לך אם בד"כ הזרעים הלא תקינים הם אלה שלא בתנועה ואלה הזרעונים שהוציאו בתהליך ההשבחה? לאור תגובותיכן נראה לי שאני אסמוך על הרופא שלי וננסה כמה הזרעות בינתיים בתקווה שבע"ה לא נצטרך להמשיך לשלב הבא... שוב תודה רבה ובהצלחה!!
 

giraffelle

New member
נראה בהחלט מתאים להזרעות

התנועה לא משהו, אבל גם לא כל כך נורא - מתאים להזרעות. ממלצה לפנות לאורולוג כדי לברר אם אין דלקת או משהו כזה - הצמיגות הגבוהה מחשידה בזה. בכל מקרה רצוי לפנות לאורולוג מומחה לפוריות לשם בירור, אולי יש מה לעשות כדי לפתור את הבעיה, וזה חשוב גם לבריאות הגבר. לשאלה התיאורטית: עד כמה שידוע לי, אין כל כך מתאם בין מורפולוגיה ותנועה. כלומר יכול להיות זרע לא תקין מורפולוגית שהתנועה שלו טובה (הפוך כמובן יש, כי בדרך כלל יש הרבה יותר זרעים בתנועה טובה מאשר זרעים עם מורפולוגיה תקינה). אולי מבין הזרעים הלא-תקינים יש אחוז גבוה יותר של בעלי תנועה גרועה, אבל זה לא הבדל משמעותי. בנוסף לזה, לא מוציאים את כל הזרעים הגרועים אלא רק את חלקם (כמה שמצליחים). בסופו של דבר, המורפולוגיה לאחר ההשבחה זהה או כמעט זהה לזו שלפני.
 
למעלה