"אַתְרַח`סיס"- סיפור המבול האכדי

שיבולית

New member
משעשע ../images/Emo13.gif

רק מה שאברהם יכל לשמוע על המבול ממקור ראשון - נוח... תמיד משעשע אותי לקרוא סיפורים מקבילים וסיפורים שמבוססים על...

shushu10

New member
המבול הזה יותר מוצא חן בעיני

הוא יעיל ומזורז. חבל על נח ומשפחתו שישבו בתיבה מעל חודש ימים, משתי סיבות: 1. רק לחשוב על המחנק והריחות שהצטברו שם עם הזמן. 2. עובדה שאפשר לגמור עולם גם בשבוע (כנגד ימי הבריאה).

shushu10

New member
טעות שלי !

נח וכל החברה ישבו בתיבה שנה ועשרה ימים לפי התנ"ך.

arandiera

New member
טעות של העורך, לא שלך

נח ומשפחתו היו בתיבה, 40 יום, 40+50 יום, או חמישים יום, תלוי איך את סופרת. איך הגעת לשנה ועשרה ימים? בסיפור המבול בבראשית משמשים שני נוסחים של סיפור המבול, בכל אחד מהם מספר הימים שונה, והעורך מנסה לעשות סדר בבלגן, מה שיוצא זה מניין ימים משתנה ומבלבל. לא טעית, התבלבלת ובצדק, אי אפשר באמת לדעת כמה זמן הם היו בתיבה. (הפתרון ההרמוניסטי של: 40 יום ו40 לילה נמשך המבול ואחר כך הם נשארו בתיבה עד שהמים נעלמו לא באמת עובד, צריך לאנוס את הטקסט בשביל זה).

shushu10

New member
הטעות היא שלי!!

פרק ז' פס' יא בשנת שש מאות שנה לחיי נח בחדש השני בשבעה עשר יום לחדש ביום הזה נבקעו כל מעינות תהום רבה וארבת השמים נפתחו; פס' כב' - ויגברו המים על הארץ חמשים ומאת יום פרק ח' פס' ד' - ויחסרו המים מקצה חמשים ומאת יום; ותנח התבה בחדש השביעי בשבעה עשר יום לחדש על הרי אררט; פס' יג' - ויהי באחת ושש מאות שנה בראשון באחד לחדש חרבו המים מעל הארץ.. ובחדש השני בשבעה ועשרים יום לחדש יבשה הארץ ובהמשך - צא מן התבה ... נשאלת שאלה חשבונית - נח היה בן 601 שנה כשיצא מהתבה , נוסיף לזה שלש מאות שנה וחמשים שנה (בסוף פרק ט') = צ"ל 951 שנה. נכון? איך זה שבפסוק האחרון בפרק נאמר - ויהיה כל ימי נח תשע מאות שנה וחמשים שנמה וימת; . לאן נעלמה שנה שלמה מחייו של נח?

למעלה