אאאאאהההההההההההההההההההההההההההההה

justme007

New member
אאאאאהההההההההההההההההההההההההההההה

יום קשה עבר עליי. מהצהריים אני רק נושכת את השפתיים כדי לא לבכות וגם כנראה פיתחתי עור של פיל שהצלחתי לא להראות שום רגש היום. אחותי נחתה היום בארה"ב אחרי ש12 שנה היא לא הייתה בארץ. הקטע הוא שאמא שלי ממש חיכתה לה שהיא תבוא. אבל שהיא באה היא לא זיהתה אותה. לא ממש ציפיתי לזה, כי אמא כל הזמן מדברת איתה בטלפון ושואלת אותה: "מתי את באה?". איך לא חשבתי שאחותי השתנתה ושאמא לא תזהה אותה. כמה שיקרתי היום, אם הייתי פינוקיו נראה לי שהאף שלי היה מגיע לסין אם לא לירח. בהתחלה לא ככ הבנתי, כי שאחותי חיבקה את אמא אז אמא חיבקה אותה בחזרה אבל לקח לי קצת זמן להבין שאמא חושבת שהיא "אורחת". הכל התחיל שאמא חיבקה את אחותי הקטנה והביאה לה נשיקה, ואז היא באה אליי ואמרה לי: "גם לך מגיע נשיקה ילדה חמודה שלי". אז אמרתי לה: "ומה עם תמי? היא באה מרחוק". אז יודעים מה אמא אמרה: "מי זאת תמי?" הצבעתי על אחותי שבשלב זה התחילה להחליף צבעים, אז אמא אמרה את הנוראי מכל: "גם לי יש בת שקוראים לה תמי" - אני כותבת את זה עכשיו ונחנקת כי התאפקתי ככ לא לבכות, התאפקתי ככ להיות חזקה בשביל אחותי. כולנו העמדנו פנים שלא שמענו - אחותי ממש בהלם, אין לה מושג מה זאת המחלה הזו - הדפסתי לה את החוברת שהכנתי ורציתי לתת לה ממזמן, מקווה שזה לא יעציב אותה. מאוחר יותר אבא שלח את אמא לבקש שאחתוך לו מילון: אז אמא אומרת: "אבל מה עם האורחת, תביאי לה גם" - ניסיתי לומר לה שוב ושוב ושוב שזאת הבת שלה שזאת תמי, אבל היא לא ממש זוכרת. מאוחר יותר יצאנו להחזיר את אחותי והבן שלה הבייתה ותמי באה איתי, אז היא שאלה אותי על המחלה של אמא. שיקרתי ככ היום, ניסיתי להסביר שתמי השתנתה ושהיא עם כיסוי ראש ושהיא התבגרה ככ הרבה שבקושי אני מזהה אותה - אבל שאלוהים יעזור לנו וישלח לנו נס. היום זה היה רק היום הראשון, אני מאוד מקווה שהימים הבאים יהיו פחות קשים ושאמא תזכור את הבת שלה. יום מאוד עצוב לי

קורנית

New member
חמודה

חיבוק ממני. לא שזה עוזר.... לדעתי זה בא וחוזר, כלומר - היא תזכור, ותשכח, ותזכור שוב... ככה זה אצלנו, בכל אופן. הכי גרוע זה כשהיא נזכרת, ומבינה שלא הכירה אותי.... אז היא נהיית עצובה, ובוכה, ורוצה למות. אין, אין ניחומים במחלה הזאת

