הכנה למבחן TOEFL

itamarbr

New member
הכנה למבחן TOEFL

היי לכולם!
אני מתכוון לגשת למבחן ה TOEFL בקרוב.
כמה שאלות:
1. מה עדיף - קורס או ללמוד לבד?
2. אם ללמוד לבד, איזה ספר הכי מומלץ?
3. כמה זמן לפני המועד שאני רוצה לגשת אליו מומלץ להירשם?

תודה!
איתמר
 

d a p h n a

New member
טופל הוא מבחן שבוחן יכולת שימוש סבירה בשפה האנגלית

אם האנגלית שלך מצויינת, אין ממש צורך ללמוד כלל. אם האנגלית שלך טובה אבל לא מצויינת, לימוד עצמי באמצעות ספר יכול לעבוד. לא חושבת שיש הרבה טעם בקורס.
אפשר לעשות מבחן טופל לדוגמה ולראות מה הרמה שלך, ולהחליט בהתאם.
&nbsp
ואם להיות קצת בוטה - אם האנגלית שלך לא מספיק טובה בשביל להוציא ציון סביר בטופל בלי לימודים אינטנסיביים, כנראה שהיא גם לא מספיק טובה בשביל ללמוד לימודים גבוהים באנגלית, וכדאי להשקיע קודם לכן בשיפור השפה האנגלית (על ידי קריאת מאמרים באנגלית, צפייה בתכניות באנגלית בלי כתוביות ועוד) ורק אז להתחיל בתהליך הרשמה לקורס.
 

itamarbr

New member
אוקיי

אני צריך להוציא לפחות 100.

האנגלית שלי טובה. עם קריאה ושמיעה ממש אבל ממש אין שום בעיה [גם לא טקסטים אקדמיים, עברתי כמה קורסים באנגלית בתארים שעשיתי בארץ], הדיבור קצת חלוד [כי בקושי מדברים כאן...], והכתיבה בסדר, אבל פה ושם יש בעיות של גראמר [שאני מניח שאחרי 3-4 תרגולים זה אמור להסתדר מעצמו].

אז אני מבין שקורס זה סתם בזבוז כסף. השאלה איך אני משייף את מה שצריך לקראת הבחינה ואיזה ספר הכי מומלץ [כי הבנתי שיש לפחות 4-5 ספרים והביקורות עליהם ברשת מאוד מגוונות]. חלק למשל אומרים שהספר הרשמי הכי טוב, אחרים אומרים שהספר של פרינסטון גם טוב. באתר של MAGOOSH לעומת זאת, אומרים שהספר של פרינסטון ממש לא משהו. אז מה כן? כי לקנות 4 ספרים כדי לנצל את הדבר הטוב שיש בכל אחד מהם נשמע לי הזוי.

ואגב MAGOOSH, איך הקורסים שלהם? מומלצים? זה יכול להוות תחליף לספר? או שצריך גם וגם? ומאיפה משיגים ספרים? מאיביי/אמזון? יש אתרים בארץ שמוכרים? [ראיתי שיש אתר אחד בארץ שמוכר את הספר הרשמי ואת הספר של קפלן].
 

מלטג

New member
זה פשוט לא משנה

אתה רק צריך קצת אימון באנגלית וכל ספר או אתר ייתן לך את זה. כולם אותו דבר. וכולם מטבע הפורמט יתמקדו בקריאה ושמיעה (שאתה לא צריך) ולא בדיבור וכתיבה (שאתה כן צריך). אז פשוט בחר אחד בלי לחשוב יותר מדי. לפי העדות שלך על רמת האנגלית שלך נראה לי שתצטרך לפשל בצורה ממש יוצאת דופן כדי לקבל פחות מ-100.
&nbsp
למקרה שלא ביררת עדיין - הציון הוא מתוך 120, עם ארבעה חלקים, קריאה-שמיעה-דיבור-כתיבה, ששווים 30 נק׳ כל אחד. והשפה היא לא ״אקדמית״ אלא ״יומיומית״. נראה לי שכדאי לך להתחיל בלעשות סימולציה (יש חינם באינטרנט), כשתראה כמה זה פשוט הלחץ יירד.
 

Melodyyy

New member
מאגוש נחמד מאוד וזול

יש שם מלא קליפים שמתארים כל רגע במבחן
ויש תרגול טוב של הקטעי קריאה ושמיעה
&nbsp
 
למעלה