כמה שאלות בנוגע לדררה ירוקה

shaharez

New member
כמה שאלות בנוגע לדררה ירוקה

קניתי לחברה שלי דררה ירוקה או ירוק (עוד לא יודעים אם זה זכר אונקבה)התוכי אמור להיות בן שבעה חודשים כמו שנאמר לי בחנות. ויש לי כמה שאלות 1.יש לו קרחת קטנה בראש זה טבעי כי בחנות אמרו שככה הוא נולד ושזה גודל זה נכון? 2. התוכי כל הזמן מסתובב במעלה הכלוב סביב עצמו ויוצר לעצמו שריטות על המקור עם הכלוב זה טבעי? 3.התוכי אצלנו כבר מאתמול בצהריים אבל הוא עדיין נורא עצבני וצורח על כל מי שמתקרב אליו כמה זמן לוקח להם להתרגל והאם זה טבעי שהוא עדיין בקריזה? 4.איך אפשר להרגיע אותו וליצור אווירה יותר רגועה בשבילו? ובכלל מה עוד אנחנו אמורים לדעת לגביו? זה תוכי נוח ? יש לו כושר דיבור? הוא נוח לילדים? תודה מראש שחר
 

chuchi46

New member
ממה שאני יודעת...

אני לא אענה על כל השאלות, כי אני לא מבינה מספיק בתחום, אבל... תמיד צריך לנסות ולעזור =] 1. עד כמה שאני יודעת זה טיבעה וזה יגדל. 2. לאיודעת. 3. זה טיבעי שהתוכי עדיין בקריזה. התוכי פראי או האכלת יד (בעיברית- אתם יכולים להחזיק אותו על היד בלי שהוא יעוף או לא?). לפי דעתי יקח לו כמה ימים לפחות להתרגל לבית החדש... 4. לאיודעת איך אפשר להרגיע אותו, אבל לא נראה לי שכדאי לעשות על ידו הרבה רעש, כדאי לשבת איתו כמה זמן כל יום, אולי גם לנסות להאכיל אותו מהיד, אני חושבת שזה גם יעזור לו להתרגל לבית החדש... מה עוד אתם אמורים לדעת? לאיודעת XP תוכי נוח? עד כמה שאני הבנתי דררה הוא תוכי לא כל כך נוח... הוא עושה יחסית הרבה רעש, והוא פחות חברותי ונחמד מרוב התוכי... אגב, בנשיכות הוא גם יכול לפצוע... אבל אפשר ליצור איתו קשר מדהים, ממש כמו כל תוכי אחר כשהוא האכלת יד ונותנים לו את היחס הנכון. כושר דיבור? כמעט אף פעם... נוח לילדים? תראה את תחילת התשובה ל4 ותחליט בעצמך... מקווה שעזרתי במשהו, סיון.
 

shaharez

New member
תודה סיון

עוד מישהו יכול לעזור? האם כדאי להחזיר את הבחור ולקחת תוכי יותר רגוע משהו בסגנון קוקטייל או משהו ?
 
עוד הפעם השאלה הוא האכלת יד

אם הוןא האכלת יד הוא ירגע אפשר להנות איתו מאוד אגב אני מדבר מנסיון עם דררה האכלת יד שהייתה פוצעת אותי ואפילו מורידה לי דם עד שיתרגלה אליי אבל שוב זה תלוי באופי התוכי למרות שאומרים שם דררות זה בא לפי מצבי רוח עכשיו נחזור לעיקר אם הוא האכלת יד מוחתם יש מצב שתצטרכו המון לעבוד איתו אם הוא פרא תצטרכו להניח לו לנפשו בכלוב לתת לו אוכל ומים ולהנות ממנו מרחוק וכמובן שעדיף להביא לו בת זוג רק אם הוא פרא בכל מקרה לגבי ההחלפה לתוכי אחר לפי דעתי עדיף כי דררה לא הכי מומלצת כתוכי ראשון למרות שיש כאלה שיגידו שכן אגב יש סוגים כמו ותוכון או קוקוטיל או אפילו קווקאר מאוד ידידותי ממני עומר.
 

chuchi46

New member
נחמד לקרוא תודה =]

אני שאלתי את המגדל שמכר לנו את התוכי (יבחושון
) והוא פשוט אמר שדררות הם ממשפחה של תוכים שפחות חברותיים וידידותיים... הוא אמר שפשוט לקוקטלים יש אופי יותר נוח, הם פחות נושכים, פחות קריזות ויותר זוכרים את הבעלים, כך שבמקרה הזה השיקול הוא יותר כלכלי... גם צריך לזכור שקוקטייל יותר קטן מדררה, פרט קטן אבל יכול להיות משמעותי. כמובן אם הדררה שלך פראי אז אני לא חושבת שיש איזו פואנטה בלהחליף אותו בתוכי ידידותי יותר, הרי כך או כך התוכי לא ממש עם אנשים... גם אם הדררה אמור להיות האכלת יד של אדם יחיד אפשר ליצור איתו קשר משגע, וגם אני לא חושבת שכדאי להחליף. אם התוכי אמור להיות שלך ושל עוד אנשים (להיות איתם במגע) אז אני חושבת שעדיף להחליף... אני לא יודעת, לי יש קוקטייל מדהים ואני מאוד מרוצה ממנו, ולמישהו שאני מכירה יש דררה נהדרת שהתפתח בינו לבין הבעלים קשר נהדר. בשורה התחתונה, תתיחס לכל מה שכתבתי כאן ותחליט מה הכי מתאים לך.
 

שובבבב

New member
לשחר

לי יש דררה ירוקה (צ`יקו) ויש לי אותו כמעט חודשיים והוא כרגע כבן 10 חודשים ואני ממש נהנה ממנו הוא אולי צורח בטירוף אבל זה סביר אבל אפשר לעשות לו חושך והוא נשאר שקט ואצלי כל בוקר אני פותח לו את הכלוב והוא ישר יוצא והוא עולה על הכלוב מבחוץ והוא נשאר כל היום על הכלוב ומתי שאני רוצה לשחק איתו אני בא וקורא לו והוא מתקרב אלי ועולה לי על האצבע ומתי שהוא רוצה לאכול או לשתות הוא נכנס לכלוב לבד ואוכל או שותה ועולה בחזרה למעלה מחוץ לכלוב ומתי שמתחיל להחשיך בחוץ הוא לבד נכנס לכלוב תופס את הפינה שלו ומתחיל בתנומה.. איציק..
 
למעלה