אבא בתחתונים

אבא בתחתונים

היי ענת (שוב אני....) יש לי שאלה שמציקה לי מאוד :בעלי נוהג להסתובב עם תחתונים בבית וללא חולצה אני באה מבית דתי בו מעולם לא ראינו את הורינו בתחתונים אני מעירה לו על כך כל הזמן מה דעתך? להזכירך יש לי ילדה בת אוטוטו 8 תודה וסופ"ש נעים

חילוקי דעות בין ערכים שונים....

שלום לך שוב ליאת, הקדמה: אחד המרכיבים המעצבים את אישיות האדם הוא האווירה בה הוא גדל. אווירה כוללת את מערכת היחסים בבית( בין ההורים לבין עצמם ובין ההורים לילדים) ואת מערכת הערכים על פיהם מתנהלת המשפחה. האווירה במשפחה גרעינית חדשה נוצרת מהדו- שיח המתקיים בין בני הזוג= אדריכלי הבית. כל אחד מבני הזוג מביא איתו "צידנית" מבית הוריו - מאגר של תפישות עולם, אמונות, דרכי חינוך, סגנון הצגת גבולות של פרטיות, הליכות ועוד. בין אלה מתקיים דיאלוג גלוי, וסמוי, בחשד או באמון, בדיבור מכבד או בשליפות ביקורתיות. ילדים חשופים לתקשורת ביננו ולומדים ממנה : איך מדברים? איך מנהלים משא ומתן? מה חשוב בחיים? מי קובע? האם כדאי להם להתחתן בבוא היום? איך מקבלים החלטות במשפחה ועוד ועוד. השאלה שהצגת היום מדברת על חילוקי דעות ערכיים. כל זוג קובע את ההתנהלות המתאימה לו. חשוב להכיר בכך שאנחנו סובייקטים שונים בעלי דעות, מחשבות ועקרונות שונים. מה שחשוב בעיני הוא לקיים דיאלוגים פתוחים על הסוגיות המטרידות כל אחד מבני הזוג. חשוב ששיחות אלה יתנהלו ברגעים שקטים. המטרה להגיע לכמה שיותר הסכמות שמקובלות ומתאימות לשני הצדדים ומאפשרים לחיות ולתת לחיות ברווחה, בשלווה ועם האמת של כל אחד. לשם כך, נדרשים אומץ לב לפתיחות, בגרות, גילוי עניין והתחשבות אמיתית בזולת. ולסיום, אין תשובה מתמטית אחידה המתאימה לכל משפחה. זה מה שהופך את החיים למעניינים בעיני. מה דעתך? עינת גבע.

למעלה