אבא או בנק הזרע
(המלצה לדיון)

אבא או בנק הזרע ../images/Emo35.gif (המלצה לדיון)

היי, רציתי להזמין אתכם להשתתף בדיון מעניין העוסק בסוגיה: האם ילד חייב אבא ? דנה, שחיה עם בת זוגתה, מתלבטת בשאלה - האם להביא ילד דרך בנק הזרע, או שילד חייב אבא ? לדעתי, ילד לא חייב אבא וגם לא אמא, אלא הוא חייב הורה טוב, ואם יש שניים - מה טוב... לצערי, מרבית משתתפי הדיון סבורים שטובת הילד היא אמא ואבא. אשמח אם תביאו דעות נוספות לדיון. ותודה מקרב לב לרוני וערבה שנענו בשמחה לבקשתי להזמנה זו.

אבא גאה

New member
אז תיכנסי לשם ותגידי את זה ../images/Emo3.gif

אני בדרך...נראה מי מגיע ראשון. {הגברים האלו - הכל אצלם תחרות.} (טוב, מה אני מבזבז זמן?)

להוסיף לנקודה השניה שילו העלתה

אני בעד לא לסגור אופציות בעתיד. כיום אולי מישהי יכולה לראות את עצמה עם ילד אחד מקסימום שני ילדים, אבל גם היא לא יכולה לדעת מה יהיה רצונה בעתיד שכן הרגשתה ורצונה עשויים להשתנות. ונניח שזוג הבחורות מצאו את הבן אדם המושלם שישמש כאב לילדים, והוא מבטיח להן הרים וגבהות ואף מוכן לחתום על כך בחוזה בינהם וטוען שהוא מוכן ורוצה לגדל משפחה מרובת ילדים אבל מאיזו סיבה שלא תהייה בעולם הוא פתאום משנה את דעתו... עד שאין ילד הוא אינו חייב באבהות ואינו חייב לעשות ילד נוסף. שום חוזה אינו יכול לחייב אותו ולך ולזוגתך אין בכלל יכולת לעשות עם זה דבר. וההמשך הוא כמובן הדילמה שהעלתה ילו. הדילמה הזו, למעשה, היא זו שהביאה לכך שבחרנו בבנק הזרע.

היי מוש!!!

כייף לראות שילו לא לבד... האם זו היתה הסיבה העיקרית - או הסיבה שהכריעה את הכף - או עוד סיבה שילו שכחה לפרט???

הגענו למסקנות יחד

והעלנו כל מיני תסריטים אפשריים, כשזה אחד מהם. זה לא שילו שכחה לפרט - אני פשוט הוספתי לדבריה.

אלו שלוש האפשרויות היחידות?

לא צריך שום אבא! גם לא אנונימי! מסתבר שאת יכולה להיות אמא לבת ש100% זהה לך מבחינה גנטית:

קטונתי - אבל...בנק הזרע

ילד חייב אהבה ועוד כמה אלמנטים בחייו, ולי אישית קונספט האבא נראה מיותר. רק שהמציאות החברתית של הילד משחקת גם היא תפקיד ועומר די התלהב כשפתאום נהיה לו אבא.

שמנתולה

New member
אין ספק שרצוי

שלילד תהיה "דמות אב", אבל הנקודה היא האם לשם כך צריך להכניס אדם שלישי לזוגית?!

רצוי מבחינת הילד...כפי שלימד אותי

בני. יע"ז, הנקודה של גורם שלישי היא חשובה ו...אינדבידואלית. מבחינתי גם הגורם השני מיותר רק מתוך תפיסה ערכית אישית מאוד, שרואה חשיבות בהעדפות הילד ובהעמדתן בראש סדר העדיפויות, אני עומדת בזה. כך שמה שחשוב זה לחשוב בעצם מה חשוב לכן ולהחליט על הבסיס הזה בדיוק. זה יוצר לעיתים מציאות קשה יותר - אולם החלטות שלמות יותר. כ"כ ההחלטה היום אינה ערובה לכך שהמציאות עצמה לא תשתנה ותביא אתכן להתלבטות מחודשת בעתיד. שרטטנה לכן תרחישים, גם את אלו שפחות נעים לכן לחשוב עליהן.

minga

New member
הורות בשניים/שתיים

כבר ציינתי בדיון קודם. ילד צריך לפחות שתי דמיות בוגרות ואוהבות המין לדעתי פחות חשוב. אך יש לקחת בחשבון את ההתמודדות של הילד עם העולם בחוץ ועד כמה כהורה תוכל להיות שם לתמיכה?

כמה נוכל להיות שם?

כמה שיש, לא??? אני לא יכולה להקיף אישה 360 מעלות... וגם לא רצוי... אבל ילד - בקלות! הם יוצאים מהבטן כשהם מוכנים... מהחיבוק - כשנהייה להם צר בתוכו... מהבית - כשהעולם יקרא להם. ואני תמיד אהיה כאן.

minga

New member
?

איך מקיפים ילד ב360 מעלות? והאם זה מה שהוא צריך או שמה זה צורך שלנו?

בהתחלה בבטן...

אחר כך במנשא, בידיים, כל קקי פיפי ושלוק - הכל דרכינו... ואז הוא מתחיל "לכבוש" מעלות לעצמו... יותר ויותר... ואז הולכים יום אחד לחברים, והיא מתרווחת על הספה בסלון, נותנת יד לחברה ואומרת : " אמא, תלכי !" ואז את מבינה, שזו גיאומטריה אחרת מעכשיו...

minga

New member
../images/Emo13.gif

אני חושבת שה360 מעלות מתחיל להיקטן בסביבות גיל 6 חודשים כשהתינוק יושב עלינו ומותח את ידיו קימה ומרחיק עמו/ה מאיתנו. אבל מסכימה שבחוויה הרגשית ה360 מעלות נמצא כל הזמן לאורך כל השנים. השאלה כמה אנחנו כהורים משאירים את החוויה הרגשית לנו ומאפשרים לילד/ה למצוא וליצור מעגלים נוספים בחיוו/ה? ואותה חוויה של 360 מעלות בתחילת הדרך אם היא אמיתית, משרה בטחון היא זו שתאפשר לילד/ה ליצור את המעגלים האחרים לאורך החיים.

למעלה