פנטזי1

New member
justme 007

זה בודאי לא ינחם אותך אבל הסיפור שלך מאוד מזכיר לי את הספור שלנו. אחי לא היה בארץבערך 15 שנה ,לפני 4 חודשים הוא הגיע עם אשתו,אבי גם לא הכיר אותו ושאל אותו אולי הוא מכיר את הבן שלו שגר גם באמריקה.הוא היה כאן כמה ימים ואבא שלי לא קלט שזה הבן שלו .זה היה נורא עצוב ,אחי ידע שהמצב של אבי לא טוב אבל הוא בכל זאת קיווה שהוא יכיר אותו,הוא היה בשוק שהוא ראה שהוא לא זוכר אותו ולא מזהה.היום אבי במוסד לחולי אלצהיימר וכשאני באה לבקר אותו הוא מזהה אותי,הוא גם קורא לי בשמי וגם אומר שאני הבת שלו.בכל זאת מי שהוא ראה באופן קבוע נשאר לו בזכרון .כן זה עצוב מאוד ,כשאני רואה את האנשים במוסד ,מה המחלה עשתה להם אני מבקשת רק דבר אחד -לא להגיע למצב הזה.

ענתי44

New member
ג'סטמי007 ../images/Emo24.gif

סבא שלי ז"ל, אבא של אמא, מת בשיבה טובה ובצלילות דעת נדירה, ובכל זאת יום אחד בן דודה שלי חזר מחו"ל ומאחר ונכנסה שבת ולא היתה אפשרות לנסוע לאילת הוא הגיע אלינו לשבת. ובדיוק סבא וסבתא שלי היו, סבא שלי התעורר משינה ואמא אמרה לו " תראה לי בא" וסבא שלי אמר לו " אני מכיר אותך אתה מנווה שאנן" ( המקום שסבא וסבתא התגוררו כשילדיהם היו קטנים. קל וחומר אמא שלך, שלא ראתה את הבת שלה המון שנים ושאין לה את היכולות לתפוס שזו אותה אישה. שזו בתה. בשר מבשרה. אבל היא אוהבת אותה כי היא ציינה שגם לה יש בת באותו שם.אני מקווה שהיא תצליח להכיר את אחותך ואם לא אז עם כל הצער והכאב לא נורא. היא תבלה תקופה עם " אורחת" מקסימה שתעריף עליה חום ותשומת לב. וזה החשוב. אלצהיימר מתואר כרחוב מואר שכל פעם פנס אחר נכבה בו לתמיד. עד החשכה והכאוס. אז הפנס של אחותך כבה....עצוב אבל בכל זאת חשוב וטוב שאחותך הגיעה. ליבי ליבי איתה והיא בטח עוברת משבר כואב. אבל היא תתגבר על זה. זה אלצהיימר וזה מה שיש. מאחלת לכם ליהנות, למרות הכל ואולי בגלל מה שקרה, משאר ימי הביקור ולהנציח את זה בתמונות.

שריוש2

New member
מחזקת אותך...

אני חושבת שמה שקרה לאמך טבעי. אני בטוחה שיהיה לאמך איזשהוא רגע של צלילות והיא כן תזכור אותה. כך גם קרה אצלנו. סבתי היתה מבלבלת את אמי עם כל מיני אנשים אחרים שהכירה, וכשהייתה חוזרת לעצמה, ונזכרת שזו בכלל הבת שלה, הדמעות היו מתחילות לזלוג מעינייה ללא הפסקה, במשך דק' ארוכות.

