אבא חולה אלצהיימר

אבא חולה אלצהיימר

היי, .
אבי כמעט בן 70 חולה באלצהיימר כבר מספר שנים,ההחמרה בעיקר בשנה האחרונה, התקפי זעם, נדודי שינה, הוא כבר הלך לאיבוד פעם -פעמיים, צריך לעזור לו להתקלח וכו'.. ורק אימא שלי, שתזכה לשנים ארוכות, מטפלת בו. לי עוד שתי אחיות אז מידי פעם אנחנו באות לעזור לה. אומר לכם את האמת אני בחיים שלי לא הייתי קרובה לאבא שלי, הוא אף פעם לא היה בבית ,תמיד עבד ואמא שלי היא זו שתמיד הייתה לצידנו טיפה בנו וגידלה אותנו.
אימא שלי נוסעת לסופ"ש ואנחנו צריכות להתחלק במשמרות עליו, אני בחיים לא אעז לדבר על זה עם אימא שלי (וגם לא עם אחיות שלי - נראה שזה בא להם יותר בקלות) אז אני משתפת אתכם , אני ממש מרגישה שאני לא מסוגלת לזה...ויש מצב שאני ממש לא רוצה, שזה הכי חמור בעיניי.
אני עושה את זה כי זו חובה שלי כי הוא אבא שלי ומגיע לאמא שלי קצת שקט ממנו ואני יכולה להתמודד עם רוב הדברים אבל איך למשל אקלח אותו, אנגב לו?? זה הדבר הכי אינטימי בעולם מילא שאשתו תעשה את זה אבל האם זה כלכך לגיטמי שהילדות שלו צריכות לעשות את זה?! אני די מרגישה רע עם המחשבות שלי כי חונכתי לכבד את הוריי ועם זה גם הלגיטימיות בלסעוד את הוריי.
אני כנראה נשמעת כפויית טובה אבל בכל זאת איך אפשר להשתחרר מהמחשבות האלו? אני מנסה לשנות גישה בשביל אימא שלי אבל אני די מתקשה.
אני אשמח לשמוע קצת תובנות.

רגינה9

New member
שלום לך "גברת פילפלת"

את מעלה בכנות רבה נושאים קשים שעולים בעקבות ההתמודדות עם בן משפחה חולה.
"החלפת המשמרות" הלא טבעית, כאשר אנחנו הילדים הופכים, בלית ברירה, להורים של הורינו.
במיוחד במיקרים בהם משקעי עבר במערכות היחסים צפים ועולים.
הטיפול הפיזי השוטף כמו רחצה וניקיון הוא אכן קשה ורבים מתקשים להתמודד איתו.
אני אישית התקשתי יותר להתמודד עם התופעות ההתנהגותיות של אימי,
עם התפרצויות הזעם, הדיכאונות, הבכי, ההתנגדויות לטיפול, עם העובדה שאמא "נעלמת לי".
לא בטוחה שתצליחי להשתחרר מהמחשבות והרגשות שהעלת, אבל אולי תשדלי להתמודד ולהתעלות עליהן.
לפעול במקביל לרגשות, כי ההורים שלך, ובמיוחד אימך זקוקה מאוד לתמיכה ולעזרה שלכן.
היא נושאת בנטל כבד מאוד, גם בטיפול הפיזי היום-יומי
וגם בעובדה שהשותף שלה לחיים "נעלם" לה. החיים שלה, כפי שהכירה השתנו לחלוטין.
לא ציינת באם יש לאביך מטפל/ת, לאור מצבו נראה לי הכרחי שלאימך תיהיה עזרה בטיפול.
זה יקל על אימך וגם עליכן.

היי רגינה

תודה על התשובה המהירה.
כרגע אין לאבא שלי מטפלת היום היא הולכת לבדוק מרכז יום עבורו. אני אגיד לך את האמת ההחמרה התרחשה במהירות ,זה ממש מהכמה חודשים האחרונים ולאימא שלי לקח זמן להפנים שהמצב מצריך עזרה חיצונית. אז מרכז יום הוא השלב הראשון ולדעתי לא יקח הרבה זמן עד שהוא יצטרך משהו יותר אינטנסיבי, אבל לאט לאט.

