אירוח בפורום-מיכה גליקמן

דיקור במהלך היריון - מתי מומלץ?

שלום,

נעזרתי בדיקור במהלך הטיפולים, ולשמחתי נקלטתי להריון.
המשכתי עם הדיקור בחודשיים הראשונים, אך איני יודעת אם מומלץ להמשיך במהלך ההריון, ואם כן באיזו תדירות ועד איזה שלב?
מה מטרות הדיקור בשלב הזה?

תודה רבה:)
 
דיקור תמיכה במהלך היריון

שלו לברבורית,
מזל טוב על ההיריון. את צריכה להתייעץ עם המטפל שלך בהתאם לבעיה והאבחנה שאיתה הגעת ואני אפרט. יש לי הרבה הרבה מטופלות שממשיכות איתי לטיפולי תמיכה בהיריון אם יש צורך בכך. לעיתים מטרת הדיקור הוא לגרום להרות בגלל בעיות פיריון וכאשר הצלחנו אין צורך להמשיך יותר בטיפול (אם המצב יציב ורגוע כמובן).
אם יש צורך לדיקור תמיכה בהיריון כמו במצבים של חשש מהפלה, בחילות והקאות בהיריון, חוסר שקט נפשי, בעיות שינה, בעיות גב תחתון וכו' בהחלט מולץ להישאר בדיקור תומך.
לבחירת ובהתייעצות על המטפל שלך בהצלחה!
 
השתרשות והשלכות ההורמונים

שלום,

תודה על רצונך לסייע ולהשקיע מזמנך בפורום.תבורך על כך:)

כיצד הרפואה הסינית יכולה לסייע למטופלות פוריות בנושא השלכות ההורמונים על הגוף ?מה היא מציעה על מנת לסייע לגוף להתמודד עם ההשלכות לטווח ארוך?

כמו כן כיצד הרפואה הסינית יכולה לסייע מלבד דיקור להשתרשות העובר ?תזונה?
 
השתרשות והורמונים

שלום אופטימית (וטוב שאת כזאת),
חלק מתוך הטיפול ברפואה הסינית הוא לאזן ולווסת את תפקוד האיברים בגוף. איזון המערכת ההורמונלית הוא חלק חשוב בתוך התהליך הזה. יש חשיבות לאיזון של המערכת ההורמונלית במקביל לטיפולים המערביים ובלי להפריע להם, כי הטיפולים צריכים לעבוד במקביל בלי "להתנגש". הטיפולים המערביים "מאלצים" את הגוף לעבוד במצב מסויים והטיפול הסיני יעזור בוויסות איברי הגוף על מנת לעזור להם לתפקד טוב יותר ולכן הרבה פעמים גורם לכך שהטיפול ההורמונלי יהיה עם כמה שפחות תופעות לואי (שהם מאוד שכיחות בלקיחת הורמונים). בזכות זה למעשה יש השלכות גם לטווח הארוך כי הגוף מתפקד טוב יותר למרות שקיבל הורמונים.
לעיתים כתלות במצב מטופלת היא לוקחת פסק זמן בטיפולים ואז מגבירים את התמיכה בדיקור ועושים טיפולים לנקות את הגוף מכל העודפים שיצטברו. וכבר קרו לי מקרים שדווקא בתקופת הניקוי בין לבין טיפולים הצליחו להיכנס להיריון טבעי.
בהצלחה.
 
עצות בנוגע להסדרת ביוץ

ערב טוב מיכה ותודה על הנכונות לעזור,
אשמח לשמוע האם ומה הרפואה הסינית מציעה בנוגע להסדרת הביוץ.
מטופלת כבר כשמונה חודשים ב- PGD IVF, בעלת היסטוריה הורמונלית תקינה אך בעקבות ההורמונים שניתנים לי
המערכת שלי קצת השתגעה ולעיתים, לפני שאני מתחילה פרוטוקול חדש, הביוץ מתעכב.
שוב, תודות רבות
 
הסדרת ביוץ

הי לואיז,
זו תופעה שכיחה בעקבות קבלת ההורמונים שהמערכת ההורמונלית קצת יוצאת מאיזון.
לכן לעתים עושים קצת הפסקה כדי שהמערכת תתייצב. אני בהחלט ממליץ על טיפול בדיקור במצב כזה. נתתי תשובה מפורטת בעניין לאופטימית מאוד. אלה בדיוק המצבים שהרפואה הסינית עובדת במקביל לרפואה המערבית ונותנת את התמיכה שלה לגוף (וגם לנפש).
בהחלט ממליץ לך בחום לשלב!!!
בהצלחה.
 
