אבא- חסר אונים ומודאג

eitab2001

New member
אבא- חסר אונים ומודאג

פעם ראשונה בפורום ומקווה למצוא משהוא.. בני,כיתה ח' אובחן כבעל קשיים רגשיים, ולכן בכתת חינוך מיוחד קטנה בבי"ס רגיל. האמת, הילד בעל יכולות גבוהות מאוד עפ"י כל האבחונים שעבר,גם מנטליות וגם פיזיות,פשוט מודיע שאינו רוצה ללמוד ולא מוסיף...(סגור מאד ביצירת קשר עם "כל העולם") כרגע יש לנו (ההורים) הרגשה שביה"ס יישבר ואנו מחפשים פתרון כלשהוא, לימוד מהבית, בי"ס מיוחד, פנימייה, האם למישהוא יש אינפורמציה בנושא? תודה.

החורזת**

New member
אני מבינה שכבר היום הוא במסגרת

של חינוך מיוחד. אבל יתכן שהוא צריך מסגרת יותר טיפולית. אז עליכם לפנות ליו"ר מחלקת החינוך שלכם ולבקש זימון לדיון חוזר בועדת ההשמה ולבקש שימליצו על בי"ס לחינוך מיוחד. הייתי מציעה לך לבדוק את המסגרת שנקראת "נווה צאלים". זו מסגרת טיפולית (יש פנימיה ויש אקסטרני) מעולה לילדים עם קשיים רגשיים. היא ממוקמת בנווה נאמן שליד הוד השרון וכפר סבא.

שלום לאב המודאג

באיזה סוג של כיתה קטנה הילד נמצא? האם יש גם בעיות התנהגות? לא הייתי לוחצת על הילד כרגע. כנראה שעקב קשייו הרגשיים הוא אינו פנוי ללמידה, ולכן הייתי מטפלת בקושי הרגשי חברתי לפני הכל. אני דווקא כן הייתי הולכת על חינוך מיוחד כוללני כי רק שם יש לדעתי אפשרות להכיל ילד עם קושי רגשי כשלו. לעיתים ילדים עם קשיים רגשיים לא עומדים בלחץ התחרותי ובדרישות המסגרת ונוטים להסתגר ולהכריז 'מרד' על העולם. אני מכירה את זה כאם לילד בעל בעיות רגשיות קשות ביותר הלומד בבי"ס ברושים בת"א, בי"ס לילדים בעלי הפרעות רגשיות התנהגותיות.

למעלה