|@|אביב הגיע, פסח בא|מנגל|(עם שבת באמצע...)|שקדיה|--מה מתכננות/ים?|מצה|

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו. ראשי עדין לא מסודר לגמרי.
אני ארענן את זכרוני לגבי השבת הזו שלפני ליל הסדר הערב בע"ה.
קל לי יותר לחלק ממש לשתי הודעות נפרדות- שבת וחג ראשון ועל מחלקת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לשבת הצמודה לליל הסדר, חשבתי ככה (בינתיים-לא סיימתי לחשוב):
ליל שבת:
מרק כתום
דג אמנון כלשהו
תפ"א קווצ'ים אפויים
שעועית ירוקה

קינוח--בראוניז פסחיים? גלידה

קידוש:
פיתה (לסיום חמץ)+קפה ועוגה פסחיים

סעודת שבת:
חזה עוף סיני מוקפץ
קיגל תפ"א
לצ'ו
סלט גדול
אולי עוד משהו, טרם חשבתי
 
לשבת הצמודה לליל הסדר, חשבתי ככה (בינתיים-לא סיימתי לחשוב):
ליל שבת:
מרק כתום
דג אמנון כלשהו
תפ"א קווצ'ים אפויים
שעועית ירוקה

קינוח--בראוניז פסחיים? גלידה

קידוש:
פיתה (לסיום חמץ)+קפה ועוגה פסחיים

סעודת שבת:
חזה עוף סיני מוקפץ
קיגל תפ"א
לצ'ו
סלט גדול
אולי עוד משהו, טרם חשבתי
גם אנחנו סגרנו תפריט של כמעט...
אנחנו ספרדים אבל יש חתן אשכנזי (שאוכל שמן קנולה וכד'. אבל זה פתאום להתחיל לחשוב מה הוא יכול לאכול ומה לא.)

בערב שבת : קובה של פסח (שנקנה בקייטרינג )+ סלטים
פרגיות ממולאות , אורז ותפוחי אדמה מעוכים
אנטי פסטי
קראמבל תפוחים

שבת בבוקר: חלבי (אוכלים מוקדם) תפוחי אדמה מוקרמים, גבינות, סלטים, דגים מטוגנים, דג סלמון מעושן + פיתות לסיום החמץ.
בשבת בצהריים: צלי בקר עם פטריות, +לשון (בשביל הגיסים שמתים עלזה )
עוף בשביל אלה שלא אוהבים בקר
כרובית מטוגנת ואחכ ברוטב אדום
פירה ואורז
סלטים חיים
מוס שוקולד (שחמותי מכינה ולא נאכל בערב)

ליל הסדר
מרק עוף עם מלא ירקות ומלא קניידלך
ארטישוק ממולא
פרגיות עם פטריות (בשביל אלה שאוכלים רק מים של מרק)
ואורז(בשביל אותם הנ"ל)
פלפל ועגבניות ממולאים בשביל הצמחונים
סורבה

חג בבוקר כשחוזרים מבית הכנסת עושים מצה בריי טרי
וסלטים וגבינות

ראשון בצהריים הנוער התנדב לטגן שניצל וציפס טרי למי שעוד יהיה מסוגל להסתכל על בשר

עוגות: בראוניז , עוגת גבינה פרורים - אני עוד מחפשת מתכון טוב, עוגיות אגוזים שבשנה שעברה היו מעולות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אנחנו סגרנו תפריט של כמעט...
אנחנו ספרדים אבל יש חתן אשכנזי (שאוכל שמן קנולה וכד'. אבל זה פתאום להתחיל לחשוב מה הוא יכול לאכול ומה לא.)

בערב שבת : קובה של פסח (שנקנה בקייטרינג )+ סלטים
פרגיות ממולאות , אורז ותפוחי אדמה מעוכים
אנטי פסטי
קראמבל תפוחים

שבת בבוקר: חלבי (אוכלים מוקדם) תפוחי אדמה מוקרמים, גבינות, סלטים, דגים מטוגנים, דג סלמון מעושן + פיתות לסיום החמץ.
בשבת בצהריים: צלי בקר עם פטריות, +לשון (בשביל הגיסים שמתים עלזה )
עוף בשביל אלה שלא אוהבים בקר
כרובית מטוגנת ואחכ ברוטב אדום
פירה ואורז
סלטים חיים
מוס שוקולד (שחמותי מכינה ולא נאכל בערב)