פלפלת היקרה....

כל הבעיות שהעלת מוכרות מאוד, עצתי לך בקשר למקלחת, ראשית אפשר לבקש מחב' סיעוד בסביבתך שיפנו אליך בחורים שיעזרו לכם עם המקלחת, שנם רבים מהעובדים הזרים שישמחו לבוא ולקלח אותו בעבור שקלים נוספים. מהניסיון שלי בשנה הראשונה לשהותם בארץ הם מאוד לחוצים בענין הכספי, כי השאירו חובות גדולים בארץ מוצאם, וכל שקל עוזר להם להעביר את החודש. (מניסיון אישי, העובד שלנו עבד בשנה הראשונה בעוד שני מקומות תחת הרשיון שלי, הוא היה LEVE OUT ובשעות שלא היה אצלנו שמר בייבי סטר בצהרים על מטופל אחד, ובלילה על מטופל שני) ואם אחרי כל המאמצים לא תמצאו מישהוא אז ותרו על המקלחת באותו יום, על תתמודדי עם מקלחת ממש לא הכרחי. אימך תחזור אחרי יום יומיים ואז הכל יחזור למקומו בשלום.

שיהייה לכם בהצלחה!
ניצה.

raanansh

New member
בת גלימית - ראוי שמנהלת הפורום תמחק הודעתך

אני לא חושב שזה ראוי לעודד העסקת עו"ז באופן לא חוקי. במיוחד רצוי שגם את לא תצהירי על כך. עובד זר ללא מגורים הוא סידור שאינו חוקי ואינו תקין.

סליחה!!!!!!!!!!

מאיפה שאבת את ההבנות האלה? מאיפה לקחת שעובד זר ללא מגורים הוא לא חוקי???????????????????
מצטערת, אצלנו בנהריה אפשר להעסיק עובד זר בלי מגורים מה שנקרא ליב אווט עם רישון דרך חברת כ"א מאוד מסודרת,
אז בבקשה ממך......נא לבדוק את החוקים לפני שכותבים הודעה בפורום!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ניצה.

רגינה9

New member
רענן, סגנון הכתיבה בהודעתך מקומם ואיו רצוי

מטרת הפורום היא לתמוך ולייעץ מניסיוננו לבני משפחות של חולי אלצהיימר
וכך אנחנו משתדלים להתנהל מאז שהוקם הפורום, באוירה טובה, מקבלת ותומכת.
אם יש לך מידע שסותר את מה שכתבה ניצה, אנא העלה אותו לידיעת כל המשתתפים והקוראים,
במקום לנזוף ולהעכיר את רוח הפורום.

ענתי44

New member
מצטרפת לרגינה

כאן בפורום יש תמיכה ואהדה רבה לעובדים זרים. והמלצות להעניק להם מעל לזכויות שלהם. למעט כמובן מקרים קיצוניים.
ויותר מזה, כל עו"ז היה רוצה מעסיקה כמו ניצה. הוא ממש בן משפחה מוערך ואהוב וניצה נרתמה לעזור לו לא מעט. והיא גם לקחה אותו עם רישיון חוקי.
ןעכשיו באופן כללי לדברי רענן. נכון שאנחנו כולנו שומרי חוק והחוק לא מאפשר להעסיק עוד זר ללא רישיון. אבל החוק מאלץ לפעמים אנשים לעבור עליו. וכבר היו פה מקרים בעבר שאנשים נאלצו לקחת עובד לא חוקי כי העובד הקבוע נסע ולא איפשרו מתן עובד חילופי ( כמדומני שכיום יש יותר גמישות והבנה למצוקת בני המשפחה ). אז במדינה אוטופית היינו כולנו עוצרים באדום, מזמינים שיפוצניק רק עם קבלות ומצהירים על הבאת עוזרת בית.
רענן, אני יודעת שאתה התכוונת לטוב. לייעץ את האנשים פה לשמור על החוק. אבל גם הקול של המצוקה שלנו המשפחות ראוי להישמע.

raanansh

New member
לבת גלימית

העסקת עו"ז ללא מגורים אינה חוקית כל עוד לא ניתן היתר לכך לבעל הרשיון. אכן, דיברתי בהכללה כי מעט מאוד מקרים הותרו להעסקה במסגרת ללא מגורים. משפחה הרוצה להעסיק עו"ז ללא מגורים צריכה לפנות לרשות האוכלוסין וההגירה בבקשה מנומקת לכך ובמידה ובבדיקה ימצא היתר מוצדק לכך אז ינתן רשיון להעסקה ללא מגורים.

