חצילים קלויים, האם אפשר לקלות בתנור?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פורסת, מושחת בשמן עם תבלינים ולגריל. בהגשה מפזרת שום ופטרו/כוסברה.
אני מושח בשמן זית משני הצדדים ומטגן על מחבת פסים.

היתרון הוא של כמות שמן מזערית כמו באפייה אבל טעם של חציל מטוגן שנוצר מהטיגון בטמפרטורה הגבוהה של השמן שלא ניתן להגיע אליה באפייה בתנור.
 

AVIKO13

Well-known member
ואיך לעשות את זה..
תודה מראש!!!
בקשה
 

vered1111

New member
אני קולה רק בתנור. מחוררת את החצילים עם סכין חדה בכמה מקומות ושמה על תכנית גריל, בחלק העליון של התנור. הופכת אותם אחרי חצי שעה בערך.
 

צליליתה1

Well-known member
אני קולה את החציל שלם, בקליפה, על מחבת פסים ישנה.
יוצא טעם של קלוי על האש בלי ללכלך כיריים.
 

AVIKO13

Well-known member
אני קולה את החציל שלם, בקליפה, על מחבת פסים ישנה.
יוצא טעם של קלוי על האש בלי ללכלך כיריים.
איך את יודעת מתי לשנות צד ? כלומר, שנקלה מספיק
האם את קולה משני צדדים או מארבעה צדדים ( זאת אומרת יש למעלה יש למטה ויש עוד שני צדדים מרגע שהתחלתי )
 

צליליתה1

Well-known member
איך את יודעת מתי לשנות צד ? כלומר, שנקלה מספיק
האם את קולה משני צדדים או מארבעה צדדים ( זאת אומרת יש למעלה יש למטה ויש עוד שני צדדים מרגע שהתחלתי )
לפי העין. כשזה נראה חרוך אני הופכת. אפשר גם ללחוץ קצת עם אצבע לוודא שרך. (זהירות, זה חם!).
אני הופכת לפי צורת החציל, משתדלת מכל הצדדים. אבל לא היסטרי. החום מבשל את כל החציל מפנים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
איך את יודעת מתי לשנות צד ? כלומר, שנקלה מספיק
האם את קולה משני צדדים או מארבעה צדדים ( זאת אומרת יש למעלה יש למטה ויש עוד שני צדדים מרגע שהתחלתי )
לגבי קליית חציל שלם יש פטנט עוד יותר טוב.

  • צולים את החציל על אש גלוייה דקה מכל צד (לחציל יש לפחות 8 צדדים).

  • מעבירים את החציל/חצילים לכלי זכוכית ומכניסים למיקרו. אצלי זה בערך 8 דקות על עצמה מירבית.

  • בדקה מכל צד על אש גלוייה החציל מספיק להחרך מעט ולקבל את הטעם המעושן אבל זה פרק זמן קצר מדי כדי להתחיל נזילות וללכלך את כירת הגז.
    אחרי ההשלמה במיקרו הוא יוצא רך לחלוטין.
 

AVIKO13

Well-known member
לגבי קליית חציל שלם יש פטנט עוד יותר טוב.

  • צולים את החציל על אש גלוייה דקה מכל צד (לחציל יש לפחות 8 צדדים).

  • מעבירים את החציל/חצילים לכלי זכוכית ומכניסים למיקרו. אצלי זה בערך 8 דקות על עצמה מירבית.

  • בדקה מכל צד על אש גלוייה החציל מספיק להחרך מעט ולקבל את הטעם המעושן אבל זה פרק זמן קצר מדי כדי להתחיל נזילות וללכלך את כירת הגז.
    אחרי ההשלמה במיקרו הוא יוצא רך לחלוטין.
נשמע מוצלח
האם אתה נותן לו להתקרר אחרי שיוצא מהמיקרו ?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נשמע מוצלח
האם אתה נותן לו להתקרר אחרי שיוצא מהמיקרו ?
תלוי מה השימוש.

אם הוא מיועד להגשה עם טחינה למשל הוא נפתח לשניים בעודו חם, מקבל מקלחת של טחינה ומוגש בעודו חם.
אם אני מתכוון להשתמש ב"בשר" שלו לצורך ממרח חצילים אתן לו להתקרר לפני ריקונו.

אגב חציל בכל מצב עובר מצויין מקפיא אז ממליץ כי אם כבר אתם מטגנים או אופים פרוסות דקות או שמרככים חצילים שלמים להכין כמות כפולה או משולשת ולהקפיא.
אצלי במקפיא יש תמיד שקיות עם פרוסות חצילים, בשר חציל להכנת ממרחים ואפילו חצילים שלמים.
 
גם אני קולה רק בתנור ומחוררת כנ"ל. בעבר עשיתי זאת בגריל אבל בשנים האחרונות הבנתי שזה מעולה גם ואפילו יותר, בתנור.
שמים כמובן על נייר אפייה (רצוי 2 דפים) או על נייר כסף, באמצע התנור, חום די גבוה, הופכים כאשר רואים שהקליפה שרופה ועל סף היסדקות. מתקבלים בדיוק הריח והטעם כאילו קלינו על אש פתוחה, בלי כל הלכלוך. ולמי שהתבלבל - חציל קלוי הוא חציל בשיטה שונה מאשר חציל מטוגן, ומשמש להכנת מאכלים בטעם שונה לגמרי.
 

סגליתש

New member
אורני,
את שמה בתנור על פונקציה של גריל או על פונקציה של תנור (חימום עליון תחתון)?
אם זה חימום עליון תחתון - האם "חום גבוה" את מתכוונת ל- 220 מעלות או יותר?
תודה מראש על ההסברים
 
אורני,
את שמה בתנור על פונקציה של גריל או על פונקציה של תנור (חימום עליון תחתון)?
אם זה חימום עליון תחתון - האם "חום גבוה" את מתכוונת ל- 220 מעלות או יותר?
תודה מראש על ההסברים
בעבר בגריל ובשנים האחרונות בפונקציה של תנור חום עליון ותחתון. זה מבטיח שהחציל ייקלה היטב מבחוץ וגם יהיה מספיק עשוי מבפנים. דבר חשוב במיוחד כשהחצילים עבים יותר או כשמשתמשים בחצילי בלדי בעלי קפלים. בדרך כלל 200-210 מעלות אבל זה די תלוי בתנור שלך. נסי ותרגישי כמה צריך. בהצלחה!!
 
למעלה