מה בסירים |סיר|לכבוד שבת פרשת ויקרא?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו המטבח עדין לא כשר לפסח, והנסיכה החליטה היום להכין מרק קובה סלק צמחוני. אחרי שסיימתי להלחץ (מי מבשל ככה שבוע לפני פסח?!?!), החלטתי לשחרר (היא ממש רצתה להכין..) ואנחנו הרווחנו מנה שווה לליל שבת.
מעבר לכך שבת בסיום סיום חיסול חמץ מהארונות והמקפיא.
ליל שבת:
מרק קובה סלק צמחוני
לזניה
אמנון בעגבניות
צלי כרוב שהביאה אורני


שבת:
עוף בתנור עם תפ"א ובטטות
בורגול עם בטטה ועדשים
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמ"ז
סלטים

מאפים:
כל העוגות שנותרו במקפיא (שמרים שלי וקנויה, בחושה תפוזים וקוקוס, ממזעייר של ארטיזן).

שבת שלום ובשורות טובות|פרח|
 
אצלנו המטבח עדין לא כשר לפסח, והנסיכה החליטה היום להכין מרק קובה סלק צמחוני. אחרי שסיימתי להלחץ (מי מבשל ככה שבוע לפני פסח?!?!), החלטתי לשחרר (היא ממש רצתה להכין..) ואנחנו הרווחנו מנה שווה לליל שבת.
מעבר לכך שבת בסיום סיום חיסול חמץ מהארונות והמקפיא.
ליל שבת:
מרק קובה סלק צמחוני
לזניה
אמנון בעגבניות
צלי כרוב שהביאה אורני


שבת:
עוף בתנור עם תפ"א ובטטות
בורגול עם בטטה ועדשים
אורז לבן
ברוקולי ושעועית בשמ"ז
סלטים

מאפים:
כל העוגות שנותרו במקפיא (שמרים שלי וקנויה, בחושה תפוזים וקוקוס, ממזעייר של ארטיזן).

שבת שלום ובשורות טובות|פרח|
גם אנחנו בשאיפה לסיים מה שבמקרר. אז בערב סלטים ואחכ כבש ופירה. ולמנה אחרונה צלחת פירות.
מחר בצהריים: פשטידת בשר, ואחכ פרגיות ממולאות באורז(שהתגלו בפריזר)
ולמנה אחרונה ג'לי. שהבנים שלי מתים עליו
 
ואצלי כרגיל ובקטנה
ערימת כנפיים בגריל
כבדי עוף צלויים
צלי כרוב של אבי לוי
מקלות פלפלים אדומים (מצאתי פלפלים נהדרים - בשרניים ומתוקים, שממש עוול לעשות מהם משהו.
תיכף יבוא הקיץ וכבר לא יהיו לנו כאלה.
טחינה (שבלי זה הכבדים לא שווים כלום)
 
ואצלי כרגיל ובקטנה
ערימת כנפיים בגריל
כבדי עוף צלויים
צלי כרוב של אבי לוי
מקלות פלפלים אדומים (מצאתי פלפלים נהדרים - בשרניים ומתוקים, שממש עוול לעשות מהם משהו.
תיכף יבוא הקיץ וכבר לא יהיו לנו כאלה.
טחינה (שבלי זה הכבדים לא שווים כלום)
ואיך שכחתי - סלט אבוקדו עם טונה. משתדלת ליהנות כל שבוע מאבוקדו שכל כך חסר לי בקיץ.
 

חנהפ

Active member
אני רואה שהצלי כרוב מככב אצלכן :)
שבת בקטנה, מניחה שאכין כמה סלטים ,ממשיכה עם מכירת סוף עונה מהפריזר
בלינצ'ס ורוטב
האיש יצלה את הכבדים ואני אחבר אותם עם הרבה בצלים מקורמלים, נכון שהכי מתבקש זה פירה, אבל
לא מתכוונת להקדים את המאוחר, אז איזו פסטה
ירקות מוקפצים אולי באמת את הכרוב כי כולם אוהבים
ועוגת תפוחים לקינוח
לצהרים יש לי דלי רול
ואכין פאיה , סלטים, עוגת תפוחים מהערב
וזהו
 