justme007

New member
קמתי בבוקר בוכה עם כל התגובות

לפחות יצא לי הבכי שאתמול משום מה סירב לצאת. אני כל הזמן חושבת איך אחותי מרגישה וככ לא רוצה להיות במקומה. אני באמת שמה לב שאמא מתייחסת אליה אחרת. אם היה לנו "אורחת" אחרת אמא לא הייתה מתייחסת ככה, אמא נותנת לה המון חום למרות שהיא לא מזהה אותה, לדעתי היא מרגישה אליה משהו שהוא מעבר למישהו זר. אני מאוד מקווה שאמא תזכור אותה כמו שאמרתם, אחרת כל הביקור הזה יהיה ממש עצוב ויהיה קשה לאחותי לחזור לחיים נורמלים כשהיא תחזור לארהב מה שעוד מפחיד אותי זה שאבא לא יודע! אבא לא שם לב שאמא לא זוכרת את אחותי ואני ככ מפחדת שזה ישבור אותו. כי אז הוא ממש יכנס להלם ויחשוב שאמא לא שווה כלום יותר אם היא לא מזהה את הבת שלה. אחותי סיפרה לי לפני כמה זמן סיפור, שבדיסני שבאורלנדו (שם אחותי גרה) חטפו ילדה בת 6 ואז סגרו את כל דיסני כדי לחפש אותה, ואז שאנשים יצאו אז בדקו אחד אחד כדי לנסות למצוא את הילדה, אחותי סיפרה לי שצבעו לילדה את השיער ושינו אותה לגמרי ונתנו לה סמי טישטוש ושאמא שלה זיהתה אותה לפי הכפות רגליים. מאז הייתי כל הזמן במחשבה שאמא תמיד זוכרת את הילדים שלה ולא חשוב מה! כמה שטעיתי עם המחשבה הזו... נקווה שהימים הבאים יהיו יותר טובים

אחותך באה לאמא

justme007 יקרה , אכן כואב מאד לקרוא מה שכתבת לגבי אמא שלא מכירה את בתה. כתבה לך מישהי בתגובה שגם אצלם היה כך לאחר שאב לא ראה את בנו 15 שנה. מכאן אנו יכולים ללמוד שבתהליך התקדמות המחלה , האדם החולה מתרגל למה שקיים סביבו ומתחיל לשכוח את העבר. עובדה שאמא שלך ברוך השם , מכירה את כולכם וזה נפלא שהיא זוכרת שיש לה בת בחו"ל. זה היה צפוי לקרות , אך אני חושבת שעלייך לדבר עם אחותך ואני מאמינה שככל שתהיה עם אמא יותר , תחזיק בידה , תהיה קירבה גופנית , זה יחדור לליבה של אמא. גם כדאי שתשב איתה לבד בשקט ללא המולה ולחץ של כולכם , כן תזהה או לא. תוציא אלבום תמונות של הילדות שלה , תראה לאמא תמונות ותגיד לה: הנה אני .... וכן הלאה . אני מאמינה שזה יעזור לאט לאט להבנה של אמא. אם יש בעייה בכך שאחותך גם מאד השתנתה חיצונית , שתשב איתה בנפרד , תוריד את כיסוי הראש ואז אולי היא תזהה. צריך המון!!!! סבלנות והכי חשוב בלי לחץ. אני מאחלת לכם שתדעו להנות ממה שיש, כך גם תגידי לאחותך, היא באה לראות את אמא ואבא וכמובן את כל המשפחה וצריכה למצוא את הכח לשמוח במה שיש. לשמוח בכך שאבא בריא , לשמח אותו , לספר לו דברים ולא להפיל עליו את העניין: כן זיהתה או לא. אסור להתפס לכך , כי אז את וכולם ישר בדכאון. תמצו את הזמן שהיא אתכם לגיבוש משפחתי ובע"ה אני מאמינה שאמא בסופו של דבר תבין שזו בתה. שולחת לכל המשפחה המון כח ושמחה ותקווה , שבת שלום , טובה