שיח אברהם

האם נטילת שיח אברהם (25-30 טיפות בכל בוקר) במהלך השליש הראשון להריון יכולה לפגוע בעליית פרוגסטרון?
והאם הפסקת הנטילה באופן פתאומי (לאחר כחודשיים של נטילה יומית) עלולה לפגוע במהלך השליש הראשון של ההריון?
 
שיח אברהם

לגבי השימוש בשיח אברהם צריך להתייעף עם נטורופט או הרבולוג מערבי.
אני נותן צמחים לא כבודדים אלא כפורמולה לטיפול ספציפי. כדאי להתייעץ עם מי שהמליץ לך לקחת את שיח האברהם על פי הפתולוגיה והאבחנה שלך. מהנתונים פה אין לי מספיק מידע לענות לך תשובה מהימנה.
בהצלחה.
 
מוסיפה מידע

קיבלתי את המרשם ממטפלת סינית אצלה עברתי טיפול בדיקור וטווינה. לקחתי שיח אברהם של אלטמן. הפתולוגיה היא שחלות פוליציסטיות והעדר ביוץ טבעי.
 
שיח אברהם

אם את כבר בהיריון, אז לדעתי אין בו כבר צורך.
צריך לקחת את הצמחים בהתאם למה שהם ניתנו, ואם את בהיריון כרגע אין בעיה של ביוץ או שחלות פוליציסטיות.
 
דיקור ורירית

שלום לך, ותודה על זמנך!

אני מתמודדת עם בעיית רירית קשה, בעקבות הפלות חוזרות, מחיצה והידבקויות (הכל טופל).
אחרי כל הצרות נותרתי עם רירית דקה שלא מתעבה באופן מספק עם התקדמות הביוץ.
האם דיקור יכול לעזור במקרה כזה?
האם פורמולה של אבקות צמחים יכולה לעזור?

שאלה נוספת היא מהם הזמנים הנכונים במהלך הסבב לדקר, בשלב הסטימולציה? שאיבה, החזרה, אחרי כן עד בדיקת הבטא?

תודה רבה על עזרתך כאן,
מייכי.
 
רירית דקה

הי מייכי,
לטיפולים ברפואה סינית יש הצלחה גדולה בעיבוי רירית גם בדיקור אבל יש חשיבות גדולה לצמחים.
זה אחד המקרים שהצלחת טיפול ברפואה סינית נמדדת בעיניים מערביות. כלומר, כאשר מטופלת מגיעה עם רירית דקה ולאחר מספר טיפולים ברפואה סינית כאשר תיבדק שוב באולטראסאונד ויראו תוצאה של התעבות הרירית.
צריך לאבחן את הסיבה לרירית הדקה: חולשת כליות, חוסר דם, תנועה והזנה לא טובה של הרחם. ולאחר האבחנה להתאים את הטיפול הספציפי.
לגבי הזמנים הנכונים לדיקור, אני חייב להסביר שלא מדובר פה על טיפול נקודתי להגביר את הסיכוי להשרשה שעושים לאחר החזרה. לעתים נדרשים גם חודשיים של טיפולים להגיע לתוצאות, זה תלוי במצב שלך ובאבחנה. ולכן לעיתים גם מומלץ לעשות הפסקה בטיפולים כדי לתת לגוף לנוח ולהתחדש על מנת לחזור בכוחות חדשים, יותר מאוזן עם רירית מעובה יותר ולהגדיל את הסיכויים להשתרשות.
בהצלחה.
 