ליל הסדר
מרק עוף עם מלא ירקות ומלא קניידלך
ארטישוק ממולא
פרגיות עם פטריות (בשביל אלה שאוכלים רק מים של מרק)
ואורז(בשביל אותם הנ"ל)
פלפל ועגבניות ממולאים בשביל הצמחונים
סורבה

חג בבוקר כשחוזרים מבית הכנסת עושים מצה בריי טרי
וסלטים וגבינות

ראשון בצהריים הנוער התנדב לטגן שניצל וציפס טרי למי שעוד יהיה מסוגל להסתכל על בשר

עוגות: בראוניז , עוגת גבינה פרורים - אני עוד מחפשת מתכון טוב, עוגיות אגוזים שבשנה שעברה היו מעולות
נשמע מצוין!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חג ראשון של פסח!!!!!

ממש ממש לא גמור, מתחילה ובטוחה שאעזר בכם:

ליל הסדר:
ענייני קערה...
(גפילטע, אם אמא שלי תכין (לא מנסה לרמוז- באמת שאפשר בלי)
מרק עוף ומרק כתום עם קניידלעך של דודה תמי (או מרק "עוף" צמחוני של אפרת ליכשטנט)
כתף באופן כזה או אחר
תפ"א קטנים בתנור
ברוקולי בשמ"ז
ליפתן? בראוניז?

צהרי חג ראשון:
נשתדל להכין הרבה סלטים טריים
קלופס עם ירקות
חזה עוף סיני
קוגל תפ"א
לצ'ו

עוגות:
בא לי: עוגת גבינה לפסח, פאי לימון לפסח, נקניק שוקולד (לא יודעת למה בא לי...)
יהיו: בראוניז פסחיים (שני סוגים), עוגת תפוחים פסחית

מקווה שאקבל עוד המון רעיונות מכם!
 
חג ראשון של פסח!!!!!

ממש ממש לא גמור, מתחילה ובטוחה שאעזר בכם:

ליל הסדר:
ענייני קערה...
(גפילטע, אם אמא שלי תכין (לא מנסה לרמוז- באמת שאפשר בלי)
מרק עוף ומרק כתום עם קניידלעך של דודה תמי (או מרק "עוף" צמחוני של אפרת ליכשטנט)
כתף באופן כזה או אחר
תפ"א קטנים בתנור
ברוקולי בשמ"ז
ליפתן? בראוניז?

צהרי חג ראשון:
נשתדל להכין הרבה סלטים טריים
קלופס עם ירקות
חזה עוף סיני
קוגל תפ"א
לצ'ו

עוגות:
בא לי: עוגת גבינה לפסח, פאי לימון לפסח, נקניק שוקולד (לא יודעת למה בא לי...)
יהיו: בראוניז פסחיים (שני סוגים), עוגת תפוחים פסחית

מקווה שאקבל עוד המון רעיונות מכם!
איך טעים אצלכם. נשמע נהדר. הירקות נאפים עם הקלופס ביחד באופן כלשהו? אם כן אשמח למתכון.
 

עדיקים

Active member
חג ראשון של פסח!!!!!

ממש ממש לא גמור, מתחילה ובטוחה שאעזר בכם:

ליל הסדר:
ענייני קערה...
(גפילטע, אם אמא שלי תכין (לא מנסה לרמוז- באמת שאפשר בלי)
מרק עוף ומרק כתום עם קניידלעך של דודה תמי (או מרק "עוף" צמחוני של אפרת ליכשטנט)
כתף באופן כזה או אחר
תפ"א קטנים בתנור
ברוקולי בשמ"ז
ליפתן? בראוניז?

צהרי חג ראשון:
נשתדל להכין הרבה סלטים טריים
קלופס עם ירקות
חזה עוף סיני
קוגל תפ"א
לצ'ו

עוגות:
בא לי: עוגת גבינה לפסח, פאי לימון לפסח, נקניק שוקולד (לא יודעת למה בא לי...)
יהיו: בראוניז פסחיים (שני סוגים), עוגת תפוחים פסחית

מקווה שאקבל עוד המון רעיונות מכם!
שישי בערב עוד ממש לא יודעת אבל אחפש משהו קליל ופשוט או שפשוט אתן לבעל לבשל... זה רק אנחנו אולי אקנה סלמון ואכין בתנור עם תוספת ואסגור פינה בקלות.