justme007

New member
תודה טובה, אני באמת מקווה לטוב

אני אקח את העצה שלך שבת שלום גם לך

ronnyw

New member
משהו בהתייחסות שלך לא מסתדר לי

שלום לך. אימא שלכם חולה. זו עובדה, זה מצב נתון שכל המשפחה אמורה להכיר ולקבל. אחותך היא אחת מהמשפחה, ואמורה לדעת את העובדות כמו שהן, גם אם הן קשות. מתוך דברייך לכל אורך המסרים שעסקו בביקורה הצפוי, נראה לי שאחותך זוכה להתייחסות מיוחדת, כאילו אתם רוצים למנוע ממנה את האמת המרה, כאילו מנסים להקל עליה, לרכך לה... למה? היא אחת מיכן, והיא ממילא זוכה לכל אורך הדרך ל"הנחה" גדולה, כי נמצאת רחוק ומשוחררת מהעול היומ-יומי של הטיפול. אדרבא, שתבין את גודל הבעיה, שתכיר את המציאות הרחוקה ממנה, שתיווכח מה המצב, מה אתם עוברים, איזה כיוונים מתפתחים. לא - חלילה - לעשות לה "דווקא", אבל כן להיות כנים ובוטים, עאפילו עד כדי קבלת שוק. כי זה המצב, וחייבים להכיר בו. ואהיה לא נחמדה ואשאל - למה כל הטרחה בלהזכיר לאימך, להעיק עליה עם עובדות ותמונות? ממילא יום אחרי שאחותך תיסע היא תשכח שוב. לדעתי - תנו לה להנות מהאורחת הנפלאה שבאה לבקר אותה, תנו לה לזכור את הבת שלה כמו שהיא זוכרת, על פי הכלל הקבוע והנכון תמיד: תזרמו איתה.... ואחותך חייבת לעבור את התהליך הקשה של הפנמת המצב - כמו שאת עברת ראשונה, אחייך עברו אחרייך, וכעת גם אחותך. וכן - גם אביך, למרות שזה הקטע הקשה מכל. ליבי איתך.

justme007

New member
לא הבנתי מה לא מסתדר לך

רגשות הם רגשות. בין אם אני לא רוצה שאבא יהיה עצוב כי אמא לא זוכרת את הבת שלה וזה יכול לשבור אותו לבין זה שאחותי לא הייתה כאן 12 שנה שלא באשמתה ושהיא צריכה לחזור לזה וזה קשה. אז אם ככה אני מרגישה ואם אני לא רוצה שיגרם לה סבל, אז מה בדיוק צריך להסתדר בתמונה? ברור לי שזה המצב, אבל להעניש את אחותי רק בגלל שהיא לא פה ושיש לה הנחה זה לא ממש בקו המחשבה שלי. אני מאוד מקווה שיסתדר בסוף ושאיכשהו כולם יגיעו להבנה ולקבלה שזה המצב.

ronnyw

New member
ג'סטמי

לא רוצה להיגרר לפולמוס איתך, מה גם שנראה לי ששתינו חושבות בדיוק את אותו הדבר. שתינו מייחלות שאיש לא ייפגע, שלאף אחד לא ייגרם סבל, שהכל יסתדר בסוף, שכולם יגיעו להבנה ולקבלה (אני משתמשת בביטויים שלך, כדי שתחווכחי אנחנו ממש מייחלות לאותו הדבר. אין סתירה בינינו !!) אבל מה לעשות שהמציאות אחרת? כל מה שניסיתי לאמר (זה ממש ממש לא ענייני - פשוט כל כך הרבה כתבו על העניין אז הרשיתי לעצמי גם) שמדבריך משתמע כאילו ניסיתם למנוע מאחותך את האמת המרה, או לפחות להקל עליה מאוד, כאילו היותה מחוץ לקלחת גורמת לכם להתייחס אליה אכן כאווטסיידרית. לי נראה, שכבת ואחות עליה להיות בפנים על כל המשמעות החריפה והלא יפה של הדברים. זו המציאות בה אתם חיים, וזו המציאות שהיא צריכה להכיר. זה לא עונש !! זה גם לא קשור למקום בו היא מנהלת את חייה. ואם לא הבנתי את מסרייך נכון - הריני מתנצלת.

