אבאלה שלי עם עובד זר....

ננהלה

New member
אבאלה שלי עם עובד זר....

זה מפחיד אותי,העובד צריך להגיע בעוד כשבועיים ואין לי מושג איך להתייחס לכך,אני לא יודעת מה טיבו,מה אופיו...ואם חלילה הוא לא בריא נפשית,ואם הוא אלים וכשלא אהיה בסביבה הוא יתעלם מצרכיו של אבאלה שלי? אני כל כך קשורה לאבאלה,הוא מקסים!אומנם לא גדלתי איתו ומעולם לא הכרתי אותו,אבל עכשיו אני מכירה אותו דרך המחלה הארורה הזו. אנו גרים ביחד...ואני שמחה בכל רגע ורגע. להבדיל מהסיפורים הנלווים פה,אבאלה אדם מופנם,כך שאין התפרצויות וכאלה,יש התעקשויות שנגמרות די מהר תודה לאל...אבל חוץ מזה הוא פשוט מדהים. כולו צדיק,יפה תואר וזקוף,יש לו עורף כמו של נער,עד שמדברים איתו קשה להאמין שמשהו לא בסדר...אבא שלי בריא,אבל אסור להשאיר אותו לבד,ובטח לא לתת לו לצאת לבד,גם לא להתקלח לבד... הטיפול בו נותן לי המון סיפוק,והקשר הזה נותן לי פיצוי עד כמה שזה נשמע משונה...על כל השנים שלא היינו ביחד סוף סוף אני יכולה להביע כלפי אבאלה את ריגשותי ללא מחסומים. וגם בעלי שהוא ממש יד ימיני עוזר ותומך ללא הרף. ובכל זאת השאלה נישאת באוויר,האם העובד (אד)יתאים,איך אדע שכשאני מסובבת את הגב הוא לא מתעלם מאבא...איך יודעים מה קורה כשסוגרים את הדלת ונוסעים נאמר ליום לאנשהו ומשאירים את אבאלה עם זר? תודה רבה לכולכם על ההקשבה. שלכם ננהלה.
 

אסתרס

New member
לא תיהיה לך ברירה

אלא ליהיות מספר ימים ולהדריך את העובד, ולעקוב אחרי התנהגותו ותגובותיו כלפי החולה. אי אפשר להסתיר התנהגות רעה לחלוטין. היא צצה פתאום. חןץ מזה את מתארת יפה את אופיו של אביך, אם תראי שינוי לרעה, הבעות רתיעה או תגובות פחד, או סמנים אדומים או כחולים שלא היו קודם תעיפי אותו ללא היסוס של דקה. ותביאי עובד אחר. צריך גם לדעת שיש קשיי הסתגלות לעובד זר, בעיקר לאנשים שעברו את השואה. יש מחקרים שטוענים שהעובד הזר מחזיר את הניצולים לימים הנוראים בהם הם היו תחת שליטת הנאצים, לתקופה בה זכויותיהם נשללו מהם והם חיו ללא חרות. שתי נשים שאני מכירה החליפו מספר מטפלות, אחת החליפה 7 מטפלות , והשניה 4 עד שהגיעה האחת שהתאימה, ואכן שתיהן היו ניצולות השואה. בהצלחה
 

ronnyw

New member
ננהלה, הכנסת עובד זר.

