אבא חולה..

catrider

New member
אבא חולה..../images/Emo7.gif

שלום לכולם..אני חדשה פה ומנסה להתמודד עם הסיפורים העצובים שקראתי.. הסיפור שלי קצת שונה כי הוא אינו קשור לאלצהיימר ישירות אלא יותר לסימפטומים ולהשלכות של אותה מחלה. לפני מס' שנים התגלה גידול בראש של אבי ומאז הוא עובר תהליך ארוך וקשה של ניתוחי ראש מסובכים להוצאת הגידול והקרנות. לפני מס' חודשים הוא עבר את הניתוח השלישי ממנו הוא יצא עם פגיעה קוגניטיבית המתבטאת באיבוד זיכרון לטווח הקצר, בלבול, חוסר התמצאות, חוסר קשר למציאות ועוד. באותה תקופה לאחר תקופה מייגעת בבתי חולים אימי החליטה לקחת חופש מהעבודה ולטפל בו בבית..אולם, העניין כפי שידוע לכם בטח אינו קל בכלל ובטח לא לאישה בת 50+ שמלבד הטיפול באבי צריכה להתמודד עם צורת חיים חדשים עם גבר שונה ממה שהכירה ואיבוד החיים העצמאיים שלה. מתוך כך הוחלט בבית כי, כנראה ואין ברירה אלא להביא מישהוא שיקח מעט מהנטל המוטל על אימי ויטפל בו מס' שעות כל יום. עלי לציין כי אבי אינו סיעודי, אולם יש צורך בהשגחה עליו מכיוון שצורת החשיבה שלו לפעמים היא כמו של ילד והוא אינו מודע להשלכות של הדברים אותם הוא עושה ובנוסף לכך,עקב פגיעה כתוצאה מהניתוחים בשדה הראיה שלו שהצטמצם לאחוזים מעטים בלבד בעין אחת, הוא מתקשה לפעמים בהתנהלות עצמאית, מצב הגורר היתקלות בחפצים, קירות, הפלה ושבירת חפצים וכדו'. העניין הוא שאנו לא מחפשים "בייביסיטר" לאבא, אלא יותר מטפל היוכל גם להעסיק אותו ולעניין אותו לשמש לו חברה בעיקר ומאחר שאבא הפך מגבר צעיר יחסית, מפרנס, בעל חברים רבים האוהב לבלות ולעזור לאדם בודד וחסר יכולת לעבוד דבר המשפיע על ההערכה העצמית שלו. האם מישהוא יודע אילו אלטרנטיבות יש למקרה כמו שלו,, כלומר,, האם ישנה איזושהיא מסגרת טיפולית בה הוא יכול לשהות והלעסיק את עצמו על בסיס יומי (כמו מרכז טיפולי)? האם מישהוא מכיר מטפל המתאים לצרכים האלו? באיזו דרך יש ללכת על מנת להתמודד עם המצב ולהיטיב עימו? אשמח לכל עזרה ותשובה. שרק ניהיה בריאים.

zs1957

New member
ברוכה בואך לפורום catrider

שלום רב catrider הסיפור שלכם סיפור קשה מאד של משפחה שהתפרקה ובמיוחד הקושי הרב של אמך. אנחנו פה אחים לצרה ,אוזן קשבת וקבוצת תמיכה וירטואלית. יש בפורום אנשים שיש להם נסיון רב ויוכלו לסייע לך. אםאבא שלך אוהב כלבים הייתי מביאה לו כלב נחייה מסוג לברדור. זה כלב מאולף שנועד לסייע לחולים בתחילת המחלה. נוסף לזה יהיה לו עיסוק והוא לא יריגיש מדוכא. הכלב הוא חבר טוב של האדם. הכלבים הללו מאד ידידותיים. לצערי הרב אין מרכז יום לאנשים צעירים כמו אביך.מרכזי היום הטובים הם לקשישים מגיל 65 ומעלה. אופציה נוספת היא לפנות לשיקומון ביד שרה שם יש חברים צעירים מפגעי CVA או פגיעות ראש לאחר תאונות דרכים. במידה ותרצי לפנות ליד שרה אשמח לעזור לך. זהבה שחם

Super Max

New member
סיוע לאבא

שלום רב, וברוך המצטרף לפורום. הרעיון של זהבה - כלב, הוא נהדר, ממש נהדר. גם אם לא היה בבית כלב מעולם, אפשר ללמוד לחיות עם כלב, ואז נהנים מכל יום וכל שעה. כמגדלת (שני כלבים ששוהים בבית - וצובעים לנו את החיים) אני מוכנה להרחיב ולהמליץ עוד ועוד. אפשר "להסתפק" בחתול. הוא הרבה יותר קל "לתחזוקה", אבל נותן פחות אהבה וקשר. רעיון נוסף: פרסמתי מודעה באתר (נדמה לי "הומלס" או דומה) שאני מחפשת עזרה בשכר, לליוי אדם עיוור ומבוגר (אבא שלי). היתה הענות דולה. בין היתר פנה אלי מישהו מגוף במשרד הביטחון שמנסים למצוא תעסוקה לנכי צהל. אכן שכרתי מישהו מהם. תפקידו היה בעיקר לבוא לפטפט עם אבא שלי, שאינו יוצא מהבית כלל (והוא מבוגר מאוד). זה נראה כמו win win לשני הצדדים. (במקרה הפרטי שלינו זה נכשל, כמו שנכשלו מאמצים אחרים שלי למצוא לאבי צעסוקה, בגלל בעיות סוביקטיביות של אבא שלי.)

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום Super Max

שלום רב, רציתי לספר לך שיש לי חתולת רחוב ,שאני מגדלת אותה מיום שנולדה אשר נותנת המון חום ואהבה ואנחנו קשורים אליה מאד. חתולה חכמה ופקחית,שמבינה מה שמדברים אליה,מאד ממושמעת.אנחנו משחקים אתה ומגרים אותה במשחקים שונים. היא מאד פעילה ונמרצת.כל טיפול בבעל חיים עושה טוב לאדם ולחיה. היום יש תרפיה בבעלי חיים, משתשמשים בה עם ילדים לקויי למידה גם עם חולים. כל טוב זהבה שחם

catrider

New member
תודה רבה!! תמיד נחמד לדעת שיש אנשים

אמפטיים בעולם!! הרעיונות שהוצעו נחמדים מאוד, אולם לא נראה לי שיש בהם מן העזרה. אני אישית חובבת חיות אמיתית, מגדלת חתולה, ואף בבית הורי ישנה חתולה, כך שכלב אינה אופציה לכרגע. אבל תודה בכל אופן! נמשיך לחשוב ולחפש,, אני בטוחה שעם הרבה כוונה טובה נמצא משהוא! אשמח לשמוע עוד רעיונות.

zs1957

New member
בהצלחה בחיפוש

אל תשכחי לעדכן אותנו!!!.נשמח לשמוע על רעיון חדש שיוכל לסייע גם לאחרים כל טוב, זהבה שחם

למעלה