אבאדה, בואו תסבירו לי משהו

ailag

New member
אבאדה, בואו תסבירו לי משהו

האלפקה סיפרה לי שהיה לכם איזה אימון באגרוף ואז ברחה לפני שהספקתי לחלץ ממנה הסבר מספק. כאילו, אני לא רואה מניעה להשתמש בידיים (אפילו חוץ מלתמיכה באאו והשענות בהסטיירה וכל זה
) אבל אגרופים ומכות ביד לא מסתדרים לי עם קפוארה. מישהו יכול למצוא לי סרטון שבו אנשים אשכרה משתמשים בידיים וזה יוצא כזה מגניב כמו שאר הקפוארה? (לא רק מגניב אלא בסגנון) מתישהו באימון למדנו לתת כאפות מהצד, אבל זה לא היה כזה אגרוף. או כזה שוס.

היה לנו היום באימון שני תרגילים.

אחד- כניסה לארמדה ואז עצירה עם הרגליים כשהגב ליריב... פלג גוף עליון ממשיך להסתובב והמרפק מכה בסנטר של היריב. תרגיל שני- ג'ינגה- כניסה לארמדה ימינה ואגרוף ימין נשלח בצורה סיבובית. הגוף מסתובב אחורה ויד שמאל מכה. המשך הסיבוב וימין מכה וחזרה לג'ינגה ושמאל מכה תוך כדי החזרה. זה נראה קפוארה בהחלט... חח

Kalimac

New member
פשפשי קצת בהיסטוריה

ושם תראי שבזמנו של בימבה, השימוש בידיים היה רב; בין galopante (מכת יד פתוחה לצד, מה שעשית באימון; לא אמור להיות סטירה), ל-godeme (מכת גב יד), ל-telefone (מכה עם שתי הידיים בו זמנית לצדי הראש, ככה שיצלצלו האזניים ומשם נובע השם) ועד ל-dedeira (מכת אצבעות לעיניים) וכמובן שהיו ועדיין יש עוד. שלא נדבר על מרפקים וברכיות. וכעת, מניע. בקרב, לפעמים מגיע מצב שבו אין טווח לשחרר בעיטה; כלומר, ניתן לבעוט מטווח אפסי אבל היעילות והיתרון של הבעיטה יצאו מהחלון כבר מזמן. ושם נכנסות כל המכות ה'קצרות', דהיינו מרפקים, נגיחות, מכות ידיים ושאר ירקות. לרוב, תנועות עם הידיים לא אמורות להיות 'מגניבות' כפי שניסחת (לדעתי גם בעיטות לא אמורות להיות 'מגניבות' אבל זה דיון אחר), אלא הם משמשות להגנה מירבית (לא באופן סטטי: מרפק-מול-סנטר אלא דינמי, זזות הנה והנה, כל הזמן בתנועה). ממה שראיתי עד כה (ולא ראיתי הרבה כ"כ), תנועתיות של הידיים זה משהו שמאוד מבדיל את אבאדה מקבוצות אחרות. (נא לשים לב, לא אמרתי 'יותר טוב' או 'יותר גרוע', אלא _מבדיל_), ולדעתי זה מעשיר את הקפאוריסטה בכך שכל חלק אצלו פעיל כל הזמן. ויש סרטון קצרצר שבו ניתן לראות כמה מכות ידיים, חפשו נא ב-youtube את המונח 'capoeira fight' ועברו אחר התוצאות, אחת מהן תניב סרטון של תחרות שכזו, עם משטח ושופט וכדומה. מומלץ!

אוווו איזה גלופאנץ' יפה הוא נותן שם

אהבתי שהם מתחילים את הסרטון מהסוף
קודם מראים שהם נשארו חברים טובים אחר כך, ואז מראים את הקרב...

Forever NemeSh

New member
זה בדיוק מה שעבר לי בראש..

האמת, שאלה דברים שחשוב לזכור... להישאר חברים טובים ולקחת הכל בקלות..

ailag

New member
תודה

וואי, ממש שונה משלנו. הם כל הזמן נשארים גבוה ועושים בערך את אותן הבעיטות.. (כשהם בועטים) הם מאבאדה? וזו תחרות ולא משחק רגיל נכון? אני רוצה מתישהו לראות בטיזדו של אבאדה או משחקים או משהו כזה. מוזר שההבדלים כאלה גדולים ובכ"ז יש חפיפה שהיא בטח גדולה. (בהמשך לצ'אט אתמול בו ניסו להכריח אותי גם להתפדח בשלי וגם ללכת לשלכם
)

למעלה