העובדה העו"ז עובד במקביל בעבודות נוספות באופן בלתי חוקי ובידיעתך מקוממת אותי מאחר והיא התופעה הפסולה ביותר. אני לא מוצא לכך שום הצדקה חוקית או מוסרית, נהפוך הוא, אני חושב שזה מעיד על הזנחה של המטופל שאמור להיות תחת השגחת העובד הזר.

אשמח אם תעלי לפה צילום של הרישיון להעסקה ללא מגורים המדובר (כמובן תוך השחרת הפרטים המזהים).

אציין שאני בחלק מעיסוקי עובד עבור תאגיד עובדים זרים.

raanansh

New member
תגובה לענתי44

כמי שמחזיק במספר כובעים שונים ומעורב בהרבה פנים של העולם הסיעוד והעובדים הזרים (אני עובד סוציאלי במקצועי, עובד עבור תאגיד עובדים זרים, עמותה בתחום הגיל השלישי , מעסיק של עובד זר ונותן שירותים והכוונה בתחום) אז אני ער לקושי של המעסיקים ,העו"ז, התאגידים והחברות ולא פעם צריך לייצג את הצדדים השונים כדי לשמור או להגן עליהם. אני מכיר את המורכבות של המערכת יחסים הזאת שחורגת לחלוטין מדפוסי העסקה מסורתיים המוכרים לנו ושאינה בעלת גבולות מוגדרים.
אני לא מתייחס בשחור ולבן לחוק וער למצבים בהם עובדים זרים עובדים בלי חופש או בלי לינה. אני לא נלחם בהם, אך מנגד גם לא אגלה שום תמיכה בהם מאחר ואני חושב שהם לא מוסריים.
בהתייחס לעובד זר מחליף : יש פתרונות חוקיים לכך שעדיף לנסות אותם לפני לקיחת עובד זר בלתי חוקי.

ענתי44

New member
גם לי יש כובע נוסף

כי בשמונה שנים אני דיי על תקן עו"ז. כלומר מטפלת סיעודית של אמא שלי ולכן מתוך היכרות קרובה עם הקשיים והעבודה הסיזיפית והמתישה אני חושבת שפתרון בו עו"ז הולך כל ערב לדירה משלו ומשתחרר קצת מהטיפול בחולה הוא רק לטובה. בעיקר אם תנאי הלינה באותו בית הקשיש הם קשים. למשל אצלנו יש קושי למצוא פינה נעימה לעו"ז. אני מכירה מקרים שהמטפלת לנה בחדר הקשישה או בסלון. לכן אם יש אפשרות שהעובד יישן במקום טוב יותר, יוכל לנוח טוב יותר היא רק לטובת הקשיש בו הוא מטפל. ואם זה לא חוקי אז צריך לשנות את זה.
אני אדם שומר חוק וגם למשל אם אהיה לבד ברחוב אני אחכה ברמזור אדום, לא מחשש להדרס שכן אין מכונית אלא לכבד החוק. בטח ובטח כשאני עם אמא שלי. ולמרות שאני בחרתי באופציה של מרכז יום וטיפול באמי בעצמי, אני נתקלתי פה בפורום במקרים שאנשים נאלצו לעבור על החוק לא כי רצו אלא כי החוק היה בלתי אפשרי בשבילם.
העובד של ניצה בתקופה הראשונה התגורר מחוץ לבית ועבד עד שעה מסוימת והיום לן בביתם. ניצה היא אישה מדהימה ואמיצה שעושה המון למען משפחתה. בעיקר למען בעלה. ולדעתי אתה מחמיר בדבריך אליה.
אולי אתה במספר כובעים, בר סמכא ועושה עבודת קודש אבל אתה לא בנעל של בני משפחה שחיים עם האלצהיימר ומתמודדים עם משברים וקשיים.

לסיכום השרשור......

