איזה יופי!!! ממש היה צורך בפורום כזה

AEMMILY

New member
איזה יופי!!! ממש היה צורך בפורום כזה

אז קודם כל שיהיה בהצלחה.

שנית, הורי מבוגרים וחולים.
לאבא שלי יש 22 שעות סיעוד ולאמא שלי רק 9.75.
אנחנו בתהליך הגשת החמרה וזה יטופל.

הבעיה שברצוני להעלות:

אמא אחרי אירוע מוחי (2005) ושדה הראייה שלה נפגע.
עם השנים המצב החמיר וכעת היא במצב שקיבלה תעודת עיוור.

להפתעתי הרבה גיליתי שמי שמתעוור אחרי גיל פנסיה אינו זכאי לדמי ליווי.
במילים אחרות, אמא שלי נידונה למאסר עולם כי ללא מלווה היא לא יכולה לצאת מהבית.

יש פה מישהו במצב דומה או אולי אתם מכירים מישהו במצב דומה?

יש לכם עצה טובה עבורי?

אותי העניין כל כך מקומם שאני מתכוונת להתחיל מלחמת חורמה עם הגורמים האחראיים.

יש פה מישהו במצב דומה או אולי אתם מכירים מישהו במצב דומה ?
 
אמילי חן חן על הברכות וברוכה הבאה

כאמור ברוכה הבאה לפורום
את מעלה נקודה חשובה - מבחינת המדינה כל מי שהופך נכה / עיוור / סיעודי אחרי גיל הפנסיה לא זכאי לקצבאות השונות שהיה זכאי להם אילו הנכות הייתה פוקדת אותו לפני גיל הפנסיה זה לא כולל רק דמי ליווי לעיוור כמו במקרה שלך אלה גם קצבת נכות קצבת שירותים מיוחדים קיצבת ניידות וכדומה.
לשיטתה של המדינה/ביטוח לאומי חוק הסיעוד מעניק במקרה שנבדקה ונמצאה מוגבלות תפקודית לקשיש, תמיכה של שעות מטפלת בבית, ו/או מועדון או השתתפות במימון עובדת זרה במידה וקימת זכאות בניקוד לרישיון לעובדת זרה, מה שלדעת המדינה עונה על צרכי הנכה / עיוור / סיעודי שגילו מעל גיל פנסיה - ואין לדעתם צורך בתמיכה כספית נוספת מקבילה.
(חשוב אגב לדעת שמי שמקבל קיצבה כזו כיוון שנכותו החלה לפני גיל הפנסיה יכול להמשיך לקבל את הקצבה עד 120 שנה אם יבחר כך ויוותר על הגשת בקשה לזכאות לחוק סיעוד - וכמובן ברוב המקרים עדיף לעשות כך).
ההחלטה הזו - צודקת או לא שורשיה בהצדקה לחוק הסיעוד שבמקור נקבע בין השאר כיוון שקשישים סיעודיים נכים וכו' שהיו מקבלים קצבאות מהמדינה - נעשקו ע"י קרוביהם שראו בהם מקור הכנסה לקחו את כספיהם והשאירו אותם בחסך טיפולי מוחלט. באה המדינה וניסתה ליצור מנגנון שלא נותנים כסף לנכה מעל גיל פנסיה אלה יפנו את התקציב למתן שירותים - מטפלות וכו' - דרך חברות סיעוד שאז ברור להם שהכסף הולך אך ורק לרווחת הקשיש ולטיפול בו.
כמובן שכמו בכל תקנות שמטרתם צודקת וטובה נוצרו עיוותים חדשים - ונמצאו גם דרכים עקומות לעקוף את זה - ותוקנו תקנות מתקנות וכן הלאה אבל לא נכנס כאן עכשיו לכל ההיסטוריה של חוק סיעוד.
לסיכום יש אנשים שנתקלתי שהנם במצב דומה - לא שמעתי על פתרון בו נכנעה המערכת - כיוון שזה כרוך בשינוי החוק/תקנות.
אם יש מי שהצליח לכופף את המערכת/ביטוח לאומי בנקודה זו - אשמח לשמוע :)
לעניינך - יש לכם 22 שעות לאבא - הגשתם החמרה לאימא ואולי תקבלו 19 שעות בשבילה - זה המון שעות טיפול !!!! צריך להספיק גם לליווי אימא ואז תהיה בזה הקלה ניכרת על "גזר הדין של מאסר עולם".
ולסיכום הסיכום - מאיזה מוצא אימא ואבא (את יכולה לענות לי על זה בפרטי אם את בוחרת) - אני שואל כי ישנם אנשים שזכאים לשעות סיעוד נוספות מקרן שואה ולא מודעים לזה - כלומר גם יוצאי לוב אלג'יר ותוניס למשל.
ואם לא יספיקו השעות לטיפול ולליווי - אז שקלתם עובדת זרה !!! ?
ואם את רוצה מידע במה כרוכה החזקת עובדת זרה - איך כמה ולמה - תשאלי ונענה
בהצלחה
 

AEMMILY

New member
תודה על תשובתך המפורטת

כן, לצערי אני יודעת שיש הרבה חוסר צדק ואימי בטח לא היחידה שסובלת מכך.

למצב הורי: אמא מרומניה אבא מעירק
גם אני מקווה שיאשרו לה את החמרת המצב.
הבנתי שביטוח לאומי לא מכיר בעיוורון כהחמרת מצב, לכן כעת עלי לרוץ איתה לכמה וכמה רופאים ולהמציא אישורים על מצבה, דבר שאני עושה באהבה רבה, למרות שגם לי יש משפחה, עבודה, והזמן רץ.....

המצב של אמא החל כאמור ב 2005. שדה הראייה האחרון שהיא עברה היה ב 2007.
וכעת, ב סוף 2013
אני בטוחה שהיא לא יחידה בסיטואציה זו ואני מצידי בהחלט אעשה כל שביכולתי ע"מ לשנות דברים - וכן, אני לא נבהלת כל כך מהר גם אם העניין יצטרך להגיע לכנסת.

לילה טוב.
 
בבקשה ובכייף

אימא מרומניה - האם הייתה על אדמת רומניה בזמן כיבוש נאצי ?
ביטוח לאומי אכן לא מכיר בעיוורון כהחמרת מצב - אבל זה בהחלט יתמוך ויצטבר אם יש מוגבלויות נוספות, אני רואה וסמוך ובטוח שאת לא מוותרת בקלות - אז מצוין !
בהצלחה בשינוי - !
אני אגב מתוך ניסיון - חושב שההפרדה לחוק סיעוד אכן נחוצה על כל העוול שלה כאמור בגלל עושק קשישים סיעודיים ע"י קרוביהם - שבטח לא עולה על דעתך אבל נפוץ הרבה יותר ממה שאת יכולה לתאר. עם זאת אם היית נלחמת לדחות את הגיל בו מקבלים חוק סיעוד ל 70 למשל (וההבחנה בין אישה לגבר מיותרת לדעתי) - היית תורמת להרבה אנשים במדינה. אז בהצלחה :)
 
למעלה