בערב חג אני מארחת ועוד לא יודעת כמה נהיה, מקוה שהיום אקבל תשובות כי יש לי עוד מלא קניות לעשות. בדרך כלל עוזרים ומביאים דברים עוד לא יודעת מה לבקש אוהבת לסמוך רק על עצמי ולהכין הכל לבד, נראה. בהמשך תראו שמתכננת לבקש אבל לא סופי.
ברכות כמובן עליי
אכין מרק ירקות עם קניידלך לילדה שאולי לא תמצא מה לאכול כמו תמיד וחמותי שאוהבת מאוד (והיא בכלל בצד המזרחי של מפת העדות).
לברכות מכינה לברכת הזרוע את תבשיל הבשר שנתתי כאן שבוע שעבר הוא מעולה לנו גם בארוחה אוהבים אותו כולם וזוללים אותו.
עוף בתנור (אם כולם יגיעו אבקש מאחת האורחות לעזור ולהכין)
תפוחי אדמה בתנור
כרובית בתנור
אורז עם שקדים וצימוקים (חגיגי וטעים לחג)
אורז לבן (למי שלא אוהב תוספות באורז)
סלט חסה
סלט כרוב
סלט ירוקים (אם אצליח למצוא מספיק ירוקים, לפני חודש זה היה קשה)

לקינוח יש לי עוגת אגוזים לפסח מעולה שמכינה כל שנה
לילדים רוצה עוגת שוקולד/בראוניז אשמח למתכון אם לא אמצא אולי אתן לאחת האורחות להביא אני לא אוהבת להכין עוגות לפסח עם התחליפים למיניהם מעדיפה כאלה שאין בהם קמח בכלל ואז לא תמיד הילדים אוהבים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שישי בערב עוד ממש לא יודעת אבל אחפש משהו קליל ופשוט או שפשוט אתן לבעל לבשל... זה רק אנחנו אולי אקנה סלמון ואכין בתנור עם תוספת ואסגור פינה בקלות.

בערב חג אני מארחת ועוד לא יודעת כמה נהיה, מקוה שהיום אקבל תשובות כי יש לי עוד מלא קניות לעשות. בדרך כלל עוזרים ומביאים דברים עוד לא יודעת מה לבקש אוהבת לסמוך רק על עצמי ולהכין הכל לבד, נראה. בהמשך תראו שמתכננת לבקש אבל לא סופי.
ברכות כמובן עליי
אכין מרק ירקות עם קניידלך לילדה שאולי לא תמצא מה לאכול כמו תמיד וחמותי שאוהבת מאוד (והיא בכלל בצד המזרחי של מפת העדות).
לברכות מכינה לברכת הזרוע את תבשיל הבשר שנתתי כאן שבוע שעבר הוא מעולה לנו גם בארוחה אוהבים אותו כולם וזוללים אותו.
עוף בתנור (אם כולם יגיעו אבקש מאחת האורחות לעזור ולהכין)
תפוחי אדמה בתנור
כרובית בתנור
אורז עם שקדים וצימוקים (חגיגי וטעים לחג)
אורז לבן (למי שלא אוהב תוספות באורז)
סלט חסה
סלט כרוב
סלט ירוקים (אם אצליח למצוא מספיק ירוקים, לפני חודש זה היה קשה)

לקינוח יש לי עוגת אגוזים לפסח מעולה שמכינה כל שנה
לילדים רוצה עוגת שוקולד/בראוניז אשמח למתכון אם לא אמצא אולי אתן לאחת האורחות להביא אני לא אוהבת להכין עוגות לפסח עם התחליפים למיניהם מעדיפה כאלה שאין בהם קמח בכלל ואז לא תמיד הילדים אוהבים.
עדיקים, נשמע מעולה. איזו עוגת אגוזים את מכינה?
וגם, אביא מתכון לבראוניז שאני הכי אוהבת, עם שקדים טחונים במקום קמח.
בטוחה שיביאו לכאן עוד מתכונים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זה מתכון אמריקאי, בתערובת הבשר יש תרד ובצל, אני מוסיפה גם גזר מגורר. אני לא מכינה את הציפוי, מתוק לי מידי.