justme007

New member
רוני חמודה את לא צריכה להתנצל

אנחנו לא מתייחסים לאחותי כאאוטסיידרית, פשוט הרבה פעמים אני שואלת את עצמי: האם עדיף לחיות את החיים בידיעה או בחוסר הידיעה? אני שואלת את עצמי את השאלה הזו המון פעמים ואף פעם אין לי תשובה כי זה תמיד באמצע. היום היה דווקא יום יותר רגוע, יצאנו לקניון והעלנו זכרונות ילדות והיה מאוד כייף, אני גם רואה לאט לאט שאחותי נרגעת, אז ברור שהיא שאחותי תבין את האמת, אני רק לא רוצה לכפות עליה את האמת ביום אחד, כי גם לפגוש את כל המשפחה אחרי ככ הרבה זמן זה לא כזה קל. אני מאוד מעריכה את הכנות שלך את הכנות של ענתי, של טובה ושל כל האנשים שנמצאים פה ונותנים לי להתפרק, אם לא יכולתי לדבר איתכם אז עם מי כן הייתי מדברת? מי עוד מבין יותר ממכם? אז התנצלות זה הדבר האחרון שאני מצפה מאנשים שאומרים את האמת, וזאת הסיבה שאני מאוד אוהבת את הפורום הזה. שיהיה לכולנו סוף שבוע רגוע ושקט.

ענתי44

New member
אני שמחה שהיום הוקל קצת

זה לא עיניין פשוט והוא מלווה בהרבה כאב לב. הרעיון של רוני לזרום עם אמא ושאין פסול באורחת החמימה שמרעיפה תשומת לב נפלא וגם ההתבוננות באלבום תמונות הילדות. מאחלת לכם ששאר ימי הביקור יעברו בשלום

justme007

New member
תודה ענתי ../images/Emo24.gif

הביקור של אחותי עושה טוב לכולם גם לאמא, אפילו אם היא מתייחסת אליה בתור "אורחת" לפחות אמא ואבא וכולם שמחים אפילו אם זה מלווה בדמעות שנחנקות בפנים מרגעים מסויימים - זה שווה את זה. ביום שבת אנחנו נוציא את האלבומים, אני אוציא תמונות ילדות שאמא זוכרת, אני רק מפחדת שאמא תצעק לפני כולם (היא צועקת שלא מסכימים איתה) : "מה פתאום זאת לא תמי" ליד אחותי - זה די קשה אבל אנחנו מתגברים. אני גם שמה לב שאמא מהורהרת, כי היא לא נראית כרגיל, היא מבינה שמשהו לא בסדר כי עם אנשים אחרים היא לא מתנהגת ככה! היא מבינה שהיא צריכה להזכר במשהו ושמשהו לא מסתדר לה - אבל כמו שהצעתם אנחנו זורמים איתה. אחותי פה סהכ היום השלישי היום, אז יש פחות דמעות ויותר הבנה:) שבת שלום ענתי יקרה, לך לאמא שלך ולכל האנשים הנפלאים פה בפורום