.
ראשית רוב תודות לטובה ורגינה על הסינגור, (סניגוריה) . ובקשר לעובד שלי, אני לא הרגשתי שאני עוברת על החוק, את העבודות השיג מחב' כ"א שאיתה הוא קשור, והם בטח יודעים מה הם עושים, הוא פשוט החליף עובדים עם רישון שיצאו לשאוף אוויר, ואגב, זאת פעם ראשונה שאני שומעת שצריך רישון מיוחד לגבי ליב אווט.
הנושא יכול להסגר, אין שום טעם להמשיך בשרשור הזה!!!

חיבוק ענק ממני,
ושוב רוב תודות,
ניצה.

raanansh

New member
תגובה לרגינה

אני בעד מתן תמיכה עד כמה שאפשר. והקריאה למחיקת ההודעה היתה לטובתה של ניצה ולא לנזיפה ולו בגלל שהיא כוללת הצהרה לכאורה על עבירות פליליות.
1. העסקת עו"ז בלי לינה - ככלל, על מעסיק בתחום הסיעוד לספק לעובד הזר מגורים בבית המטופל (יש פירוט של תנאי מגורים, אך בגדול צריך מיטה, ארון בגדים, כלי מיטה, נגישות לשירותים ומקלחת. חשוב: אין חובה לספק חדר פרטי ואין מניעה בהתקיים תנאי מגורים נאותים שהעו"ז ישן בחדר המעסיק).
במקרים בהם נבצר ממעסיק לספק תנאים הולמים, רשאי המעסיק לפנות בבקשה מנומקת לאגף ההיתרים ברשות האוכלוסין להיתר להעסקת עובד ללא לינה. האגף אמור לבצע בדיקה פיזית ובהתאם לכך לאשר או לדחות את הבקשה.
מתוך כך, העסקת עו"ז בלי מגורים ובלי היתר לכך, מהווה עבירה על תנאי הרשיון.
2. עובד זר בסיעוד מטפל רק בבעל הרשיון. כאשר בת גלימית כתבה שהעו"ז עשה ביביסיטר אצל עוד שני מטופלים היא הצהירה על 2 עבירות פליליות - הן של העובד הזר שעבד בניגוד לחוק, והן שלהכמעסיקה אשר באופן מודע איפשרה לו לעבוד כך ידיעתה ולכן היא שותפה לדבר עבירה.

מצב מתואר כזה יוצר עומס טיפולי על המטפל ותסבירו לי איך כל הצדדים מטופלים באופן מיטיב ומקבלים את מלוא המענה לצרכיהם כך ?

רגינה9

New member
הכובע שלנו הוא טיפול בחולי אלצהיימר

ע"פ דבריך ואופן התגובות שלך, נראה לי שהכובע המרכזי שלך בפורום הוא חברות כ"א.
אתה אמנם משתמש במונח היפה "תאגיד" אבל הכוונה היא לחברות כ"א
העוסקות ביבוא עו"ז ובתיווך בינם לבין חולים נזקקים וגוזרות קופון יפה מאוד מהנושא.
אז בבקשה ממך חסוך מאיתנו דברי תוכחה בנושא ההעסקת עו"ז.
כולנו כאן ניתקלים בבעיות שוטפות בנושא, שגם החוק וגם חברות כ"א אינן נותנות לנו מענה
והדוגמה שהועלתה היא מציאת עובד מחליף לתקופות קצרות ו/או כהשלמה לעו"ז קיים.