Turkey spinach meatloaf with cranberry glaze

This lightened up meatloaf recipe merges two foods that partner beautifully – turkey and cranberry. Add a few handfuls of spinach, some delicious, aromatic caramelized onions, and you’ve got a dish that’s worth writing home about. My son’s eyes got big when he tasted the first bite of this winning recipe – and although he says he’s still a die-hard red meat fan, it passed his taste test with flying colors.

INGREDIENTS​

  • Meatloaf:​

  • 2 pounds ground turkey
  • 2 eggs
  • 2 tablespoons ketchup
  • 2 onions, diced
  • Olive oil
  • 4 cups baby spinach, chopped
  • 1 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon pepper
  • Glaze:​

  • 1 can whole cranberry sauce
  • 1/2 cup ketchup
  • 1/3 cup brown sugar
  • 1 tablespoon balsamic vinegar

DIRECTIONS​

Preheat oven to 350°. Heat olive oil in frying pan. Add diced onions, and cook until caramelized, stirring occasionally.
Beat eggs, and add ketchup, spinach, salt, pepper and ground meat. Set aside.
In a small pot, mix cranberry sauce, ketchup, sugar and vinegar to make glaze. Bring to a boil, and then cook 5 minutes on low heat.
Add about 1/2 cup of cranberry glaze and the caramelized onions to the meat mixture. Mix well.
Transfer meat mixture to an oversized loaf pan, or two small ones. (I used a 5x8 deep loaf pan).
Cover with remaining cranberry glaze.
Bake for one hour. Remove from oven, and carefully pour off extra liquids. Return to oven for another 10 minutes, and then raise heat to broil for last 5 minutes. (If using two small loaf pans, reduce initial cooking time from one hour to just 40 minutes, then continue with directions.)
Serve warm.

Adapted from Naomi Nachman’s recipe.
 
זה מתכון אמריקאי, בתערובת הבשר יש תרד ובצל, אני מוסיפה גם גזר מגורר. אני לא מכינה את הציפוי, מתוק לי מידי.

Turkey spinach meatloaf with cranberry glaze

This lightened up meatloaf recipe merges two foods that partner beautifully – turkey and cranberry. Add a few handfuls of spinach, some delicious, aromatic caramelized onions, and you’ve got a dish that’s worth writing home about. My son’s eyes got big when he tasted the first bite of this winning recipe – and although he says he’s still a die-hard red meat fan, it passed his taste test with flying colors.

INGREDIENTS​

  • Meatloaf:​

  • 2 pounds ground turkey
  • 2 eggs
  • 2 tablespoons ketchup
  • 2 onions, diced
  • Olive oil
  • 4 cups baby spinach, chopped
  • 1 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon pepper
  • Glaze:​

  • 1 can whole cranberry sauce
  • 1/2 cup ketchup
  • 1/3 cup brown sugar
  • 1 tablespoon balsamic vinegar

DIRECTIONS​

Preheat oven to 350°. Heat olive oil in frying pan. Add diced onions, and cook until caramelized, stirring occasionally.
Beat eggs, and add ketchup, spinach, salt, pepper and ground meat. Set aside.
In a small pot, mix cranberry sauce, ketchup, sugar and vinegar to make glaze. Bring to a boil, and then cook 5 minutes on low heat.
Add about 1/2 cup of cranberry glaze and the caramelized onions to the meat mixture. Mix well.
Transfer meat mixture to an oversized loaf pan, or two small ones. (I used a 5x8 deep loaf pan).
Cover with remaining cranberry glaze.
Bake for one hour. Remove from oven, and carefully pour off extra liquids. Return to oven for another 10 minutes, and then raise heat to broil for last 5 minutes. (If using two small loaf pans, reduce initial cooking time from one hour to just 40 minutes, then continue with directions.)
Serve warm.

Adapted from Naomi Nachman’s recipe.
זה לא המתכון המהולל שהמורה לאה הביאה לאחד המפגשים?
אהבתי אותו מאד והנה הוא בעברית לטובת הציבור בתוספת קלופסים נוספים מבית ס'

קלופסי לאה ס.