אני אנחם אותך בנחמת השוטים - זו צרת רבים, אבל זה מצליח: כל הכנסת עובד זר מלווה באותם חששות. אלה השקטים, אלה הסוערים, אלה שעדיין מתפקדים ואלה שכבר לא - לכולם , להם ולמשפחותיהם, יש חשש כבד מהכנסת עובד סיעודי - אדם זר, מתרבות אחרת, עם קשיי שפה וכו' וכו'. ואכן - לפעמים יש פספוס, זה לא הולך. אבל הסתכלי סביבך ברחובות, בגנים, בבתי החולים, ב"פרלמנטים" המאולתרים של הזקנים. ראי כמה מהם מלווים בעובדים זרים, והעסק עובד !! הם מטפלים, הם מהווים בני לוויה, הם מחבקים, הם משוחחים בדרכם העילגת, הם תומכים - הם שם !! ברוב המקרים זה מצליח, ואחרי שבוע שבועיים קשה להבין איך הסתדרנו בלעדיהם. כמובן שיש תקופת הסתגלות. זה נכון עם מורה חדש, עם עוזרת בית חדשה, עם שכנים חדשים, אז על אחת כמה וכמה עם עובד שבא לחיות בבית ל- 24 שעות. פשוט להיות שם איתם בהתחלה, ללמד את העובד מה הצרכים המיוחדים (למשל כשרות, מהן התרופות, טיול יומי, אוהב לאכול בבוקר ככה, בערב אחרת, מה הז'קט האהוב ומה הכובע שמחבב וכו' וכו'), לספק לו טלפונים חשובים (שלכם, של קופת החולים וכו'), לאפשר לעובד - ואפילו לעודד אותו - להתקשר ולשאול אותכם כל מה שבראשו. להדריך את העובד לגבי הדברים בהם עלולים להתעורר קונפליקטים. למשל - אולי אתם רוצים שיצאו הרבה לטייל, שהחולה ייחלץ את עצמותיו., אבל החולה שלכם לא אוהב לקום, וצפויים קונפליקטים עם המטפל. וכו' וכו' - אני יכולה לספר עוד 100 סיפורים ואנקדוטות שהתעוררו בסביבתי. אבל - אני חוזרת על עצמי - בדרך כלל זה עובד וזה טוב לכולם. (אני מתנצלת על המשפט הבא, בהרבה מקרים הוא לא רלוונטי, אבל ראיתי מקרים שכן...) רק לא לשכוח שלעובד הזר מגיעים תנאים בסיסיים - מיטה, שמיכות, ארון, אמצעי חימום וקירור, פינה משלו, יכולת להכין לעצמו את האוכל שהוא רגיל אליו וכו'. בהצלחה !!
 

ronnyw

New member
ננלה - עוד דבר אחד

אני לא מכירה את אביך, אבל נראה שהוא איש שקט. אבל בכל זאת, תהיו עירניים: קורה הרבה בהתחלה (נדמה לי שבעיקר עם נשים, שרואות בעובדת זרה מישהי שלוקחת את מקומן כמנהלת משק הבית) שפשוט "מחפשים" את העובדת. החולים מתלוננים עליה, "מלשינים" עליה, מחפשים אותה, ומתעלמים לחלוטין מכל הטוב שהיא מביאה. העובדת שראשונה שלנו היתה מלאך. הבית צוחצח כמו שלא צוחצח שנים קודם, המקרר התמלא אוכל (אימא שלי היתה בשלנית גרועה) הכל תיקתק מבחינת משק הבית. וכמה שאימא שלי התעמרה בה !! "היא מלוכלכת", "השערות שלה מפוזרות בכל הבית", "היא גונבת" (תלונה נפוצה אצל החולים) וכו'. המסקנה - כמו קודם. תהיו בסביבה, תהיו זמינים לשני הצדדים, תלמדו את העובד החדש ואת מערכת היחסים שבינו לבין אביך. אל בהלה מכל המלל - זה עובד !!!
 

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום ננהלה

שלום רב ננהלה שאלת שאלה מאד חשובה והתשובה היא: לערוך ביקורים לעיתים תכופות , גם ביקורי פתע את אף פעם לא יודעת מה קורה בתוך ביתו של אביך כשאינך ש אלא אם התקנת מצלמה ניסתרת. יש להציב כללים ברורים לגבי האכלה שינה תרופות מתן או אי מתן שימוש בטלפון, ניקיון , פעילות עם החולה , יציאה החוצה לטיול פעם ביום, לבדוק שביתו של אביך לא נהיה מועדון חברים , לבדוק שאין לנים בו קרובי משפחה או חברים של העובד הזר. אמינות היא מילת המפתח בין עובד למעביד. בהצלחה עם העובד הזר. זהבה שחם
 

ננהלה

New member
תודה רבה על כל התשובות הנהדרות

האמת שאבאלה גר איתנו בבית,זאת אומרת שיש לו חדר משלו...וחברה אוהבת.גם לאד,העובד שאמור להגיע מהפיליפינים יש חדר עם כל הדברים הנחוצים,כולל ארון,מיטה נוחה שידה וכו'. אני ממש היתעודדתי מהעצות,אבל סביר שאצתרך ללמוד על בשרי איך להתרגל למצב החדש. יש לי עוד שאלה,יש לנו אומנם מחשב בבית,אבל טלויזיה לא.את המחשב הכנסנו בשביל אבאלה שיוכל לראות חדשות ,סרטים וכל מה שגורם לו ל"התעמלות"במוח. כפי שהבנתם אנחנו חרדים,חסידי ברסלב. השאלה היא האם אנו מחוייבים להכניס לאד טלויזיה הביתה,או שאפשר להסתפק בכך שהוא יוכל לשבת ליד המחשב... אנחנו ממש לא "משתגעים"בלשון המעטה להכניס טלויזיה הביתה. האם זה חלק מהתנאים הבסיסיים? תודה וכל טוב ננהלה.
 

