שאלה בנושא משמורת בלידית או משותפת

שאלה בנושא משמורת בלידית או משותפת

אני גרוש טרי. בהתחלה סיכמנו על משמורת משותפת. יש לנו בן אחד בלבד בגיל שש. הסכום שנקבע כמזונות ילד הינו 1400 שח הכוללים בין היתר צהרון ושני חוגים.
מאחר ושנינו רוצים קודם כל את טובת הילד, הגענו למסקנה שעדיף משמורת בלעדית של האמא מאחר והוא מעדיף לישון בביתו ושהוא קשור יותר לאימו.
מה המשמעות מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות?
מה הפרוצדורה? האם יש צורך בהתערבות עורך דין?
ראוי לציין שהתגרשנו ברבנות ובצורה חלקה ללא עורכי דין ובהסכמה משותפת.
 
ועוד תוספת קטנה וחשובה

הבן שלי מאוד אוהב אותי ואני אוהב אותו הכי בעולם.
דבר נוסף. גרושתי אומרת שאומרים לה שאין תוקף משפטי להסכם שנקבע ברבנות ושצריך ללכת לעורך דין כדי שיטפל בזה. לא נראה לי הגיוני ולא מבין מה הקטע ולמה היא מתעקשת...
 
הסכם גירושין חייב להיות מאושר בבית המשפט לענייני משפחה

או בית הדין הרבני. בעיקרון הוא לא חייב להיות עשוי בידי עורך דין אבל לרוב האנשים מהשורה אין את הידע להכין הסכם כזה שיעבור בית משפט. זאת ועוד, ייתכן שעכשיו הכל בסדר ואתם מסכימים בינכם אבל בעתיד תהיה בינכם מחלוקת, ההסכם שלכם לא מתייחס לסיטואציה הזאת, ותמצאו את עצמכם בעימות משפטי קשה ויקר.

לגבי גובה המזונות, לילדים מעל גיל 6 בית המשפט העליון קבע שסכום המזונות יחושב לפי היחס בין זמני השהות אצל כל הורה והיחס בין הכנסות ההורים. כך שאם הילד יהיה רוב הזמן אצל האם וההכנסות שלכם בערך שוות, תצטרך לשלם כמעט כפול.

בנימה יותר אישית, אל תוותר על הילד כל כך מהר. זאת לא טובת הילד לגדול בלי אבא. כרגע הוא עוד מתאושש מהזעזוע של הגירושין. תן לו זמן. בקרוב מאד תרצו לעשות כל מיני פעילויות של אב ובן ותגלה שאתה לא יכול. כמו לצאת לטיולי קמפינג, ללגת לגלוש, לצאת לטיולי אופניים, לצאת לצפות במטאוריטים וכו'. תחשוב טוב. ואני אומר לך את זה מניסיון. ככל שיגדל, הוא ירצה להיות איתך יותר ויותר.
 
אני יודעת שזה לא מה ששאלת אבל אם תרשה לי, הייתי רוצה להעיר

אני חושבת שהגישה שלך לא נכונה ואתה צריך להתמקד בשיפור הקשר עם הילד. אם היית בא ואומר שאין לך עניין בקשר עם הילד, הייתי אומרת לך שלם על ההוצאות שלו ותהיה אבא של כל סופ"ש שני. אבל אתה כן רוצה קשר עם הילד ופועל הפוך ממה שאתה רוצה.

גיל 6 הוא גיל כשבאמת הילדים קשורים מאד לאמא. זאת ועוד, אצל רוב הזוגות הנשואים, חלוקת התפקידים בטיפול בילדים מוטה יותר לכיוון האשה. לא שופטת ולא מבקרת, רק מתארת מצב קיים. אחרי הגירושין הרבה גברים צריכים לעסוק בהרבה אספקטים של טיפול בילדים שקודם לקחו כמובנים מאליהם. כי האשה עשתה. הצד השני של אותה מטבע, הילדים רגילים שאמא עושה א, ב, ג ואבא עושה ד, ה, ו. עכשיו גם אמא וגם אבא עושים א' עד ו' וזה משנה סדרי עולם. ולילדים לא קל עם שינויים כאלה.

אני לא יודעת בדיוק איך הרצון של הילד לעבור לאמא בא לידי ביטוי, אם זאת רק העדפה או מצוקה אמיתית, כמה זמן אתם גרושים ואיזה צעדים עשית, אם בכלל להתקרב לילד. יכול להיות שכבר הגעתם למצב בלתי הפיך כשהילד במצוקה. אין לי מושג. האם קיבלת חוות דעת של איש מקצוע? גם אל תשכח שהוא לא ישאר בן 6 וככל שיגדל, תפקיד ההורים ישתנה והוא יהיה פחות תינוקיל'ה של אמא ויותר ויותר גבר צעיר. לטוב ולרע.

בכל מקרה, אם החלטתך לשנות זמני שהות היא סופית, אז ההליך פשוט. מגישים בקשה לבית המשפט שקרוב לוודאי שיאשר. מדובר במסמך בן דף אחד שעו"ד לא אמור לקחת הרבה כסף להכין. המזונות שאתה משלם יעלו לסביבות 2,500 ש"ח.
 
למעלה