קציץ בשר אפוי – זה שהיה אצל יפה 55 (2 תבניות אינגליש)
1 ק"ג בשר (עדיף מעורב. השתמשתי 1/2 ק"ג בקר ו-1/2 ק"ג הודו, עדיף אדום)
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כוס קטשופ
2 כפות רוטב ברבקיו
1/2 כוס סולת או פירורי לחם(לא להגזים בזה)
חבילת תרד קצוץ (900 גר')
1 כפית כמון
אבקת שום
פלפל שחור
מלח
1כף אבקת מרק בצל

מטגנים את הבצל הקצוץ. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון מהיר, שלא יישרף. שמים את כל המצרכים בקערה. את התרד יש לסחוט היטב היטב לאחר שהופשר. מערבבים היטב ומכניסים לתבניות אינגליש קייק. מחממים תנור לחום גבוה של 220-230 מעלות. מכסים את התבניות בניר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי בערך. לאחר כמחצית הזמן מסירים את נייר הכסף.

הערות:

* מזגזגים" בכף טיפה מהקטשופ ורוטב הברביקיו לפני שמכניסים לתנור כדי לתת לזה צורה נאה.

**אם יש נוזלים כשמוציאים את הקציץ, שופכים אותם.

מקור: חני,הבת המהוללת
בתיאבון!



קלופס בשר ממולא ומקושט/לאה ס.

חומרים:
1/2 ק"ג בשר טחון (כבש, בקר או הודו ) *
1 בצל קצוץ מטוגן
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
תבלינים:מעט מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית חווג' **
6 עלי דפנה
8 שיני שום

בנפרד:
4 ביצים קשות קלופות ***

אופן ההכנה:
פרט לביצים הקשות, מערבבים את כל החומרים לעיסהץ במידה שהעיסה קשה יש להוסיף מים.
מניחים בתבנית מאורכת ויוצרים בבשר "תעלה", מניחים את הביצים הקשות בתוך ה"תעלה" וסוגרים (באמצעות הבשר), ומפזרים כרבע כוס מים מסביב לקלופס.
מורחים את הקלופס בשמן, מפזרים עליו מעט פלפל שחור, מניחים 6 עלי דפנה ו-8 שיני שום.
מכסים את התבנית בנייר כסף, אופים ומגישים כעוגה על מגש מאורך. ****

*השתמשתי בהודו אדום טחון
** אם לא אוהבים חוו'ג', אפשר להשמיט, אבל מוסיף מאד טעם מיוחד
***השתמשתי ב-3 ביצים קשות, כדי שיישאר גם בשר "נטו" לאלה שאינם אוהבים ביצים קשות. אפשר גם להפחית עוד את מספר הביצים, אבל מאד יפה וויזואלית כשחותכים.
****אפיתי מכוסה בתנור מחומם מראש בחום של 180 מעלות כשעה. לאחר מכן מסירה את נייר הכסף ואופה עד לקבלת הצבע הרצוי..

בתיאבון!
מקור:מטעמי הבית היהודי



קציץ בשר ואגוזים (לי האגוזים היו קצת שמנים ובפעם הבאה המרתי לפקאנים ואהבתי יותר)

חומרים:
700 גר' בשר טחון*
11/2 כוסות פירורים מלחם לבן טרי**
1 בצל גדול
1 גזר גדול
100 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1 שן שום גדולה, קלופה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות סוכר
מלח
3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית קינמון
2 כפיות גדושות אבקת קארי
2 כפות חומץ
4 ביצים גדולות
1/2 כוס צימוקי אוכמניות או צימוקים כהים קטנים (לא הכרחי)


1. שמים את הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את פירורי הלחם
2. קולפים את הבצמל וחותכים לרבעים. קולפים את הגזר וחותכים ל-4-5 חתיכות קצרות. שמים את הבצל ואת הגזר במעבד המזון, מוסיפים אגוזים, פטרוזיליה ושום. מפעילים את מעבד המזון בלחיצות קצרות כדי לרסק את כל החומרים שבתוכו. מוסיפים את התערובת המרוסקת לקערת הבשר.***
3. מוסיפים לקערה קמח, אבקת אפיה, סוכר, תבלינים, חומץ וביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית (תבנית טבעת-ל.ס.) ומחליקים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 45 דקות, או עד שפני הקציץ משחימים. מוציאים מהתנור ומכסים ברדיד אלומיניום-הצד המבריק כלפי מטה. משהים 15 דקות. מסירים את הכיסוי ומעבירים את הקציץ לכלי הגשה. (אם מכינים את הקציץ בתבנית טבעת, צריך להשחים את צדו התחתון אחרי שהופכים אותו. הופכים את הקציץ על תבנית שטוחה וצולים תחת אסכלה חמה עד שישחים. מעבירים לכלי הגשה.)

