אבא בכלא ...

sarit1323

New member
אבא בכלא ...

אבי בני בן ה- 9.5 מצוי בכלא לתקופת מאסר ארוכה . לפני מס שנים חווה הילד טראומה הקשורה לאביו בו ראה אותו מנסה לפגוע באחותו ... מאז ועד לפני מס' חודשים לא היה כל קשר בין השניים ולאחרונה החלו לשוחח טלפונית הילד מביע רצון לאחרונה לפגוש את אביו - דבר אשר אינו אפשרי היות והוא בכלא והילד אינו יודע כי אביו בכלא . איך מספרים לו היכן אביו נמצא מבלי לגרום לעומס נוסף עבורו ?

survivorrr

New member
אמנם אינני איש מקצוע אך לדעתי אין מטה קסמים.

עדיף שהוא יידע את זה עכשיו ממך ולא מאוחר מצד שלישי, כי אז ההלם יהיה יותר גדול והכעס עליך עלול להגיע לרמות חבל"ז. קודם כל תביני שילדים יודעים ומבינים הרבה יותר ממה שההורים שלהם חושבים. יכול מאד להיות (אני הרי לא מכיר אתכם ואת המקרה) שבנך יודע גם יודע שאביו בכלא אבל הוא מעדיף לא לדבר על זה איתך. בכלל אל תתפלאי אם זה המצב. אולי קודם תמצאי דרך לשאול אותו וכך יפתרו לך כמה בעיות. בכל מקרה, לספר לו את האמת אפשר בכמה שיטות. אחת - האמת בפנים - חד חלק וקצר. אחרי זה צריך לפנות זמן לשיחה מעמיקה ואפילו לעורר לו את הטראומה הישנה (אני מניח שיש קשר בין הארוע למאסר או שזה על רקע דומה). השניה - במנות. בהתחילה קטנות ומרומזות ובהמשך הולכות וגדלות והרבה יותר ברורות. בשיטת אמא והחתול. סיפור ישן: אחת מתקשרת לבעלה אחרי שכמה ימים לא היתה בבית. בין היתר שואלת אותו מה שלום החתול שלה. ההוא זורק בלי חוכמות "מכונית דרסה אותו". האשה בהלם ומתרגזת. היא מסבירה לו שלא ככה מבשרים בשורות כאלה. הוא שואל אותה "אז איך?" וכך היא עונה: אתה יכול להגיד בהתחלה - "החתול שיחק בכדור על הגג". אחר כך אתה יכול להגיד "והכדור נפל לחצר". בהמשך תוכל לספר "החתול קפץ למטה ורץ אחרי הכדור". אחרי זה תאמר "הכדור התגלגל לכביש". בסוף תגיד "חתול רץ אחרי הכדור ונהג אחד לא הספיק לעצור וכך החתול נדרס". ככה מספרים דברים כאלה ולא בומבה לפנים. הבנת? עכשיו תגיד לי מה שלום אמא שלי......? ההוא עונה בלי להתבלבל "שיחקה עם החתול בכדור על הגג". ככה במנות אפשר להתחיל. יש דרך שלישית - להסתייע באנשי לישכת הרווחה בישוב שלך. אמור להיות שם פקיד שתוארו "פקיד סעד לחוק הנוער - טיפול והשגחה". לדעתי הוא יוכל להכווין אותך ואפילו לדבר עם הנער. אצלנו בישוב יש אחד כזה - איש חכם בצורה לא רגילה. הסתייעתי בו הרבה בשעותי הקשות. בסוף התהליך צריך לשאול את הילד אם הוא עדיין רוצה לפגוש את אביו. אל תמנעי את זה ממנו. במקביל, נסי לחפש (גם באינטרנט וגם בלשכת הרווחה) אם יש קבוצות תמיכה לנשים במצבך ושם בטח תוכלי לשמוע על דרכים לספר את זה לבנך. אולי פורומים באינטרנט של נשים במצבך.

המלצה: השתתפות מקבילה בקבוצת הורים לומדת ....

שלום רב, אני קוראת את תשובת survivorrr אחרי שעניתי לך ומוצאת דמיון בין השתיים. בהזדמנות זו אציין שמכון אדלר מקיים פרוייקט מדהים שאין לו אח ורע בעולם והוא נקרא :"הורות בשלט רחוק" הורים כלואים מוזמנים להצטרף לקבוצות וללמוד על התפתחות הילד, על הצרכים שלו, על החשיבות ועל הדרכים ליצור, לטפח ולקיים קשר רציף עם הילדים בבית. יכול להיות אולי שאביו של הילד השתתף בקבוצה כזו, רכש מיומנויות שיחה וכתוצאה מכך יצר קשר טלפוני עם הילד. אמהות לילדים שאביהם משתתף בכלא בקבוצת הורים זכאיות להצטרף לקבוצת הורים של מכון אדלר ליד מקום מגוריהם (ללא תשלום). אישית, הכרתי משפחות רבות שנעזרו בשרות נפלא זה. ההשתתפות המקבילה בקבוצה עזרה לבני הזוג( גם אם נפרדו) לשוחח ביניהם כאשר טובת הילדים עומדת כנר לרגליהם. מה דעתך? עינת גבע.

אבא בכלא- איך מיידעים?

שלום רב שרית, כמי שעבדה עם אבות אסירים, ועדיין עוסקת בהדרכת אנשי מקצוע העובדים עם קבוצות הורים בכלא, אני יכולה לספר לך שיש סבירות גבוהה להניח שהילד יודע שאביו בכלא. ילדים מבינים שהסביבה מנסה להסתיר מהם את העובדה שהאב בכלא, כדי להגן עליהם. פעמים רבות, הם משתפים פעולה עם המסתירים כדי לא להביך אותם ולהגן עליהם. סוד אינו סוד כאשר יותר משני אנשים יודעים אותו.(ואצלכם במשפחה וודאי יש יותר משניים) מה סיפרתם לו עד היום? מה אביו מספר לו בשיחות הטלפוניות? חשוב להיערך נפשית לשיחה עם הילד. תוכלי לשאול את בנך איפה אתה חושב שאבא נמצא? כאמור, יש סבירות גבוהה שתופתעי. יחד עם זאת, עלייך לספר לו (בתאום עם אביו)בטבעיות, בפשטות, בענייניות. ולהמתין לתגובתו. ילדים שונים מגיבים בדרכים שונות: יש כועסים ( על כך שלא ספרו להם עד כה ), יש המכחישים (לא נכון לא יכול להיות), יש הפורצים בבכי ... ... אחרי מסירת המידע עלייך להיות שם חזקה, יציבה, אמפאטית, לא נבהלת, תומכת ומכילה. תוכלי לומר לו שעד היום שמרתם את המידע בסוד כי הוא היה צעיר ורציתם לשמור עליו, וכעת כשהוא גדל את משתפת אותו כי את יודעת שהוא בוגר, חזק, ויכול להתמודד. רוב האבות יכולים לקבל את הבנים לביקורים בכלא. אגב, איך את מרגישה עם הקשר הנרקם בינו לבין אביו? בכבוד רב עינת גבע.

למעלה