אני רואה שהצלי כרוב מככב אצלכן :)
שבת בקטנה, מניחה שאכין כמה סלטים ,ממשיכה עם מכירת סוף עונה מהפריזר
בלינצ'ס ורוטב
האיש יצלה את הכבדים ואני אחבר אותם עם הרבה בצלים מקורמלים, נכון שהכי מתבקש זה פירה, אבל
לא מתכוונת להקדים את המאוחר, אז איזו פסטה
ירקות מוקפצים אולי באמת את הכרוב כי כולם אוהבים
ועוגת תפוחים לקינוח
לצהרים יש לי דלי רול
ואכין פאיה , סלטים, עוגת תפוחים מהערב
וזהו
חנה, מה שם הבלוג שלך עם המתכונים? רוצה לחטט שם לקראת פסח ושכחתי.
 

עדיקים

Active member
אצלנו עוד לא ברור מה יהיה מחר, ברגע אחרון התבטל מפגש משפחתי שתוכנן ומפגש עם חברים ובקיצור אף אחד לא מארח אותנו אז צריכים לתכנן בישולים למחר.
ולחשוב שלא ידענו למי נצטרך להתנצל ולא לבוא.

לשבת בבוקר אני ממש רוצה להכין סביח לסיום לפני פסח, נתגעגע למרות שאצלי וגם אני כל כך אוהבים מצות שלא יחסר מה לאכול בשבוע הזה.
למחר אני ממש עוד לא יודעת, יש לי בשר טחון במקרר (וזה די מה שנשאר לי בראשון/שני מקבלת הזמנה מהקצב לכבוד פסח) אז אולי אכין המבורגר לילדה שביקשה כבר מזמן וככה נחסל גם את לחמניות ההמבורגר שמחכות שננצל אותן.
 
אצלנו עוד לא ברור מה יהיה מחר, ברגע אחרון התבטל מפגש משפחתי שתוכנן ומפגש עם חברים ובקיצור אף אחד לא מארח אותנו אז צריכים לתכנן בישולים למחר.
ולחשוב שלא ידענו למי נצטרך להתנצל ולא לבוא.

לשבת בבוקר אני ממש רוצה להכין סביח לסיום לפני פסח, נתגעגע למרות שאצלי וגם אני כל כך אוהבים מצות שלא יחסר מה לאכול בשבוע הזה.
למחר אני ממש עוד לא יודעת, יש לי בשר טחון במקרר (וזה די מה שנשאר לי בראשון/שני מקבלת הזמנה מהקצב לכבוד פסח) אז אולי אכין המבורגר לילדה שביקשה כבר מזמן וככה נחסל גם את לחמניות ההמבורגר שמחכות שננצל אותן.
נראה לי שזה עניין פסיכולוגי - התחושה שאין לאכול. יש לי ספר בישול מאד ישן שכתבה תחייה בת אורן, אימה של הזמרת אסתר שמיר. בפרק על פסח היא מזכירה את הבעל המסתובב רעב כל השבוע...
 

michalgad

Active member
הבן שלי שבדרך כלל לא מתעניין בכלל באוכל, מתלונן פתאם כל השבוע שאין לו מה לאכול . הגדולים שחוזרים הביתה שבוע הבא מצפים לפינוק קולינרי מאמא... שתהיה עסוקה בניקיונות ובישולים לחג ולא תדע איך להשביע גם אותם בין לבין
 

shira1960

Active member
כשהבן שלי היה קטן , בטח עד אמצע תיכון, הוא דווקא אהב את התקופה הזאת - אוכלים הרבה ביצים קשות, פסטרמה בפיתה, והעיקר - אוכלים בחוץ...
 
כשהבן שלי היה קטן , בטח עד אמצע תיכון, הוא דווקא אהב את התקופה הזאת - אוכלים הרבה ביצים קשות, פסטרמה בפיתה, והעיקר - אוכלים בחוץ...
גם אצלנו זה היה כיף. בעיקר הקטע של אוכלים בפיתה ואוכלים בחוץ. האמת היא שימים אחדים לפני פסח, תמיד המטבח כבר היה כשלפ כדי למנוע לחץ מיותר. בישלתי כשלפ ומי שהיה ממש חייב איזה חמץ, אכל בכלים חדפ בתוספת פיתה, שמייצרת הרבה פחות פירורים מכל לחם אחר.
 
למעלה