אפשר גם ליצור מהתערובת קציצות מוארכות, לסדר אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפותן בתנור עד שישחימו.
* השתמשתי בהודו אדום טחון
** השתמשתי בפירורי לחם קנויים
***ריסקתי את הגזר והבצל (לאחר שהשארתי אותו במקפיא כחצי שעה-מקל על הריסוק) על פומפיה דקה. את האגוזים קצצתי וכן את הפטרוזיליה והשום.

מקור:בשר ועוף/דנית סלומון



הגרסה החדשה של חני המתהוללת

אז ככה, הכנתי קלופס קצת שונה מהרגיל - לא היה לי תרד ורציתי להמיר בגזר מגורר. כמו כן, רציתי לנסות עבור אורני (ואחרות) להמיר קטשופ ברסק עגבניות (אורני רצתה להמיר גם את רוטב הBBQ אבל זה היה לי ואוהבת את הטעם המעושן).

במקום התרד הקפוא (בדרך כלל משתמשת בשקית) השתמשתי בשני גזרים גדולים מגוררים גס.

במקום 1/2 כוס קטשופ השתמשתי בקופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות ו2 כפות סילאן. כפי שציינתי, אני אוהבת את הבעיטה של רוטב BBQ ולכן שמתי 2 כפות בערך. מניחה שאפשר להמיר בשתי כפות נוספות של רסק ולהוסיף כפית פפריקה מעושנת.

הנה מתכון יותר מסודר:

meatloaf עם גזר, תבלינים ורסק עגבניות

1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו הודו טחון (טו שילוב אחר של 1 קילו בשר טחון)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 ביצים (היו לי M)
1/2 כוס קוואקר מהיר הכנה
2 גזרים גדולים מגוררים גס (אפשר גם בטח עם קישוא או שילוב)
3 שיני שום כתושות
/14 כוס פטרוזיליה עלי קצוצים
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
2 כפות סילאן/דבש
2 כפות רוטב BBQ (או יותר רסק וכפית פפריקה מעושנת)
2כפייות כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית ג'ינג'ר
מלח , פלפל

מערבבים, מחלקים בין שתי תבניות אינגליש חד"פ ואופים כשעה על חום בינוני (1/2 שעה מכוסה, 1/2 שעה לא), עד שהכיכרות מתמצקות. לעיתים נקווים נוזלים בתבנית, אני שופכת אותם בזהירות.
 

חנהפ

Active member
גם אנחנו סגרנו תפריט של כמעט...
אנחנו ספרדים אבל יש חתן אשכנזי (שאוכל שמן קנולה וכד'. אבל זה פתאום להתחיל לחשוב מה הוא יכול לאכול ומה לא.)

בערב שבת : קובה של פסח (שנקנה בקייטרינג )+ סלטים
פרגיות ממולאות , אורז ותפוחי אדמה מעוכים
אנטי פסטי
קראמבל תפוחים

שבת בבוקר: חלבי (אוכלים מוקדם) תפוחי אדמה מוקרמים, גבינות, סלטים, דגים מטוגנים, דג סלמון מעושן + פיתות לסיום החמץ.
בשבת בצהריים: צלי בקר עם פטריות, +לשון (בשביל הגיסים שמתים עלזה )
עוף בשביל אלה שלא אוהבים בקר
כרובית מטוגנת ואחכ ברוטב אדום
פירה ואורז
סלטים חיים
מוס שוקולד (שחמותי מכינה ולא נאכל בערב)

ליל הסדר
מרק עוף עם מלא ירקות ומלא קניידלך
ארטישוק ממולא
פרגיות עם פטריות (בשביל אלה שאוכלים רק מים של מרק)
ואורז(בשביל אותם הנ"ל)
פלפל ועגבניות ממולאים בשביל הצמחונים
סורבה