אסתרס

New member
אל תשתגעו ואל תצאו מהכלים

המטפל יסתגל לאורחות חייכם ולא להפך. יש להראות לו את כל המטלות שאתם רוצים שיבצע, ואת הבונוסים לאט לאט. בדיוק כמו בכל מקום עבודה לא מקבלים את כל האקסטרות מהיום הראשון, העובד צריך להוכיח את עצמו, את מסירותו, את נאמנותו תחילה. והכי חשוב זה החולה והטיפול בו. אני לא מדברת על קיפוח, אני מדברת על פרופורציות. בהצלחה
 

zs1957

New member
תשובות לשאלותייך

שלום ננהלה, ראשית חשוב שהמטפל יעשה עבודתו נאמנה. אתם לא צריכים להכניס לו טלויזיה. אם יש בבית מחשב הוא יכול לשבת עם אבא ולצפות בחדשות, לקרא עיתונים באינטרנט אם אתם מחוברים לו, אתם לא צריכים לשנות את חייכם. המטפל יסתגל לאורח חייכם. התנאים הבסיסיים של המטפל : אוכל, לינה ע"ח המעביד ,דמי כיס ע"ס מאה ש"ח לשבוע, תשלום משכורת לא יאוחר מה- 10 לחודש. ביטוח בריאות ע"ח המעביד, ויזה ע"ס 145 ש"ל לעובד ע"ח המעביד,תשולם חופשה 14 יום בשנה או לחילופין יצ יאה לחופשה בתשלום, 5 ימי הבראה בתום השנה הראשונה. בהצלחה עם העובד החדש. זהבה שחם
 

ronnyw

New member
ננהלה - בעניין טלביזיה לעובד

שלום לך, מצטרפת לדעתה של זהבה - בהחלט אין צורך בטלביזיה, אם זה לא חלק מהבית שלכם. הוא יתרגל לאורח החיים ולרמת החיים שלכם. תהיו סלחנים איתו אם יטעה בנושאי שמירת שבת ומצוות אחרות. יש הרבה מנהגים שלנו, שהזרים (כמו חילוניים) מתקשים להבין, אבל תראי שמהר מאוד הם יתרגלו. אם יטעה (דוגמאות "קטנות" מהימים בהם אני - החילונית - התארחתי בבית חרדי, ניסיתי להיות 100% כמותם, אבל טעיתי המון: קריעת ניר בשבת, זריקת הכפית בה בחשתי קפה למקום הלא נכון בכיור - וכו') תסבירו לו מה הטעות. אל תגידו "אסור" וזהו, אלא תסבירו בכמה משפטים. תראו כמה מהר "יבין את הראש שלכם". שיהיה בהצלחה !!
 

שריוש2

New member
ננהלה....

זה בהחלט לא חלק מהתנאים הבסיסיים. אם אתם לא משתגעים מהרעיון, אל תכניסו. מתגובותייך, הבנתי שסדרתם לעובד חדר מישלו עם מיטה ושידה. כמו שאמרתי פה כבר בעבר, עם שאלה דומה לשלך, לא צריך להשתגע יותר מדי כשבא עובד זר. ותאמיני לי, העובד הזר יסתפק במה שתתנו לו, ויודה לכם מאוד על כך. שמעתי על לא מעט מקרים, בהם העובד נאלץ לישון בסלון בגלל חוסר מקום, או על בתים בהם בכלל אין טלוויזיה ובתנאים הרבה פחות טובים ממה שאת מתארת. למשל הפיליפינית של סבתי, המשפחה הקודמת בה טיפלה, משפחה ערבייה שגרה באוהל, אם זכרוני אינני מטעני, וממש חיה בתנאים מחפירים. נאלצה לישון על הריצפה ועוד... מה שאני אומרת, בעצם, העיקר שיש לו פינה משלו. מקום אפילו הכי קטן, עם מיטה לשים את הראש, וארון לדברים. כי יש עובדים שאפילו את זה אין להם. בהצלחה עם העובד הזר!!:)))))
 
למעלה