raanansh

New member
יש גם הרבה מעבר לתיווך ויבוא

ומתוך הדברים שעולים כאן , אנשים חושבים בתפקיד החברות הוא רק לעשות קופון. אני לא אחלוק על כך שהחברות עושות קופון, אך אם הקופון היה כזה גדול אז בטווח של שנתיים לא היו נסגרים 40%-30% מהתאגידים כמו שקרה בפועל. למיטב ידיעתי מאז הכסת השינוי בשיטת ההעסקה אפשר לספור על יד אחת כמה תאגידים חדשים קמו.
אבל זה לא הנקודה.
הדוגמה של עובד מחליף היא קלאסית לעניין, שכן קיימים מגוון פתרונות חוקיים לכך, אולם יחד עם זאת הסיבה שהם לא מיושמים היא אחת - כסף. דוגמאות לפתרון בעיה של עובד מחליף ליום החופשי ? בבקשה:
1. משמרות של בני משפחה קרובה על הקשיש .
2. הבאת מטפלת ישראלית
3. שילוב של מטפלת ישראלית ויום במרכז יום לקשיש
עובד מחליף לחופשת מולדת ?
1. אשפוז זמני בבית אבות
2. גיוס מטפלת ישראלית ל24 שעות
3. איתור עו"ז חוקית בין מעסיקים
4. ארוח הקשיש אצל המשפחה לתקופה
5. שילוב של מטפלת ישראלית ומשמרות של בני משפחה

בבקשה, קיבלת פתרונות לבעיה שהם חוקיים לחלוטין וברי יישום. ההתנגדות נובעת ממקום בעיקר של חוסר נכונות של המשפחה לסייע ולהיות מעורבים והחשיבה שמישהו אחר צריך לשלם ולספוג עלויות הכרוכות בכך.

רגינה9

New member
מבחינתי הדיון הסתיים

אין בו יותר תרומה לחברי הפורום ולמשפחות החולים.
בתגובותיך, אתה רק מוכיח עד כמה אתה לא מבין את הקשיים איתם מתמודדים בני משפחה
של חולי אלצהיימר, הן בטיפול השוטף והן בהתמודדות מול הנהלים והחוקים.
לא אטרח להגיב על הפתרונות שהעלית, עד כמה הם קשים ללישום,
אבל להאשים בני משפחה מטפלים ב"התנגדות", "חוסר נכונות" ועוד
פשוט מצביע עד כמה אתה חסר הבנה ורגישות לנושא.

ענתי44

New member
רענן אני מזמינה אותך אלינו

חלק מהפתרונות שהצעת לא תמיד טובים. מה קורה למשל שאין משפחה שיכולה לבוא להחליף? או כשאין כסף מיותר על מטפלת ישראלית ל- 24 שעות? ואתה מודע מה עובר על יקירנו שהוא נלקח מביתו, לבית "זר" של בנו? וההדרדרות שעוברת עליו? אני למשל מכירה את הפתרון של אשפוז זמני בבית אבות. לפני כשנתיים נאלצתי למצוא סידור לאמא שלי לזמן שעברתי ניתוח קשה. ולמרות שהיא עברה לחודשיים לבית אבות הצמוד למרכז יום שלה, ושאני פיקחתי גם מבית חולים שיורידו אותה כל בוקר מהמחלקה למרכז היום, המקום שהיא אוהבת ורגילה, ולמרות שדאגתי שיבקרו אותה. השהות שם ( היא טופלה במסירות ואם אצטרך אחזור על זה ) גרמה לה למשבר לא פשוט שחודשים אחר כך בבית היא לא התאוששה. לא פשוט לטרטר ולשנות ליקירנו מקום ולהפוך עליו את העולם שבמילא עולם קשה גם ככה.
על הנייר הכל יפה וטוב והמשטר תמיד צודק בחוקיו.... אבל בשטח זה עולם קשה ומורכב ומייאש.

deebeebee

New member
עד שאבי נכנס למוסד סיעודי

למדנו להתגבר על ההיסוס הרב וכך רחצנו, ניגבנו, חיתלנו, ועשינו כל מה שיש לעשות.
אם אביך מוכר כסיעודי ע"י הביטוח הלאומי, תוכלו לקבל גימלה שתאפשר העסקת מטפל/עובד זר (יש לפנות לקבלת רשיון העסקה).

רון פרג

New member
אי אפשר להאשים אותך

ואת ממש לא נשמעת כפויית טובה. זה לא פשוט להתמודד עם הורה חולה אלצהיימר, זה קשה פיזית ובעיקר נפשית.
אבל אני לא מבין אם מצבו כמו שאת מתארת למה לעזעזל אתם לא מבקשים/ מקבלים עזרה מהביטוח הסיעודי????
זה נשמע כאילו הוא לבדו לא ממש מתפקד.
זה ממש לא צריך ליפול עליך,

בדקתם את הנושא של קבלת עזרה?

למעלה