חג בבוקר כשחוזרים מבית הכנסת עושים מצה בריי טרי
וסלטים וגבינות

ראשון בצהריים הנוער התנדב לטגן שניצל וציפס טרי למי שעוד יהיה מסוגל להסתכל על בשר

עוגות: בראוניז , עוגת גבינה פרורים - אני עוד מחפשת מתכון טוב, עוגיות אגוזים שבשנה שעברה היו מעולות
עוגת גבינה ופירורים שהכנתי לפסח בעבר, ממש מוצלחת
בסיס:
210 גר' קמח תמי כשל"פ
75 גר' אבקת סוכר
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי:
200 גר' שוקולד לבן
225 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינה לבנה 5%
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת (500 מ"ל)
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

בסיס:
מעבדים את הקמח עם אבקת הסוכר והחמאה, וכשכל החמאה נטמעת
בקמח מוסיפים את הביצה, מעבדים עד לקבלת בצק.
מקררים לשעתיים,
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית עגולה 24
ואת ה- 1/3 הנותר בתבנית ח"פ
אופים בחום 170 מעלות כ- 12 דקות
מוציאים ומקררים.

מלית:
ממיסים את השוקולד
מערבבים לתוך הגבינה תוך השוואת טמפרטורות
ז"א מוסיפים לשוקולד כף מהגבינה ומערבבים ועוד כף עד שמערבבים את כל השוקולד לגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר ופודינג
לקצפת יציבה
מקפלים לתוכה את תערובת הגבינה
יוצקים על הבסיס ומחליקים
את הבצק מהתבנית הקטנה מפוררים לפירורים
ומפזרים על הגבינה
מעבירים לקירור לכמה שעות.
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה ופירורים שהכנתי לפסח בעבר, ממש מוצלחת
בסיס:
210 גר' קמח תמי כשל"פ
75 גר' אבקת סוכר
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי:
200 גר' שוקולד לבן
225 גר' גבינת שמנת
500 גר' גבינה לבנה 5%
2 מיכלים שמנת מתוקה לקצפת (500 מ"ל)
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

בסיס:
מעבדים את הקמח עם אבקת הסוכר והחמאה, וכשכל החמאה נטמעת
בקמח מוסיפים את הביצה, מעבדים עד לקבלת בצק.
מקררים לשעתיים,
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית עגולה 24
ואת ה- 1/3 הנותר בתבנית ח"פ
אופים בחום 170 מעלות כ- 12 דקות
מוציאים ומקררים.

מלית:
ממיסים את השוקולד
מערבבים לתוך הגבינה תוך השוואת טמפרטורות
ז"א מוסיפים לשוקולד כף מהגבינה ומערבבים ועוד כף עד שמערבבים את כל השוקולד לגבינה.
מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר ופודינג
לקצפת יציבה
מקפלים לתוכה את תערובת הגבינה
יוצקים על הבסיס ומחליקים
את הבצק מהתבנית הקטנה מפוררים לפירורים
ומפזרים על הגבינה
מעבירים לקירור לכמה שעות.
 

חנהפ

Active member
כתיבה פה מכניסה לי קצת סדר בתפריט, ב"ה שולחן גדול סופסוף ואורחים.
את האוכל לשבת הזמנתי וגם סלטים לכל הסופ"ש
אז מה יהיה? מגוון סלטים
סלמון אפוי
עוף בגריל
תפו"א קריספיים
פשטידת בצל
הקינוח - חמצי למהדרין- נשאר משבוע שעבר טארט תפוחים על קרם שקדים מעלף שהכנתי
לבוקר עוגת גבינה קפה ופיתה
לצהרים פאי פטריות וסלטים
פרגיות באיזה פורמט
תפו"א אפויים
פשטידת קישואים , ירקות אפויים
כדורי שוקולד וגלידה.

לליל הסדר אחרי כל האוכל הקטן
בלינצ'ס ירוקים במילוי סלמון מעושן אספרגוס ועירית על סלטון
מרק צח עם שקדי מרק
סינטה ממולאה ברוטב יין
עוף ביין
ירקות מאודים עם שום מוזהב ופרוסות שקדים
פירה תפו"א
סלטים
ולקינוח עוגת שוקולד פאדג' באיזה פורמט ופירות טריים
תהיה עוגת גבינה לבוקר ועוד עוגות נוספות, כמובן
לצהרים נכין טרי מינוט סטיק, סלטים,צ'יפס וחלת בצל יש גלידה לקינוח וגם עוגות.
במוצ"ח כמובן נוהל מוצ"ש -מצה בריי

