שאלה על אפייה לסכרתיים ותסכול

g l o r y

New member
שלום לפורום!
אמא שלי חולת סכרת בשנים האחרונות ובשבועות האחרונים בשל הרעה במצבה היא שומרת הרבה יותר מה היא אוכלת מבחינת סוכר.
מכיוון והיא אוהבת עוגות וקשה לה בלי, ניסיתי לאפות עוגות דלות סוכר בעזרת תחליפי סוכר לאפייה ושמירה על מרכיבים דלי סוכר, אבל לצערי הנסיונות כשלו כישלון חרוץ! השתמשתי גם בסטיביה לאפייה וגם בתחליף לאפייה על בסיס סוכרלוז (שניהם מאושרי אייל) והקפדתי על כמויות זהות לכמויות הסוכר הרגילות במתכונים הרגילים שאנחנו אופים כבר שנים, אבל העוגות יוצאות חסרות מתיקות כאילו לא שמתי סוכר כלל!
האם הפרסום של "כפית לכפית" הוא פרסום שווא? האם צריך לשנות כמויות? האם התחליפים האלה הם בזבוז זמן ואינם עובדים?
באמת שאני זקוקה לעצה ממישהו שמכיר ויודע...
תודה!!
 

TCH_ma

Active member
ראשית הם עובדים אבל צריכים התאמה, לא כל מה שכתוב בפרסומת נכון
וזה ממש לא 1:1, ישנם גורמים אחרים שמשפיעים על המתיקות במיוחד
בתחליפים על בסיס סוכרלוז, למשווק ידוע מקומי הוחזרו אריזות סוכרלוז
שאמנם מיוצרות בחו"ל אבל אינם שווים אפילי למחצית המתיקות והם אפילו
לא התנצלו כי בישראל הכל מותר.
תכיני עוגת נסיון ותוסיפי סוכרלוז או הממתיק שאת משתמשת בו מעבר ליחס
ההמרה שנרשם, כשתגיעי לכמות הרצויה עשי השוואה לכמות הסוכר שרשומה
במתכון ואז יהיה לך יחס המרה נכון.
אני יכול לאמר לך שעם ספלנדה יש פחות בעיות התאמה והיא גם ממתיק על בסיס
סוכרלוז ניתן לרכוש אותו בארץ ברשת אושר עד בלבד. ז"א שאיכות הממתיקים
שונה מיצרן ליצרן.
יחס המרה בספלנדה הוא כמות הסוכר (במשקל) חלקי 7, כלומר כוס סוכר =210 גר'
לחלק ל-7 הווה אומר 30 גר' ספלנדה. זה היחס בספלנדה וכך אני עובד בלי בעיה.

כל זה לגבי המתיקות, יש עוד בעיות אחרות באפית עוגות עם ממתיקים אבל זה לא
המקום לדון בזה.
 
נערך לאחרונה ב:
ראשית הם עובדים אבל צריכים התאמה, לא כל מה שכתוב בפרסומת נכון
וזה ממש לא 1:1, ישנם גורמים אחרים שמשפיעים על המתיקות במיוחד
בתחליפים על בסיס סוכרלוז, למשווק ידוע מקומי הוחזרו אריזות סוכרלוז
שאמנם מיוצרות בחו"ל אבל אינם שווים אפילי למחצית המתיקות והם אפילו
לא התנצלו כי בישראל הכל מותר.
תכיני עוגת נסיון ותוסיפי סוכרלוז או הממתיק שאת משתמשת בו מעבר ליחס
ההמרה שנרשם, כשתגיעי לכמות הרצויה עשי השוואה לכמות הסוכר שרשומה
במתכון ואז יהיה לך יחס המרה נכון.
אני יכול לאמר לך שעם ספלנדה יש פחות בעיות התאמה והיא גם ממתיק על בסיס
סוכרלוז ניתן לרכוש אותו בארץ ברשת אושר עד בלבד. ז"א שאיכות הממתיקים
שונה מיצרן ליצרן.
יחס המרה בספלנדה הוא כמות הסוכר (במשקל) חלקי 7, כלומר כוס סוכר =210 גר'
לחלק ל-7 הווה אומר 30 גר' ספלנדה. זה היחס בספלנדה וכך אני עובד בלי בעיה.

כל זה לגבי המתיקות, יש עוד בעיות אחרות באפית עוגות עם ממתיקים אבל זה לא
המקום לדון בזה.
הערה צדדית: לתשומת לבכם: שופרסל מוכרים תחת השם "סוכרלוז" מוצר שמכיל כ 84% סוכר כהלי בשם אריתריטול.
 

קבצים מצורפים

  • קצת סוכרלוז.png
    קצת סוכרלוז.png
    KB 137.1 · צפיות: 1

ויוי 25

Well-known member
עדיף מנה של פרי אחד מדי יום, ולוותר על דברי מאפה מכיוון שהבצק מאוד מקפיץ את רמת הסוכר בדם מקשה את איזון הסוכר במהלך היממה.
לצערי יצא לי להיפגש בבי"ח עם אנשים שלא הקפידו על דייאטת פחמימות וכתוצאה מכך נגרם להם נזק -
שהביא לקטיעת כף הרגל הסוכרתית.
חשוב להיות מאוזנים ככול האפשר ולהיצמד לתפריט דל פחמימות שעליו המליצה הדייטאנית.
רק בריאות !
 
למעלה