תותקס

New member
ילקוט הרועים ורירית דקה

האם ידוע לך על תרומה של שימוש בצמח ילקוט הרועים לעיבוי רירית דקה
ובכלל האם יש פתרון לבעיה בתחום הצמחים
חוץ מסלק

תודה
 
רירית דקה

שלום רב,
לא מכיר את הטיפול עם ילקוט רועים.
תקראי את התשובה שפירטתי למייכיאלה.
יש תוצאות טובות לעיבוי רירית עם צמחים. הדיקור כתמיכה.
יש חשיבות גם לתזונה: סלק בהחלט חשוב, גם עלי סלק. כתומים למיניהם, עדשים, דלעת, גזר בטטה.
תותים, פטל, אוכמניות. מן החי: בשר אדום, כבד.
בהצלחה.
 
אירוח בפורום

שלום וערב טוב לכולן,
שמח על ההזמנה להתארח אצלכן בפורום ומקווה שאוכל לעזור ולייעץ .
נושא הרפואה הסינית והפוריות הולך יחד יותר ויותר בשנים האחרונות במערב. אנחנו יודעים מתיעודים ספרותיים
שהנושא הזה העסיק את "הרופאים הסיניים" משחר ההיסטוריה. מוצאים בכתובים פורמולות של צמחים ונקודות דיקור שיועדו לטיפולי פוריות.
כיום נושא הפוריות ברפואה הסינית נלמד יותר לעומק, מחובר יותר לטיפולים המערביים לפוריות, מטופל בתוך מספר בתי חולים ואף מגובה במספר מחקרים.
מקווה שאוכל לתרום לכן מניסיוני.
 

ספיקון

New member
תודה רבה מיכה


תודה על הזמן שהשקעת בנו,
תודה על התשובות המפורטות והמעניינות,
ועל הידע שהנחלת.
אני, לפחות, השכלתי!

 
מדקר/מטפל מומחה לפוריות

באזור הצפון (חיפה והקריות)
האם תוכל להמליץ לי על אחד?
תודה רבה
 
מטפל בצפון

שלום פיצית,
בצפון יש את יעל ססלוב, ובאזור טבעון את רז אוסטרליץ ששתיהן מתמחות בטיפול בפיריון.
בהצלחה.
 

purta

New member
שאלה בהקשר לבעיות זרע

בהמשך למה שענית לרולי, רציתי לשאול כמה דברים הנוגעים אישית לנו.
בעלי מאובחן עם אזוספרמיה לא חסימתית, לא נצפו תאי זרע בחמש בדיקות שעשה בשנה האחרונה.

א. האם ידוע לך על הצלחה וידע שקיים ברפואה הסינית במקרים כאלה?

ב. כל הבדיקות שהוא עשה (כולל קריוטיפ וY דלישן) יצאו תקינות לחלוטין, מה שמעורר אצלי את החשד שאולי זה סביבתי.
אך ראיתי שכתבת על הקשר של בעיות זרע וכליות, ובמשפחה שלו יש היסטוריה עגומה מאוד של בעיות כליות, אמו מושתלת כליות ו2 דודות
שלו נפטרו מסיבוכים בכליות. לדעתך יכול להיות שיש קשר בין הדברים? רק אציין שהוא במעכב נפרולוגי ותפקוד הכליות מצוין ב"ה.

תודה רבה
 
בעיות זרע

שלום רב,
מבחינת האבחון וההיסטוריה המשפחתית על פי הרפואה הסינית בהחלט יש קשר לכך קשר על ההשפעה על בעלך.
האבחון על פי הרפואה הסינית בבעיות של הכליות לא מחייב שנמצא בעיות מערביות של תפקודי כליות.
לגבי הטיפול הסיני אין מספיק מידע ונתונים כיום עדיין על טיפול בגברים מכיוון שאין מספיק גברים שבאו לטיפול עם בעיות כאלה ולכן כדאי לנסות. הטיפול צריך להיות משולב בדיקור סיני יחד עם פורמולות של צמחי מרפא.
בהצלחה!
 
למעלה