הזוי הקטע הזה שבכל מקום מתפרסמות ארוחות חג כאלה ואחרות , אבל בעצם מדובר פה במינימום 5 סעודות להכין ועוד נישנושים
 

michalgad

Active member
חלת בצל בפסח???
כתיבה פה מכניסה לי קצת סדר בתפריט, ב"ה שולחן גדול סופסוף ואורחים.
את האוכל לשבת הזמנתי וגם סלטים לכל הסופ"ש
אז מה יהיה? מגוון סלטים
סלמון אפוי
עוף בגריל
תפו"א קריספיים
פשטידת בצל
הקינוח - חמצי למהדרין- נשאר משבוע שעבר טארט תפוחים על קרם שקדים מעלף שהכנתי
לבוקר עוגת גבינה קפה ופיתה
לצהרים פאי פטריות וסלטים
פרגיות באיזה פורמט
תפו"א אפויים
פשטידת קישואים , ירקות אפויים
כדורי שוקולד וגלידה.

לליל הסדר אחרי כל האוכל הקטן
בלינצ'ס ירוקים במילוי סלמון מעושן אספרגוס ועירית על סלטון
מרק צח עם שקדי מרק
סינטה ממולאה ברוטב יין
עוף ביין
ירקות מאודים עם שום מוזהב ופרוסות שקדים
פירה תפו"א
סלטים
ולקינוח עוגת שוקולד פאדג' באיזה פורמט ופירות טריים
תהיה עוגת גבינה לבוקר ועוד עוגות נוספות, כמובן
לצהרים נכין טרי מינוט סטיק, סלטים,צ'יפס וחלת בצל יש גלידה לקינוח וגם עוגות.
במוצ"ח כמובן נוהל מוצ"ש -מצה בריי

הזוי הקטע הזה שבכל מקום מתפרסמות ארוחות חג כאלה ואחרות , אבל בעצם מדובר פה במינימום 5 סעודות להכין ועוד נישנושים
 
כתיבה פה מכניסה לי קצת סדר בתפריט, ב"ה שולחן גדול סופסוף ואורחים.
את האוכל לשבת הזמנתי וגם סלטים לכל הסופ"ש
אז מה יהיה? מגוון סלטים
סלמון אפוי
עוף בגריל
תפו"א קריספיים
פשטידת בצל
הקינוח - חמצי למהדרין- נשאר משבוע שעבר טארט תפוחים על קרם שקדים מעלף שהכנתי
לבוקר עוגת גבינה קפה ופיתה
לצהרים פאי פטריות וסלטים
פרגיות באיזה פורמט
תפו"א אפויים
פשטידת קישואים , ירקות אפויים
כדורי שוקולד וגלידה.

לליל הסדר אחרי כל האוכל הקטן
בלינצ'ס ירוקים במילוי סלמון מעושן אספרגוס ועירית על סלטון
מרק צח עם שקדי מרק
סינטה ממולאה ברוטב יין
עוף ביין
ירקות מאודים עם שום מוזהב ופרוסות שקדים
פירה תפו"א
סלטים
ולקינוח עוגת שוקולד פאדג' באיזה פורמט ופירות טריים
תהיה עוגת גבינה לבוקר ועוד עוגות נוספות, כמובן
לצהרים נכין טרי מינוט סטיק, סלטים,צ'יפס וחלת בצל יש גלידה לקינוח וגם עוגות.
במוצ"ח כמובן נוהל מוצ"ש -מצה בריי

הזוי הקטע הזה שבכל מקום מתפרסמות ארוחות חג כאלה ואחרות , אבל בעצם מדובר פה במינימום 5 סעודות להכין ועוד נישנושים
אני אמנם כבר לא מארחת אבל תמיד מי שנשארו לישון הם בני המשפחה היותר קרובים ופה ושם חברה קרובה ולכן השקעתי מאד בערב החג ובחג עצמו היו מספיק שאריות נהדרות ולא טרחתי להכין משהו נוסף פרט לאיזה סלט חי. ועדיין נשאר מספיק למי שרצה לקחת שאריות הביתה, או לי להקפיא להמשך. אף אחד לא מצליח להתגבר על כל המנות שכל המארחות נוהגות להגיש למכביר.
 

michalgad

Active member
ותחשבי עלינו שיש לנו שבת , שני לילי סדר ושתי ארוחות צהרי חג🤦‍♀️🙂
 
למעלה