אבא בן 60, סובל מדמנציה

• פותח הנושא AHDN
  • פורסם בתאריך

AHDN

New member
אבא בן 60, סובל מדמנציה

אבא אובחן בגיל 58 כסובל מדמנציה על רקע PTSD- מותו בטרם עת של אחי ממחלת הסרטן (אחי היה בן 27 כשנפטר לפני חמש שנים). בבדיקות כמו MRI ו-CT נשללו אלצהיימר או גידולים כאלו ואחרים.
היום הוא בן 60 והמצב מדרדר כך זה נראה, עד כדי כך שהוא התבקש לצמצם את עבודתו ממשרה מלאה לחצי משרה, וגם זה בגלל התחשבות נדירה של מקום העבודה במצב ובנסיבות - אחרת היו מעדיפים לפטר אותו לגמרי.
אנו מתחילים השבוע טיפול פסיכונוירולוגי אבל מבקשת לדעת בנוגע לביטוח לאומי והקדמת הפנסיה - מהן האופציות השונות הקיימות במצב כזה? בקריאה מהירה שביצעתי בעקבות חיפוש נראה שהתמיכה מביטוח לאומי מגיע בעקבות לקויות פיזיות וצורך בסיעוד פיזי.
אך מה עושים כשגבר שעוד לא הגיע לגיל פרישה עומד במצב כזה? כשצריך להשלים את ההכנסה כך שהכנסתה של אמי לא תהיה היחידה?
תודה,

יש לכם מזל גדול מאד!!!!

ברוב המקרים, אם יש אבחון של דמנציה, מוציאים את העובד לגמלאות מיד בשל אובדן כושר עבודה.
זה קרה לבעלי עוד לפני גיל 60 במקום עבודתו.
האם הפנו את אביך לרופא תעסוקתי? כי הליך כזה של צמצום המשרה, היה אמור להיות באופן מסודר בהתאם למצבו הבריאותי.
מאחר ואביך כבר מאובחן באופן מסודר, פני לביטוח לאומי לבקשת נכות כללית עבורו כי הוא עדיין בגיל העבודה.
יש למלא טפסים והם יזמינו אתכם לוועדה רפואית.

בדרך כלל, אם הם מתרשמים שיש כבר ירידה קוגניטיבית משמעותית , אך האדם עדיין עצמאי, הם יתנו 70% נכות. אם האדם עדיין עובד, לא יקבל קיצבה.
לפי מה שאת מתארת זה אומר שהוא כן צריך לקבל קיצבה כי צמצמו את משרתו עקב המחלה ולכן הכנסתו נפגעה משמעותית.
אני חושבת שגם חברת הפנסיה צריכה באיזה אופן להשלים לו את ההכנסה מעבודה.
כשהוציאו את בעלי לפרישה מוקדמת היו לו 600 ימי מחלה שנצברו במקום העבודה. לכן המשיך לקבל את השכר שלו כרגיל וגם ללא תשלום מס הכנסה.
צריך לפנות למס הכנסה לבקש וועדה רפואית לקבלת פטור ממס לאחר שהוכר כנכה. במקביל, הוא גם קיבל קיצבת נכות מביטוח לאומי.
הקיצבה משתנה לפי אחוזי הנכות.
לאחר סיום עבודתו, ז"א סיום קבלת משכורת בימי מחלה, בעלי קיבל פנסיה מלאה של 70% מקופת הפנסיה. במקביל חלה החמרה וכמובן שאחוזי הנכות בביטוח לאומי עלו וכן הקיצבה.
כדי להכין אתכם לבאות, כדי לקבל זכאות לעובד זר, החולה צריך לקבל הכרה ב"שרותים מיוחדים" או שר"מ בקיצור מביטוח לאומי.
זה קורה כשהחולה מקבל כבר נכות של 75% ומעלה והוא כבר לא עצמאי וזקוק לעזרה מאחרים.
לצערי אני צריכה להטיל עלייך ועל אימך משימות שהן די מתישות, עברתי את זה, אך לטובת ההורים זה ממש חשוב שההכנסה שלהם לא תיפגע ואפילו תגדל כי הצרכים יתרבו.
אם תרצי לשוחח איתי, תכתבי כאן ואשלח לך במסר את הטלפון שלי.
בהצלחה, טובה

AHDN

New member
תודה טובה

היום אנחנו הולכים למפגש הראשון עם הנוירופסיכולוגית ונראה מה היא תגיד.
לא הפנו את אבי לרופא התעסוקתי.. רופא המשפחה "אבחן" דימנציה לפני שנתיים והפנה לפסיכיאטר פעם אחת וזהו. מאז לא התעניין לא שאל ולא הפנה יותר, שזו פשוט הזנחה פושעת בעיניי! איך מאבחנים דימנציה בגבר צעיר ופשוט משאירים זאת ככה?! לא הבנתי זאת בזמנו וגם לא עכשיו.
אני חייבת להודות שעד עכשיו לא עלה בדעתנו שהוא ידרדר עד למצב של צורך בסיעוד או מטפלת... התשובה שלך נהדרת ותעזור לנו.. אבל רק המחשבה על התעסקות עם הביטוח הלאומי עושה לי צמרמורת..
תודה!

מבינה לליבך

אני כותבת לך כל זאת כי אני בעצם נכנסתי לפורום בשנת 2005 בגלל הנושא הזה.
רופא המשפחה לא קשור לרופא תעסוקתי. זה מגיע מצד המעסיק שלו. מה שאת תארת שהמעסיק צמצם את עבודתו לחצי מישרה, זה היה צריך להעשות בבדיקה על ידי רופא תעסוקתי.
יכול להיות שאביך עובד במקום פרטי או מקום קטן עם מעט עובדים והם מצידם היו ממש בסדר שלא הוציאו אותו מיד לפנסיה מוקדמת. כי יש חשיבות רבה לכך שהוא יוצא מהבית, יש לו שיגרה של מקום עבודה ואנשים שמכירים אותו והוא גם מרגיש בעל ערך. זה תרם לכך שמצבו יישאר טוב ככל האפשר.
אין לך בררה ואת צריכה להתחיל לבדוק את הדברים או שתטילי על אמא שלך לבצע כמו שאני עשיתי.
צריך לבדוק אם לא מגיע לו פיצוי על צמצום המישרה שהיה במקום העבודה.
מעבר לכך להתחיל עם ביטוח לאומי מיד.
בהצלחה, לעודד אותך, אצלנו הוועדות היו בסדר ובדרך כלל קיבלנו מה שהיה רצוי באותו זמן.
בשורות טובות, טובה

למעלה