קורנית

New member
לזרום

מילה שאני שונאת, אבל לפעמים באמת אין ברירה, ולו כדי לשמור על שפיות. ביום רביעי הייתי אצל אמא, לקחת אותה לנוירולוג. הירידה בתפקוד מאד ברורה לנו, וחששתי שהוא יגיד להפסיק את האקסלון (מינימנטל מתחת ל - 10) אבל עוד לא. את הממוריט שהתחילה לקחת ולא עזר - הפסיק הרופא, וזה עצוב, אבל עזרה כלכלית גדולה. אחר הצהריים ישבתי עם אמא לשתות קפה, ודיברנו, והיא שאלה מה אני עושה, וממה מתפרנסת, והאם זה מספיק לי והאם אני נהנית ממה שאני עושה, ואיך אני מסתדרת... ממש שאלות של אמא שאכפת לה. אחרי הכל היא עוד הגדילה עשה, ובקשה ממני בתוקף לנסוע הביתה לפני החושך, כדי שלא אנהג בחושך... ממש אמא דואגת ואוהבת. חברה שלי היתה צריכה לבוא, כדי שאקח אותה טרמפ, ולכן התעכבתי קצת... ואז, קרה משהו, ואמא חדלה להכיר אותי. הסתכלה בי במבט אטום, "ברווזי" שכזה (אתם הסתכלתם פעם לברווז בעיניים? אין שם שום זיק של... כלום. סתם עין). שאלה שוב ושוב מי אני, התווכחה שאין לה בת, וכשאמרתי ש"טוב, אני אורחת ולא הבת שלך" היא כעסה על כולנו, למה ניסינו לעבוד עליה ולומר שיש לה בת, ואיך מתנהגים כך לאישה זקנה.... לבסוף פנתה אלי ואמרה לי שהיא מוכנה להיות חברה שלי, אם אני רוצה. זה שבר אותי.... פרצתי בבכי נורא, וחיבקתי אותה, והסכמתי להיות חברה שלה... היא אפילו לא שמה לב, או לא הגיבה, לבכי שלי. למחרת, בטלפון, הכל היה כלא היה. מה שלומי, ואיך החבר'ה (את זה היא שואלת כל אחד, מתוך הנחה שלכל אחד יש איזשהם "חבר'ה לספר עליהם), ומתי אני באה לבקר, כי המון זמן לא ראתה אותי. אז אני חושבת שרוני צודקת, אם אתם יכולים לעמוד בזה נפשית. תמי היא אורחת, חביבה במיוחד לאמא, נותנת לה יותר תשומת לב מאורחת אחרת. לדעתי יותר גרוע יהיה אם אמא תבין שלא זיהתה אותה כבתה, ותהיה מודעת, לרגע נורא, למצבה הקשה. שבת שלום. בלי קטיושות וקסאמים, ושכל החיילים יהיו בריאים ושלמים

justme007

New member
קורנית את צודקת

אמתוך איך לא חשבתי על זה, לפעמים מתוך אנוכיות שוכחים איך אמא מרגישה כי חושבים אוטומטית שבגלל המחלה היא בטח לא חושבת דברים כאלו. אבל את בהחלט צודקת. היום לשניה אמא זכרה את אחותי כי אחותי השניה סיפרה אותה ואז שאלתי את אמא: הם דומות? אז אמא שלי אמרה: בטח שהן דומות הן אחיות. אז אחותי השלישית מאוחר יותר ניסתה בכח להגיד לה: מה את לא זוכרת את תמי? זאת הבת שלך ומלא מלא שאלות שאסור לשאול. היום כולן (חוץ ממני שנשארתי פה) הלכו עם אמא לבית כנסת שזה הישג אדיר כי אמא אוהבת אבל אף אחד מאיתנו חוץ מתמי לא דתי, אז זה ככ יפה שהן לקחו אותה. אני כל הזמן חושבת שאם תמי הייתה גרה בארץ אז היא אף פעם לא הייתה מאכזבת אותי כמו אחותי הבכורה, אני יודעת שהיא הייתה עוזרת לנו לטפל באמא ואני ממש שמחה שהיא באה לבקר. שבת שלום לכולם

קורנית

New member
למדתי

בדרך הקשה לא לשאול, אף פעם אף פעם, את אמא אם היא זוכרת משהו. לא להשתמש בכלל בצרוף מילים הזה. תאמרי את זה לאחותך, בבקשה.... אני רואה את החיים בכלל, של כולנו, כמו פאזל. לרובנו רוב הזמן כל החתיכות מחוברות, ואנחנו מבינים קשרים, סיבות וכו'. אצל אמא - ואצל כל החולים, לדעתי - החתיכות נפרדות לגמרי, והם לא רואים את הקשרים שאנחנו רואים. ורק לפעמים, לזמן קצר, כמה חתיכות מתחברות, ואז יש זכרון, או הבנה.... כל זה במודע. לעומת זה הזכרון הלא מודע הרבה יותר מבוסס. אמא לא מזהה את הבית שלה כשלה, טוענת, לעיתים, שאף פעם לא היתה בו, אבל מוצאת את דרכה בקלות לשרותים, למיטה, למטבח.... וזוכרת תמיד, כשיורדת למטה, לבקש ממי שיורד איתה לבדוק אם הגיע דואר. לך תבין.

למעלה