שייטל או רמפ סטייק לא כל כך מומלץ על האש
מתאים יותר ל]לנצ'ה או מחבת סטייקים, למרות שאני אוהבת מאוד, כי זה נתח בשרי לא רך ומתמסר עם טעמים עזים.
אם בכל זאת מכינים על האש, יש לוודא שהנתח עבה למדי, שהגחלים לא קרובות מדי לבשר ושהם כבר לא במצב של בעירה. לתת לבשר את הזמן הנחוץ לו מבלי להפוך מצד לצד. לצלות צד אחד כ 10 דקות, להפוך ולתת את ההזמן גם לצד השני. מדחום ננעץ עוזר כאן מאוד על מנת להגיע לדרגת הצליה הרצויה.
לחילופין, אפשר לצלות כשיפודים עם קוביות לא קטנות מדי שהושרו במשרה לפני הצליה