מחפש מתכון לבצק עוגיות פרווה

בצק בסיסי לעוגיות פשוטות (אני מתכוון להדביק עליהן תוספות או למלא במרכז בריבה).
בבקשה - זה בצק פריך ואי אפשר משמן אלא רק מרגרינה לצערי או חמאה.
לא יודעת אם תמצא אבל למותג שופרסל היה ולפעמים עדיין אפשר למצוא - מרגרינה בטעם חמאה.
בשונה ממחמאה הדוחה לטעמי, יש לה טעם נפלא וכמות זעומה ביותר של שומן טראנס.

2.25 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים (או ביצה שלמה)
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגוררת
יש במתכון גם קורט מלח אבל אני מוותרת
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה

אפשר להוסיף את אחת התוספות האלה - 1/2 כוס שומשום/פרג/בוטנים קלויים וגרוסים גס/ אגוזים קצוצים או טחונים

שמים הכול בקערה, חותכים את החמאה לקוביות בינוניות ומוסיפים, מאחדים ולשים עד לקבלת בצק נעים, רך וחלק. להיזהר מלישת יתר.
אני אוהבת לשים הכול במעבד מזון ולעבד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה ומתגבש לגוש אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.
מהבצק הזה אפשר להכין עוגיות במכונה או לרדד ולקרוץ לצורות בעזרת חותכן.
משחררים את העוגיות בעדינות כשהן חמות אבל משאירים אותן בתבנית עד לקירור מלא. לא להיבהל מזה שהן רכות בתחילה. עם הקירור הן מתקשות והופכות פריכות.
והן בהחלט מתאימות לאפייה כעוגיות פרח עם ריבה.
בהצלחה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בבקשה - זה בצק פריך ואי אפשר משמן אלא רק מרגרינה לצערי או חמאה.
לא יודעת אם תמצא אבל למותג שופרסל היה ולפעמים עדיין אפשר למצוא - מרגרינה בטעם חמאה.
בשונה ממחמאה הדוחה לטעמי, יש לה טעם נפלא וכמות זעומה ביותר של שומן טראנס.

2.25 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים (או ביצה שלמה)
כף תמצית וניל
כף קליפת לימון מגוררת
יש במתכון גם קורט מלח אבל אני מוותרת
200 גרם חמאה או מרגרינה קרה

אפשר להוסיף את אחת התוספות האלה - 1/2 כוס שומשום/פרג/בוטנים קלויים וגרוסים גס/ אגוזים קצוצים או טחונים

שמים הכול בקערה, חותכים את החמאה לקוביות בינוניות ומוסיפים, מאחדים ולשים עד לקבלת בצק נעים, רך וחלק. להיזהר מלישת יתר.
אני אוהבת לשים הכול במעבד מזון ולעבד לקבלת בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה ומתגבש לגוש אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.
מהבצק הזה אפשר להכין עוגיות במכונה או לרדד ולקרוץ לצורות בעזרת חותכן.
משחררים את העוגיות בעדינות כשהן חמות אבל משאירים אותן בתבנית עד לקירור מלא. לא להיבהל מזה שהן רכות בתחילה. עם הקירור הן מתקשות והופכות פריכות.
והן בהחלט מתאימות לאפייה כעוגיות פרח עם ריבה.
בהצלחה.
המון תודה.

ינוסה.
 

עדיקים

Active member
תודה לכולן על הרעיונות לעוגיות על בסיס שמן תמיד מחפשת מתכון שאוכל להכין שיהיה פרווה אחלה רעיונות הבאתן כאן.
 
למעלה